Pick-up'ların Kasası Kapanınca Hız Limiti Artıyor Mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EL_Guapo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,733

Eğer araca takılan kabin, aracın tavan seviyesi ve üstünde ise ruhsatta camlı kabinli "panelvan" diye geçer ve hız sınırları 10 km daha artar. Aracın tipi kamyonetten kapalı kasa (veya camlı kabinli) panelvana dönüşür. Muayene süresi yine her yıldır. Otomobilden farklı olarak hızınız 10 km aşağıda kalır ama kamyonetten de 10 km artar yani arada olur.

Eğer araca takılan kabin, aracın tavan seviyesi ve üstünde ise ruhsatta camlı kabinli "panelvan" diye geçer ve hız sınırları 10 km daha artar. Aracın tipi kamyonetten kapalı kasa (veya camlı kabinli) panelvana dönüşür. Muayene süresi yine her yıldır. Otomobilden farklı olarak hızınız 10 km aşağıda kalır ama kamyonetten de 10 km artar yani arada olur.
ha yaşa anlatamadım gitti :smiley:

Hız Sınırları

Benim aracımda da (Navara) camlı kabin ile kapalı, ruhsata da işlettim fakat önemli olan ruhsatta yer alan (araç sınıfı) bölümünde hala N1G yazılı
Hız sınırları da buna göre düzenlenmiş (yukarıdaki linkte görüle bilinir)

Son düzenleme:

Hız Sınırları

Benim aracımda da (Navara) camlı kabin ile kapalı, ruhsata da işlettim fakat önemli olan ruhsatta yer alan (araç sınıfı) bölümünde hala N1G yazılı
Hız sınırları da buna göre düzenlenmiş (yukarıdaki linkte görüle bilinir)

Bu is icinden cikilmaz bir hal aldi hakikaten. 1-2 kisi ruhsatta degisiklik yapilabildigini soyluyor, cogunluk ise olamayacagini belirtiyor. Ama ortada yazili resmi bir yazi da yok gibi. Siz arkadaki camli kabini yaptirdiktan sonra ruhsata isletirken arac sinifinin degistirilebilip degistirilemeyecegini sormusmuydunuz?

Kabini yapan arkadaşta da aynı araç vardı Böyle bir şey yapılsaydı bana da söyledi zannediyorum

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aracınızın ruhsatında" Panelvan Kamyonet " ibaresi varsa aracınızın hız limitleri artar.Bunun haricinde kapalı kasa kamyonet , tenteli kamyonet, .....kamyonet vs. ibareler hız sınırlarında bir değişikliğe yolaçmaz , Panelvan ibaresi bulunması lazım.

aracınızın ruhsatında" Panelvan Kamyonet " ibaresi varsa aracınızın hız limitleri artar.Bunun haricinde kapalı kasa kamyonet , tenteli kamyonet, .....kamyonet vs. ibareler hız sınırlarında bir değişikliğe yolaçmaz , Panelvan ibaresi bulunması lazım.
Ruhsatta kamyonet sınıfında olan pick up'ı, panelvan kamyonet olarak değiştirebiliyor muyuz?

bildiğim kadarıyla hayır ancak AİTİM yönetmeliğinde zamzn zaman değişiklikler oluyor hepsini güncel olarak takip edemiyorum. Araç proje işleri ile uğraşan mühendisler bu konuya cevap verebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri