pinin sıralı oto gaz sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ertan2222 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,138

ertan2222

Yeni Üye
meraba arkadaşlar
Size Nahçıvandan yazıyorum
Burada arkadaşımda 2001 model pininden çıkartılan Alman malı sıralı otogaz sistemi bulunmakta
Araç Almanyadan getirtildi, üzerinde gaz sistemi vardı arkadaşımda bu sistemi çıkardı benzinle aracını kullanıyor
malumunuz burda benzin Sudan ucuz.:smiley:
isteyen olur ise konuşalım
hoşcakalın

Etiketler
Ynt: pinin sıralı oto gaz sistemi

Merhaba Ertan bey bende aynı araçtan kullanıyorum .Bursa'da ikamet etmekteyim gdi motorlu bu araçlara lpg dönüşümü olmadığı yanıtını aldım herseferinde.Avrupa'da lpg olabiliyormuş bu araçlara fakat hem benzin hemde gazı,sistem birbirine %20 lpg karışımı olarak ayarlayıp araç her ikisinide tüketiyormuş gibi bilgiler edinmiştim .Konuyu biraz daha detaylı açabilir misiniz?rica etsem Saygılar..Selamlar..

mrb ilber bey,
Konunun detaylarını öğreneceğim ve araçtan çıkarılan sistemin resimlerini ekleyeceğim.
fakat şimdilik şunu öğrendim,araç marş basıldığında benzinle ilk startı veriyormuş,ardından gaz sitemi devreye giriyormuş
böyle bir şey duydum amaa
detaylarını öğreneceğim.
teşekkürler

Bahsettiginiz zaten sirali gaz sistemidir.
Bu tur sistemlerde motor once benzin ile calisir.
Hersey saglikli calismaya baslayinca otomatikman gaza gecer.
Sadece bildiklerimi paylasmak istedim.

ttogan' Alıntı:
Bahsettiginiz zaten sirali gaz sistemidir.
Bu tur sistemlerde motor once benzin ile calisir.
Hersey saglikli calismaya baslayinca otomatikman gaza gecer.
Sadece bildiklerimi paylasmak istedim.

Merhaba,benim bahsettiğim sistemden peki haberiniz yada bilginiz var mı?Bende uzun araştırmalarımdan sonrasında böyle bir bilgi edinmiştim.

Sn Ilbey Epiri,ben Sn Ertan'in bahsettigi konuya cevap vermistim.
Sizin bahsettiginiz sekilde calisan bir sistem olup olmadigi hakkinda henuz bir bilgim yok.
Yardimci olmak acisindan acil bilgi lazimsa tamircimi veya otogazcimi arayip bilgi alabilirim.
Acil degilse sanayi sitesine yolum dusunce ogrenirim.Ben de bilgi edinmis olurum.

ttogan' Alıntı:
Sn Ilbey Epiri,ben Sn Ertan'in bahsettigi konuya cevap vermistim.
Sizin bahsettiginiz sekilde calisan bir sistem olup olmadigi hakkinda henuz bir bilgim yok.
Yardimci olmak acisindan acil bilgi lazimsa tamircimi veya otogazcimi arayip bilgi alabilirim.
Acil degilse sanayi sitesine yolum dusunce ogrenirim.Ben de bilgi edinmis olurum.

İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim,çok aciliyeti olan bir durum değil .sahip olduğum pajero'ya gaz takılmıyor gdi motor olduğu için yani en azından Türkiye'de malesef yok .birçok yere sordum yurt dışından özel olarak getirtmemiz gerekiyormuş bir yerin söylediği parada 6000 tl gibi bir rakam :D .o sistemde önceki mesajımda bahsettiğim gibi çalışıyormuş yani bu kadar para verip bide yüzde 20 lerde bir ekonomi olacaksa benim için daha çok zarar olacak.benzin yakarım daha iyi yaptığım km göre ama hesaplı olacaksa niye daa fazla km yapmayayım :smiley:

ertan2222' Alıntı:
mrb ilber bey,
Konunun detaylarını öğreneceğim ve araçtan çıkarılan sistemin resimlerini ekleyeceğim.
fakat şimdilik şunu öğrendim,araç marş basıldığında benzinle ilk startı veriyormuş,ardından gaz sitemi devreye giriyormuş
böyle bir şey duydum amaa
detaylarını öğreneceğim.
teşekkürler

İlginize teşekkür ediyorum Ertan bey acelesi yok bilgi edindiğiniz zaman paylaşırsanız sevinirim .

6000 iyi rakam.Samurai,CJ,Series ve hatta askeriye cikmasi Defender bile alinir.
Ben bu konuyu yarin bir telefonla biraz kurcalayayim bakalim.
Google amcama sorayim demiyorum sanirim siz yeterince arastirmissinizdir.
Bu arada Pinin'den baska ayni sorunu yasayan binek vs arac varsa bildiginiz iyi olur.
Ornek teskil etmesi acisindan.Belki Pinin'i bilmiyorlardir da diger bir araci biliyor olabilirler.

ttogan' Alıntı:
6000 iyi rakam.Samurai,CJ,Series ve hatta askeriye cikmasi Defender bile alinir.
Ben bu konuyu yarin bir telefonla biraz kurcalayayim bakalim.
Google amcama sorayim demiyorum sanirim siz yeterince arastirmissinizdir.
Bu arada Pinin'den baska ayni sorunu yasayan binek vs arac varsa bildiginiz iyi olur.
Ornek teskil etmesi acisindan.Belki Pinin'i bilmiyorlardir da diger bir araci biliyor olabilirler.

bursa da sormadığım yerde kalmadı tomurcuk oto;sarı gaz vs. dedıklerı seyler genelınde hepsının aynı fsi,gdi motorlara olmuyormuş olan şeklide anlattığım gibi birde son cıkan kia sportage lerede olmuyormuş..
saygılar selamlar..

Sn Ilbey,bu gun tamircimle bu konuda yaptigim gorusmede gdi motorlarda sistemin araca
takilabildigini ancak subaplarin buna dayanmadigini 20-30 bin km sonra ne yazik ki eridigini
soyledi.Yeni nesil bir cok motorda ayni problem oldugunu bazilarinin 60-70 bin km lere kadar
dayanabildigini ama normalde takilmamasini tavsiye ettiklerini soyledi.
Telefonla kisa sohbet neticesi ancak bu kadar bilgi alabildim.
Bahsettiginiz yuzde yirmilik olayi bile konusamadim.Biraz yogun oluyorlar gun icinde.
Bir kac gune kadar sanayi tarafina gidersem daha etrafli bilgi alirim.

ttogan' Alıntı:
Sn Ilbey,bu gun tamircimle bu konuda yaptigim gorusmede gdi motorlarda sistemin araca
takilabildigini ancak subaplarin buna dayanmadigini 20-30 bin km sonra ne yazik ki eridigini
soyledi.Yeni nesil bir cok motorda ayni problem oldugunu bazilarinin 60-70 bin km lere kadar
dayanabildigini ama normalde takilmamasini tavsiye ettiklerini soyledi.
Telefonla kisa sohbet neticesi ancak bu kadar bilgi alabildim.
Bahsettiginiz yuzde yirmilik olayi bile konusamadim.Biraz yogun oluyorlar gun icinde.
Bir kac gune kadar sanayi tarafina gidersem daha etrafli bilgi alirim.

ilginize çok teşekkür ederim:smiley:

Arkadaşlar, abiler bu araca lpg yi asla düşünmeyin.. GDİ motorun tadını çıkarın, tadını kaçırmayın..araç zaten ekonomik yakıt ve daha fazla güç-tork için yaratılmış.. Pinin ler 2000 cc dizel araçlardan fazla yakmıyor..Bu söylediğimi Ankara-Rize arasında bizzat iki arkadaşımın 2000cc dizel araçları ile bir seyahatte test ettik..

TULUMCU' Alıntı:
Arkadaşlar, abiler bu araca lpg yi asla düşünmeyin.. GDİ motorun tadını çıkarın, tadını kaçırmayın..araç zaten ekonomik yakıt ve daha fazla güç-tork için yaratılmış.. Pinin ler 2000 cc dizel araçlardan fazla yakmıyor..Bu söylediğimi Ankara-Rize arasında bizzat iki arkadaşımın 2000cc dizel araçları ile bir seyahatte test ettik..

illede olsun demiyorum ama,arabayı şehir içinde işe gidip gelirkende aktif olarak kullanmak istiyorum sürekli,bir adette 2011 dizel fiestam var onu tamamıyla aileme bırakmak istiyorum.gdi motor çok iyi performans ivmelenme vs harika diyeceğim bişi yok .aracımı son gelen 2 zamdan sonra fullemiştim deposunu 200tl ye doldu pompa attı dahada bastıttırmadım benzin.km sıfırladım şuan 280 km yol yaptım menzilimde 160 km yazıyor ve tam çeyrek depo kaldı gösteriyor .sizce nasıl bülent bey?

Merhaba,sizin verdiginiz degerlere gore bir hesap yaparsak 45 krs yakiyor.
Ancak bence hesabi dogru yapabilmek icin yeniden yakit aldiginizdaki rakamlar onemli.
Yani 200 TL ye dolan depo olcu degil.Simdiki kullaniminizdan sonra doldurdugunuzda
rakam ne olacak onu ve yakit litre fiyatina bakarak 100 km de kac litreyi hesaplamaniz lazim.
Boylece zirt pirt degisen,inen cikan rakamlara degil 100 km deki litreye bakmak dogru olur.

Yukaridaki hesaba gore 9.5 lt yakiyorsunuz ama dedigim gibi hassas hesap icin tekrar
doldurmaniz gerek.Hatta daha hassas hesap icin (ayni istasyon,ayni saat,hava sicakligi vs)
dolum yapmaniz ve tabanca atinca degil depo agzindan yakit gorununceye kadar doldurmaniz
gerekir.Sonrasinda yaptiginiz hesapla sehir icindeki yakit ortaya cikar.

Iki litre motor,arazi sanzimani vs ile yakit fena degil.Neye gore;daha buyuk motorlu,daha iri olan
araclara gore,onlarin LPG ile yaktigini siz benzin ile yakiyorsunuz.Ayni konuma yakin diger arazi
araclarindan dizel olanlara gore 2,5-3,5 litre fazla yakiyorsunuz.(Duster'dan okuduklarima gore)
Bu da 17 krs yada %37 daha fazla yakis demek.Aracinizin degeri ile az yakan araclarin degerlerine bakin,arazide yapabildikleriniz ile onlarin yapabildiklerine,yedek parca ve ariza yapma durumuna
bakin ve karar verin.Bir de araca olan bagliliginiz var tabii.Bunlar ile en onemli sey olan maddiyatinizi
ortaya koyun.Deger mi degmez mi ortaya cikacaktir.

Bu arada uc ceyrek depoda 280 km yapan arac son ceyrekte cok itinali kullanirsaniz 160 km yapar.
Anladigima gore siz depoyu ilk doldurdugunuzda biraz agresif kullanmisken son km lerde efendi
bir surus sergilemissiniz ki bilgisyar hesabini ona gore yapip kalana 160 km menzil vermis.
Buradan da tam anlamiyla bay karinca ezmez seklinde kullanirsaniz dolu depo 600 km ye variyor.
Hatta belki gecer bile.Iste o zaman tum hesaplar alt ust oluyor.

Cok uzun bir yazi oldu.Umarim sabrinizi zorlamamistir.Birgun yuzyuze gorusmek mumkun olursa
birbirimize tecrubelerimizi aktaririz.O kadar cok sey var ki.Herkesin araci kendine guzel.
Saglicakla kalin.

Sayın Ttogan elinize emeğinize sağlık.. bundan daha iyi anlatılamazdı..rakamlar da aynen doğru..şehir içi 400 km yi geçer bir depo..uzun yolda sakin kullanımda 600 km yi geçer..Sayın İntruder_16 deponuzu tekrar fulleyin ve kaç litre aldı ise yaptığınız kilometreye bölün ve 100 ile çarpın.. 100 km de kaç lt yaktığı ortaya çıkar..zaten verdiğiniz rakamlar normal değerlerde ve bence çok iyi bir değer..

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,700
Kaydolan Son Üyemiz
olcayozan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR