Pick up taki şu yaylanma sorunu .Nasıl çözülebilir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan megabyte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,605

megabyte

Ana Kamp
Yer
Antakya
2011 4x2 isuzu d-max im var . Bu araç benim ilk pick up deneyimimdir . Yalnız bu tarz da bir araçla normal olarak karşılaştığım çok büyük bir sorunum var .

Binekten sonra bir pick up a bindiğiniz zaman kaybettiğiniz yolculuk konforunu birçoğunuz iyi bilir . Ve benim araçta da bu hat safhada . Bahsettiğim sorun yaylanma sorunu . Ön tarafta helezon yaylar olduğu için doğal olarak pek bir konfor kaybı yok . Ancak arka taraftaki o yaprak yaylar benim baş belam . Hani yaprak yayda olsa bir noktaya kadar şok emme kabiliyeti bulunur normal olarak ama bu tip araçlarında çoğunda mı böyledir bilemiyorum sanki kasislerde , çukurlarda vs o kadar sert bir tepki veriyolar ki arkada insan taşımaya çekiniyorum artık .

Başka bir başlık altında da yardım teklif etmiştim arkadaşlardan ama konu sanırım olduğundan biraz daha kapsamlı . Çünkü Benim araçta yaprak yayla birlikte kullanılan gazlı süspansiyonlarda mevcut . Bu nedenle daha öncede tavsiye edilmiş olan , Makaslardan birer kat çıkarma , makaslara kavis verme ve arkada bilindik olarak ağırlık taşıma gibi önerilerin ne kadar başarılı olabileceği konusunda bana yardımcı olursanız çok mutlu olucam :smiley:

Bu arada başka tavsiyeleriniz varsa lütfen belirtmekten çekinmeyiniz .

Etiketler
Ynt: Pick up taki şu yaylanma sorunu .Nasıl çözülebilir ?

Merhaba ben de L200 alirken konfor konusunda endiselerim vardi ama araci aldiktan sonra yersiz oldugunu anladim. Asil amaci yuk tasimak oldugu icin arka suspansiyonun yaprak yayli olmasi tabii ki konfora olumsuz etki ediyor ama bahsettiginiz kadar da kotu olmamasi gerekir. Bazi markalarda belirgin konfor farliligi olabiliyor. Bence diger markalari da deneme imkaniniz varsa karsilastirma yapin

Arkada agirlik yerine kabin yaptirin, hem agirlik hem islevsellik kazandirir
Yapraklardan birinin cikartilmasi yumusatacaktir ama aracin yuk tasima kapasitesini de dusurur

CİNCİN' Alıntı:
Merhaba ben de L200 alirken konfor konusunda endiselerim vardi ama araci aldiktan sonra yersiz oldugunu anladim. Asil amaci yuk tasimak oldugu icin arka suspansiyonun yaprak yayli olmasi tabii ki konfora olumsuz etki ediyor ama bahsettiginiz kadar da kotu olmamasi gerekir. Bazi markalarda belirgin konfor farliligi olabiliyor. Bence diger markalari da deneme imkaniniz varsa karsilastirma yapin

Mutlaka ilk fırsatta yapacağım şey bu olacak . Ancak benim araca şöyle bir eğilip bakıyorum . Neredeyse düz bir çizgi şeklinde eğime sahip yaylar . Tamam bu şekilde olması max yük kaldırma kapasitesi sağlıyor ama sınıfındaki diğer araçlara oranla daha küçük bagaj haznesi zaten max yükü kaldırmaya yer bırakmayacak nitelikte .

CİNCİN' Alıntı:
Arkada agirlik yerine kabin yaptirin, hem agirlik hem islevsellik kazandirir
Yapraklardan birinin cikartilmasi yumusatacaktir ama aracin yuk tasima kapasitesini de dusurur

Kabin pahalı . İlerisi için düşünülebilir . Bu makas çıkarta işlemi aracı garanti kapsamı dışında bırakıyormuş diye duydum . Doğru mudur ?

şahsımın L 300 ü var, böbrek taşı ve çocuk düşürmek isteyenleri arka koltuğa oturtuyorum :smiley:) hele birde kasislerden geçerken birisi sanki aracın arkasını 50 cm. yukarıdan bırakıyorlar gibi..
sanırım yapılabileceklerin hepsini yazmışsınız.ancak unutmayınki aracınız daha çok yük taşımacılığı olarak tasarlanmış. düşünüyorumda belki makas yerini helezon yay olsa daha az zıplatırdı gibi geliyor.
bu arada 4x4 mazda ve 4x2 toyota hılux unde arka koltuğuna oturdum rahatlık bakımından toyota daha iyi gibiydi. ancak mazda toyota dan biraz daha yüksekti sanırım.
şunuda belirteyim diğer pick up lara göre L 200 ün biraz daha yumuşak olduğunu duymuştum.

Yük konusu benim için pek sorun değil . Yani bu araçla ayda yılda bir taşıyabileceğim max yük 700-800 kg yi geçmez . Ki benim aracın max yük kapasitesi 1100 kg . civarı . Ancak takıldığım nokta makaslarla birlikte kullanılan gazlı süspansiyonlar . Makas çıkartma işlemi ile birlikte kavis verme işlemini yaptırsam bana getirileri nasıl olur . Onu merak ediyorum .

bnm navaradada aynı problem wardı arka amortısorlerı cok zayıf pıckupların bende bı kasısten gecıyodum arkası 3 kere sekıyodu.... maslak atilla ustada 2 tane amortısor taktık sert tiplerden.. butun sallanma bıttı kanforu arttı ..... sımdı aynı ıslemı önede yapıyorum bakalım nasıl olucak

arkadaşlar biraz ağırlık koyun arkaya. Hem yol tutusunda hemde zıplamalara kesin çözüm. makasları kestirmek tüv de sorun yaratır. Size tavsiyem bir çuval kum. Yok çirkin gözükür derseniz asansör denge ağrlıkları vardır hurdacılarda. 4 tane kasaya sabitledinizmi sorunu çözmüş olursunuz arkadaslar.

tolgas' Alıntı:
bnm navaradada aynı problem wardı arka amortısorlerı cok zayıf pıckupların bende bı kasısten gecıyodum arkası 3 kere sekıyodu.... maslak atilla ustada 2 tane amortısor taktık sert tiplerden.. butun sallanma bıttı kanforu arttı ..... sımdı aynı ıslemı önede yapıyorum bakalım nasıl olucak

Hocam bu amortisör taktırma işini biraz ayrıntılı anlatabilir misin ? Ne gibi işlemler yapılır , Getirisi , götürüsü nelerdir vs .

bı goturusu yok arkanın sekmesını aldı kasıslerdeki sarsıntıları cok azalttı ve vırajlarda arkasını savurmayı baya bı aldı yanlız bnm arabada arka tamponun altında 60 kg agırlık demırı war.. suan normal bı jipten pekbı farkı yok dıyebılırım

tolga bey sizin navarada garajlık oldu, izlesek artık..

tolgas' Alıntı:
bı goturusu yok arkanın sekmesını aldı kasıslerdeki sarsıntıları cok azalttı ve vırajlarda arkasını savurmayı baya bı aldı yanlız bnm arabada arka tamponun altında 60 kg agırlık demırı war.. suan normal bı jipten pekbı farkı yok dıyebılırım
Biraz teknik işlemler hakkında bilgi alabilirmiyiz acaba .

walla elımden geldıgınce bısıler yapıyorum önlerde takılsın resımlerınıde eklerım buraya...... teknık bılgı derken sole anlatıyım bnm araba 5 ınc yukseltıgı ıcın arka amortısorler kısa gelıyodu ve araba cok agır oldugu ıcın (2580 kg) arabada ınanılmaz bı salınım wardı.... amortısorlerı takmak ıcın ekstra bı ıslem yapmanıza gerek yok eskılerını cıkarıyosunuz yenılerını takıyosunuz.... taktıgımız amortısorler nitro gazlı.... orj amortısorlerı tek parmagınızla kapatabılırken bunları kapatmak ıcın ustune oturmanız gerekıyo ;D

bu arada yanlıs hatırlamıyosam arka amortısorler yukseltılmıs grand cherokee lerın onune takılan amortısorlerdı.... tadılat yapmadan dırek oturtabılıyosunuz

Yalnız yaprak yaylardan bahsediyoruz biz . Onları çıkarıp nasıl nitro gazlı bir amortisör takılabilir ki ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR