Pinin mi ?discovery mpi mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sokakcanbazi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,353

sokakcanbazi

Yeni Üye
Arkadaslar cumleten selam
Yaklasik 1yildir internet sitelerinden 94-99arasi rangeroverlere bakiyordum
Yakit durumu ve sik ariza verdigini ogrendigimde discovery lere bakmaya basladim
Bir arkadasim aklima pajerolari soktu su an 2.0 pinin ve discovery mpi arasinda kararsiz kaldim
Ne istedigimi sorarsaniz aslinda cok sey istiyorum
Birincisi araba buyuk olsun cunki 2saatlik aksam piknigine giderken bile yanimiza masa sandalye cadir ve hamak aliyoruz bu arada cocuk arabasinida unutmayalim birde uzun sureli biyerlere gittigimizi dusunun ;)
İkincisi arac sehir icinde konforlu arazidede problemsiz olmali
Sik sik ariza yapmamali
Tamir ve bakim masraflari insani batirmamali
Yakit 40kurusu gecmemeli
Aslinda bu istekler olsukca uzun ama maddi olanaklar kisa
Benim 99partneri verip ustune de 15000 kredi cektikmi 23-24000 eder ki bu meblag da her iki secenek icin de yeterli oluyor
Parayi denkestirdigimize gore artik ikisinden birini alip daglara cikmanin tam zamani :smiley:

Etiketler
Ynt: Pinin mi ?discovery mpi mi?

Ha bu arada en onemli konulardan biride 90000 -130000 kilometrede bircok pinin bulunabilirken discovery ler de 200000 in altinda arac bulmak zor
Gerci kullanim sekli kilometreden daka onemli ama yinede mitsubishi lerin 1 000 000 u zorladigi soyleniyor
Bide motor yaptirilan araclar ne kadar saglikli
Eski araclarimda 2defa rektefiye yaptirmistim ikisininde sonu fiyasko idi
Bir yerden duzelirken baska parcalara zarar veriyordu
Sanirim yilbasindan once bir karar verip biseyler alacaz
Hadi bakalim hayirli olsun
Yardim ve tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler

yedek parça fiyatlarını bir karşılaştırın,buluna bilirliğini de ögrenince kararınızı vermiş olursunuz pinin motor beyni ve gaz kelebeğini bir sorun servislere nekadar ve ellerinde varmı.

Selam,

Pinin ş.içi 40 kuruşu geçer anca GDI olmayan 1.8 2004 modelini bulup LPG takarsan 30 kuruş civarı yakar.

Pinin in en makbul modelide 2004 model 1.8 motor olanıdır.

Fakat gaz kelebeği sorunu bu araçtata var.

Gaz kelebek problemi sık sık tekrarlanmaz ama ilk arızada canını azıcık yanar. (şanslıysanız ucuza blursunuz dicem ama baya bi zor.)

Sizin yerinize olsam (ki yapmanız gerekende bu.) bütçemi az daha arttırıp temiz 98-99 model 3.5 bir Pajero alır hem tank gibi araca binerim, hemde hiç bir şekilde problem yaşamam.

Saygılar ..

Misubişi dünyanın en iyi aracları ama TR nin degil en basitinden arka tanpon plastiginin grama vursan altınla tartsan o para etmez 650 TL oda yok sıparış vericen kimbilir ne zaman gelir bu nun gibi bir cok örnek vere bilirim mutsubişi için. Ben pojeroyla yüzbin Km yol yaptım arac sıfırdı yıl 1990 tabiki arac hic sorun cıkarmadı oldukca zor şartlarda kullandım dayanıklı ve konforluydu hele pininler mükemmel konfora sahip fakat iş arac ikinci el olunca ve bir dünya Km yaptıktan sonra aracı toparlamak yeniden canlandırmak aşırı maliyetli ve can sıkıcı oluyor italatcı firması her modelinde oldugu gibi yeterli partca destegi vermiyor bu da aracların ikinci elini öldürü yor

Pajero PİNİN derim ben.. tavsiye ederim..çok kaliteli bir araç..arazide çok üstün..yakıtı karma 10 lt geçmiyor.. Fakat çok büyük değil.. ama bana yetiyor..vitaralardan daha kullanışlı bagajı.. bagaj altı eşya gözü çok iyi tasarlanmış çok işe yarıyor..bence emsalinde kalite ve kabiliyet olarak üzerinde bir araba yok..yedek parça o kadar abartılı promlem değil ve bulunur..mitsubishinin bir çok modeli ilede uyuyor..ayrıca İTALYAN arabalarının bazı ön takım gibi parçalarıda uyum sağlıyor..youtube deki bir videoda 10 un üzerinde PİNİN in geçtiği bir hendekten Büyük Pajeronun zorlanarak geçtiğini, DİSCOVERY TD5 in geçemediğini görünce çok şsşırmıştım.. Tabii Pinin in şase uzunluğu kısa olması büyük arabalara ve ağırlıklara göre büyük avantaj..saygılarımla..

Far sınyal ayna alt takım parcaları, duz vıtes ıse debraj, fren balatası, kapı kolu, cam dugmelerı fren dıskı, fren alt merkez, parcaların fıyatların arastırın. Ona gore karar verın. Onemlı olan aracı almak degıl aracı kullanabılmek.

vosdost' Alıntı:
Far sınyal ayna alt takım parcaları, duz vıtes ıse debraj, fren balatası, kapı kolu, cam dugmelerı fren dıskı, fren alt merkez, parcaların fıyatların arastırın. Ona gore karar verın. Onemlı olan aracı almak degıl aracı kullanabılmek.

Aynen katılıyorum

Evet abiler haklısınız..Yalnız bu parçalar bana 80 km uzakta.ben Rize de yaşıyorum ve Gürcistan da nerde ise Lada dan çok Pinin var..Burdaki gaz kelebeği fiatına orda Pinin var.. 4-5 bin dolara Pinin satılan yerde yedek parçayı siz düşünün..ama diyeceksiniz ki biz Rize de yaşamıyoruz haklısınız fakat bu imkan bence herkes için bir şekilde avantaja dönüşebilir..bunun yollarını aramak gerek..Ayrıca aracın birçok arazi canavarı gibi kronik sıkıntıları da yok(gaz kelebeği hariç..)

selam
inanın parça fiyatları için rizeye taşınmaya değer
ankarada çok pahalı bide bulabilsek

temsaya haber saılıyorsun elınde yoksa oda japonyaya haber yolluyor. 2 ay ıcınde elınde :smiley:

PİNİN..

PAJERO PÄ°NÄ°N 253.jpg

PAJERO PÄ°NÄ°N 253.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,845
Kayıtlı Üye Sayımız
166,642
Kaydolan Son Üyemiz
ACK007

SON KONULAR

Geri