Merhaba arkadaşlar,
İyiki lastiği jantı çalıyorlar Pick-up ların nekadar çalındığını biliyormusunuz.Çalınanlar özellikle bazı galerilerden satın alınan araçlar.Parça pahalı olduğundan parçalayıp satıyorlar veya yurt dışına çıkartıyorlar, belkide ülkemizin hertarafında olan şantiyelerde (maden, hes yol gibi) plakasız olarak kullanılıyor.Çünkü buralar tamamıyle kontrol harici yerler.Hırsız aracı çalıp kamyona yükledimi git dilediğin yere çevirme yapan ekip kasadaki araca bakmıyorki çalıntımı değilmi diye.
Şahit olduğum bir olay; Hani HSCB filan bombalanmıştıya o olaydan sonra Trabzon dönüşü Bolu dağını indim önümde bir kamyonet var kasasında küçük panelvan bir araç var polis çevirmiş hemen kamera çekimi filan var negüzel kamera eşliğinde arama öndeki kamyoneti didik didik aradılar üzerindeki araca bakmadılar, benim arabayı aradılar sordum kasadaki arabaya niye bakmadınız diye ses çıkartmadılar.
Arkadaşlar araçlarınızın bakımını bilmediğiniz yerde yaptırmayın yeni nesil araçların anahtarları eskiden sedece yetkili birkaç serviste çok özel makinler yardımıyla araç ruhsatıyla gidilince yapılırdı şimdi bu anahtarcılar çoğaldı.Arkadaşımın Toyata aracı bu şekilde çalındı 3 sene sonra Ankarada satın alan bir emekli radara yakalanınca iş ortaya çıktı.
Arkadaşlar eğer 2. el araç aldıysanız mutlaka gidin sifre, kot bu işlemi yeniletin.İnanın o anahtarın bir yedeği birilerinde mutlaka vardır.Hani çelik kapılar zorlanmadan nasıl açılıyor 250-300Tl ye kapı olurmu kapı takılan evlerin acaba kaçının kapısı zorlanmadan açıldı ve soyuldu.
işte arkadaşlar, lastik, jant çok önemli değil tabi ki ne zorluklarla alıyoruz araçlarımızı.Tekrar söylüyorum eğer 2. el aldıysanız mutlaka yetkili servise gidip anahtar kodunu yeniletin.
Arkadaşımın aracı yeni kasa füme 4X4 L200 otomatik vede ful aksesuar bir araçtı, hiç ses çıkartmadan aldı gittiler.
Kalın sağlıcakla.