İyi günler, benim bugünkü sorum Pick-up'ların kasasını kapatıp, ruhsata işletince hız limitinin artıp artmadığı hakkında, bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Eğer araca takılan kabin, aracın tavan seviyesi ve üstünde ise ruhsatta camlı kabinli "panelvan" diye geçer ve hız sınırları 10 km daha artar. Aracın tipi kamyonetten kapalı kasa (veya camlı kabinli) panelvana dönüşür. Muayene süresi yine her yıldır. Otomobilden farklı olarak hızınız 10 km aşağıda kalır ama kamyonetten de 10 km artar yani arada olur.
Eğer araca takılan kabin, aracın tavan seviyesi ve üstünde ise ruhsatta camlı kabinli "panelvan" diye geçer ve hız sınırları 10 km daha artar. Aracın tipi kamyonetten kapalı kasa (veya camlı kabinli) panelvana dönüşür. Muayene süresi yine her yıldır. Otomobilden farklı olarak hızınız 10 km aşağıda kalır ama kamyonetten de 10 km artar yani arada olur.
Benim aracımda da (Navara) camlı kabin ile kapalı, ruhsata da işlettim fakat önemli olan ruhsatta yer alan (araç sınıfı) bölümünde hala N1G yazılı
Hız sınırları da buna göre düzenlenmiş (yukarıdaki linkte görüle bilinir)
Benim aracımda da (Navara) camlı kabin ile kapalı, ruhsata da işlettim fakat önemli olan ruhsatta yer alan (araç sınıfı) bölümünde hala N1G yazılı
Hız sınırları da buna göre düzenlenmiş (yukarıdaki linkte görüle bilinir)
Bu is icinden cikilmaz bir hal aldi hakikaten. 1-2 kisi ruhsatta degisiklik yapilabildigini soyluyor, cogunluk ise olamayacagini belirtiyor. Ama ortada yazili resmi bir yazi da yok gibi. Siz arkadaki camli kabini yaptirdiktan sonra ruhsata isletirken arac sinifinin degistirilebilip degistirilemeyecegini sormusmuydunuz?
bildiğim kadarıyla hayır ancak AİTİM yönetmeliğinde zamzn zaman değişiklikler oluyor hepsini güncel olarak takip edemiyorum. Araç proje işleri ile uğraşan mühendisler bu konuya cevap verebilir.