Pick-up'ımın Yedek Lastiğini Çaldılar.. Yenisi için Ne Önlemler Alabilirim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acdsee Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,842
Ynt: Pick-up'ımın Yedek Lastiğini Çaldılar.. Yenisi için Ne Önlemler Alabilirim?

Plakalığın üzerindeki deliğe bir çare bulunamazmı?? Orayı kilitli bi sistemle kapatamazmıyız acep?

Etiketler
Ynt: Pick-up'ımın Yedek Lastiğini Çaldılar.. Yenisi için Ne Önlemler Alabilirim?

Olabılır aslında Mete Bey.. Ama bana en saglıklısı yıne anahtarlı bıjon sıstemı gıbı gelıyor..

Orjinal jant ve üzerinde lastiğiyle beraber 250 tl'ye yolladı.. :eek: o yollanan da başka bir l200 den çalma olmasın.daha yazılanların tamamını okumadan bu mesaja cevap vermek istedim.sizce sizin aklınıza yatıyor mu bu fiyata hem lastik hemde jant.sadece lastik bile 250den fazla değilmi piyasada

şifreli bijon somunu kullan

bahcivankurt' Alıntı:
Orjinal jant ve üzerinde lastiğiyle beraber 250 tl'ye yolladı.. :eek: o yollanan da başka bir l200 den çalma olmasın.daha yazılanların tamamını okumadan bu mesaja cevap vermek istedim.sizce sizin aklınıza yatıyor mu bu fiyata hem lastik hemde jant.sadece lastik bile 250den fazla değilmi piyasada
Özay bey bu fiyat gayet normal
Aykut beyin jantı 17' olduğundan fazla bile vermiş. Lastik muhtemelen sıfır değildir.
16' orijinal jantları 4 adedi lastiksiz 600-650 arası bulunabiliyor.

mete bey ne bileyimben yeni sandım.yeni bir jant 150 tl eder en ucuz pikap lastiği bile 150 tlden fazla olduğuna göre bana 250 birazcık garip geldide.neyse :D

Geçmiş olsun. Malesef çoğu L200 kullanıcısının sorunu. Siz yine anlamışsınız. Bakıma gelen bir müşterimiz arabasını lifte kaldırdığımız sırada stepnenin olmadığını söyleyince neye uğradığını şaşırmıştı. Kasko bunu karşılıyor bildiğim kadarıyla. Bir müşterimiz de başına gelen olaydan sonra bisiklet kilidi geçirmişti.

Jant perşembe sabahı lastiğiyle beraber elime geçti.. Tabiki de her ikisi de kullanılmış ama benim için problem yok sonuçta yedek lastik olarak kullanacağım.. Antalya'da jant ve lastiği gönderen konuyla hemen ilgli olan hiçbir sorun yaşamadığım arkadaşlara da bu vasıtayla teşekkür etmiş olayım..

Kilit konusunda da yarın bir ustayla görüşecem bakalım nasıl bir çözüm düşünüyor..

Ford Ranger aracımzın stepnesini orjinal mekanizmasının zincirini keserek çaldılar.
Bizde motorsikletleri bağlamakta kullanılan kalın üstü plastik kaplı çelik tel kilitler ile yeni stepnemizi sabitledik.

Merhaba arkadaşlar,
İyiki lastiği jantı çalıyorlar Pick-up ların nekadar çalındığını biliyormusunuz.Çalınanlar özellikle bazı galerilerden satın alınan araçlar.Parça pahalı olduğundan parçalayıp satıyorlar veya yurt dışına çıkartıyorlar, belkide ülkemizin hertarafında olan şantiyelerde (maden, hes yol gibi) plakasız olarak kullanılıyor.Çünkü buralar tamamıyle kontrol harici yerler.Hırsız aracı çalıp kamyona yükledimi git dilediğin yere çevirme yapan ekip kasadaki araca bakmıyorki çalıntımı değilmi diye.
Şahit olduğum bir olay; Hani HSCB filan bombalanmıştıya o olaydan sonra Trabzon dönüşü Bolu dağını indim önümde bir kamyonet var kasasında küçük panelvan bir araç var polis çevirmiş hemen kamera çekimi filan var negüzel kamera eşliğinde arama öndeki kamyoneti didik didik aradılar üzerindeki araca bakmadılar, benim arabayı aradılar sordum kasadaki arabaya niye bakmadınız diye ses çıkartmadılar.
Arkadaşlar araçlarınızın bakımını bilmediğiniz yerde yaptırmayın yeni nesil araçların anahtarları eskiden sedece yetkili birkaç serviste çok özel makinler yardımıyla araç ruhsatıyla gidilince yapılırdı şimdi bu anahtarcılar çoğaldı.Arkadaşımın Toyata aracı bu şekilde çalındı 3 sene sonra Ankarada satın alan bir emekli radara yakalanınca iş ortaya çıktı.
Arkadaşlar eğer 2. el araç aldıysanız mutlaka gidin sifre, kot bu işlemi yeniletin.İnanın o anahtarın bir yedeği birilerinde mutlaka vardır.Hani çelik kapılar zorlanmadan nasıl açılıyor 250-300Tl ye kapı olurmu kapı takılan evlerin acaba kaçının kapısı zorlanmadan açıldı ve soyuldu.
işte arkadaşlar, lastik, jant çok önemli değil tabi ki ne zorluklarla alıyoruz araçlarımızı.Tekrar söylüyorum eğer 2. el aldıysanız mutlaka yetkili servise gidip anahtar kodunu yeniletin.
Arkadaşımın aracı yeni kasa füme 4X4 L200 otomatik vede ful aksesuar bir araçtı, hiç ses çıkartmadan aldı gittiler.
Kalın sağlıcakla.

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
İyiki lastiği jantı çalıyorlar Pick-up ların nekadar çalındığını biliyormusunuz.Çalınanlar özellikle bazı galerilerden satın alınan araçlar.Parça pahalı olduğundan parçalayıp satıyorlar veya yurt dışına çıkartıyorlar, belkide ülkemizin hertarafında olan şantiyelerde (maden, hes yol gibi) plakasız olarak kullanılıyor.Çünkü buralar tamamıyle kontrol harici yerler.Hırsız aracı çalıp kamyona yükledimi git dilediğin yere çevirme yapan ekip kasadaki araca bakmıyorki çalıntımı değilmi diye.
Şahit olduğum bir olay; Hani HSCB filan bombalanmıştıya o olaydan sonra Trabzon dönüşü Bolu dağını indim önümde bir kamyonet var kasasında küçük panelvan bir araç var polis çevirmiş hemen kamera çekimi filan var negüzel kamera eşliğinde arama öndeki kamyoneti didik didik aradılar üzerindeki araca bakmadılar, benim arabayı aradılar sordum kasadaki arabaya niye bakmadınız diye ses çıkartmadılar.
Arkadaşlar araçlarınızın bakımını bilmediğiniz yerde yaptırmayın yeni nesil araçların anahtarları eskiden sedece yetkili birkaç serviste çok özel makinler yardımıyla araç ruhsatıyla gidilince yapılırdı şimdi bu anahtarcılar çoğaldı.Arkadaşımın Toyata aracı bu şekilde çalındı 3 sene sonra Ankarada satın alan bir emekli radara yakalanınca iş ortaya çıktı.
Arkadaşlar eğer 2. el araç aldıysanız mutlaka gidin sifre, kot bu işlemi yeniletin.İnanın o anahtarın bir yedeği birilerinde mutlaka vardır.Hani çelik kapılar zorlanmadan nasıl açılıyor 250-300Tl ye kapı olurmu kapı takılan evlerin acaba kaçının kapısı zorlanmadan açıldı ve soyuldu.
işte arkadaşlar, lastik, jant çok önemli değil tabi ki ne zorluklarla alıyoruz araçlarımızı.Tekrar söylüyorum eğer 2. el aldıysanız mutlaka yetkili servise gidip anahtar kodunu yeniletin.
Arkadaşımın aracı yeni kasa füme 4X4 L200 otomatik vede ful aksesuar bir araçtı, hiç ses çıkartmadan aldı gittiler.
Kalın sağlıcakla.

Niyazi Bey çok geçmiş olsun.. Akıl alacak gibi değil bu hırsızlık yöntemleri.. Çok garip bir ülke olduk..

Teşekkür ederim arkadaşım,
2. el araç alınca ne olursa olsun yetkili servisinde anahtar kodunu değiştirmeyi ihmal etmeyin.Satın aldığınız yerden mutlaka ikinci anahtarı ve şifre barkodunu isteyin yoksa satıcıyla yetkili servise gidip yeni kilit şifresi edinin.
Aksi halde vatandaş gelir arabayı açar çalıştırıp gider bizlerede soğuk su içmek kalır.Çalınan araçların çoğu bu tür kamyonetler.
Kalın sağlıcakla.

O lastikleri çalanlar birilerine görütüp satıyorlar sonuçta.. Asıl üç kağıtçılar onları alanlar, onlar bilmezmi çalıntı olduğunu anlamazlarmı, tek tek jant lastik elde geliyo hızsız, ya da diyelimki biraz daha akıllı takım haline getirip satmaya kalktı o zaman bile belli olacaktır.. Zannetmiyorum o kadar kafası çalışsın ama aynı boyut ve modeldeki jantla + aynı markadaki jastikleride tutturdu diyelim takım olarak o zaman bile anlaşılır aşınmasından vs.. Belliki bazı lastikçiler bu işe çanak tutuyorlar, sonra biz uğraşalım kilitti bilmemneydi..

benim stepne port bagajda kilitsiz falan duruyor sadece bagaj kemerleriyle bagli, en azindan gidip bir motorsiklet veya bisiklet kilidi takayim caydirici olur.

Selamlar, öncelikle geçmiş olsun.
Ben de sizin gibi stepnesini çaldıran L200 sahiplerinden biriyim.
Daha aracı alalı 1 ay olmuştu ki bi gün araba sallandıkça arkadan bir ses gelmeye başladı iki metalin birbirine çarpma sesi gibi, inip baktığımda stepneyi taşıyan zincirin ucu boştu stepnem gitmişti.
bikaç ay stepnesiz geçtikten sonra lastiklerimi değiştirdim ve eski lastik ve jantlardan birini stepne olarak taktım.
Stepne zincirle yukarı doğru sarıldığında jant göbeğine en yakın yerden orta boy bir asma kilit taktım zincire.
Aradan 1 sene gibi bir zaman geçti şimdi ama hala stepnem yerinde duruyor.
Mahalleye dadanan hırsızlar kilidi görünce tenezzül etmiyolar demekki.
Onlar için önemli olan uğraşmayacakları hemen halledicekleri bir iş, kilidi görüp caydıkları kesin, çünkü hiçbirinin elinde kalın demir kesiciyle dolaştığını sanmıyorum çünkü hiçbir aracın stepnesi kesilecek bir mekanizmaya ihtiyaç duymaz.
Bakıyolar asma kilit var, başka bir arabaya yöneliyorlar.
Bence kilitli bijondan daha güvenli çünkü o kilitli bijon aparatından yanında taşımak demir kesici makas taşımaktan çok daha kolay boşuna 200 lira vermeye gerek yok bence.
Tekrar geçmiş olsun.

Konu biraz eski ama L200 ile ilgilendiğim için araken okudum. Ne yazık ki ülkemizde kronik bir sorun haline gelmiş demek stepne çalma olayı.

Size arkadaşlarımın başına gelen hırsızlık olaylarını yazayım. Bir tanesi sabah sporu için aracını (206) Bostancı sahildeki marketin otoparkına koymuş. 1 saat kadar sonra döndüğünde airbaglerini çaldıklarını görmüş. Diğeri ise Göztepe taraflarında Doğan aracını evin önüne park etmiş alarmı kurup, az bir süre sonra aşağıya indiğinde aracın alarmının çalındığını görmüş.

Hırsıza kilit dayanmıyor ancak birşey caydırıcı olduğunda fazla zaman kaybetmek istemedikleri için uğraşmıyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR