peugeot'dan terios'a geçmek istiyorum :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zyzcrhm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,122

zyzcrhm

Ana Kamp
herkese selamlar
2 yıldır peugeot 206 roland garos kullanıyorum.yakıt,performans vs.. kısacası aracımdan memnunum fakat yollarımız bu araç için pek uygun değil :( bir arkadaşımın da tavsiyesi ile terios almayı düşünüyorum(1998-2000 model)nette ki araştırmalarımda dx-sx-gold gibi bir kaç değişik modelinin olduğunu gördüm,bunların arasında fark nedir,hangisi daha ekonomik ve sağlamdır?eski kasa mı yoksa yeni kasa mı önerirsiniz?bu araçların kronik hastalığı varmıdır,varsa nedir?terios'lar
sürekli 4x4 mü yoksa 4x2-4x4 mü?yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :smiley:

Etiketler

Ynt: peugeot'dan terios'a geçmek istiyorum :smiley:

dx-sx-gold donanım seçenekleridir, yeni kasa da eski kasa da sağlamdır, temiz kullanılmış japon araçlarının kronik sorunu pek olmaz. Madem yollarınız binek araçlar için pek uygun değil, o zaman 4x4 tavsiye edilir. Aslında forumda aradığınız cevaplardan fazlası var biraz araştırın bulacaksınız ;)

terios sürekli 4 çekerdir 2 çeker çalışmaz bahsettiğiniz model yılının donanım seçenekleri sx dx ve aero dur

SX modeli full, DX ise standart olan modeldir. Bende 2003 SX AT var, gayet memnunum, hiçbir kronik problemi yok. Yanlız alırken iyi bir yere göstermen gerekir aracı. Piyasa tamircileri bu tür araçlardan pek anlamazlar...

tameray' Alıntı:
SX modeli full, DX ise standart olan modeldir. Bende 2003 SX AT var, gayet memnunum, hiçbir kronik problemi yok. Yanlız alırken iyi bir yere göstermen gerekir aracı. Piyasa tamircileri bu tür araçlardan pek anlamazlar...
uyarınızı dikkate alacağım,teşekkür ederim :smiley:

Terios kullanan biri olarak,bende nacizane bir tavsiyede bulunacağım...
İmkanlarınızı zorlayabilirseniz almışken yeni kasa alın diyorum bende :smiley:

matiate' Alıntı:
Terios kullanan biri olarak,bende nacizane bir tavsiyede bulunacağım...
İmkanlarınızı zorlayabilirseniz almışken yeni kasa alın diyorum bende :smiley:
tavsiyenize teşekkür ederim.yeni kasa ve eski kasa arasında görünümün dışında farklılıklar nelerdir?sanırım yeni kasa daha geniş .

yeni kasalarda 1.5 motor seçeneği var. almışken 1.5 alınmalı çünkü 1.3 motor o ağırlığı çekmekte zorlanıyor. yeni kasalar 2007 model ile başlayıp fiyatları 27bin civarında başlıyor. aracı ne amaçla kullanacağınız önemli. ağır şartlarda olmadan stabilizde kullanmak istiyorsanız gönül rahatlığı ile alabilrsiniz.hep yüksek performans, hem orta ve hard off-road ,hem de konfor arıyorsanız tavsiye etmem.1. kasa 2004-2006 model 18bine temiz bir araç alıp hem ufaktan zevk yapıp hem de ekonomi yaparsınız.vergisi senelik 160 -170 tldir. periyodik bakımını yaptırdığınız sürece .kolay kolay arıza çıkarmazlar.

livan08' Alıntı:
yeni kasalarda 1.5 motor seçeneği var. almışken 1.5 alınmalı çünkü 1.3 motor o ağırlığı çekmekte zorlanıyor. yeni kasalar 2007 model ile başlayıp fiyatları 27bin civarında başlıyor. aracı ne amaçla kullanacağınız önemli. ağır şartlarda olmadan stabilizde kullanmak istiyorsanız gönül rahatlığı ile alabilrsiniz.hep yüksek performans, hem orta ve hard off-road ,hem de konfor arıyorsanız tavsiye etmem.1. kasa 2004-2006 model 18bine temiz bir araç alıp hem ufaktan zevk yapıp hem de ekonomi yaparsınız.vergisi senelik 160 -170 tldir. periyodik bakımını yaptırdığınız sürece .kolay kolay arıza çıkarmazlar.
Katılıyorum, bende 1. kasa 2003 SX AT var senelik vergisi 160 TL. Araç hem motor, hem de yürüyen aksam olarak inanılmaz sağlam. Kronik hiçbir problemi yok, periyodik bakımlarını yaptırıp dere tepe kullanırsınız, tavsiye ederim...

bende peugeot kullanıcısıydım 1,5 senedır terios kullanıyorum kesınlıkle tavsıye ederım kronık hıcbir rahatsızlığı yok dağ tepe istediğin her yere vur 10 numara bı araç

Daihatsu'nun Avrupa ve Türkiye'den çekilme konusunu duymuşsunuzdur. Dolayısı ile ileride yedek parça ve servis konusunda hem fiyat hemde bulunabilirlik olarak sıkıntı çekme ihtimaliniz var. Yüzde yüz sıkıntı çekersiniz demiyorum, sadece sıkıntı çekme ihtimali var diyorum. Bir markadan başka bir markaya geçerken mutlaka göz önünde bulundurmalı bu konuyu, çünkü aracı almaktan çok ilerideki bakım onarımının sağlıklı yapılması ve sorunsuz kullanılması çok önemli gibi.

emretaskin' Alıntı:
Daihatsu'nun Avrupa ve Türkiye'den çekilme konusunu duymuşsunuzdur. Dolayısı ile ileride yedek parça ve servis konusunda hem fiyat hemde bulunabilirlik olarak sıkıntı çekme ihtimaliniz var. Yüzde yüz sıkıntı çekersiniz demiyorum, sadece sıkıntı çekme ihtimali var diyorum. Bir markadan başka bir markaya geçerken mutlaka göz önünde bulundurmalı bu konuyu, çünkü aracı almaktan çok ilerideki bakım onarımının sağlıklı yapılması ve sorunsuz kullanılması çok önemli gibi.

Tabii ki söyledikleriniz olası durumlar fakat dün yolumun üzerindeydi geçerken Maslak oto sanayideki Tezerler yetkili servisine uğradım. Onlardan da edindiğim bilgilere göre değişen bir şey olmayacak, değişen tek şey Daihatsu 2013 ' ten sonra artık Türkiye ' ye sıfır araç getirmeyecek. Tüm servisler servis ve yedek parça hizmeti vermeye devam edecekler. Zaten Türkiye ' deki Daihatsu araç sayısı çok fazla olmadığından tüm yetkili servisler Daihatsu ile birlikte başka bir marka aracın yetkili servisini de beraberlerinde işlettiklerinden ya da Daihatsu yetkili servisliğinin yanısıra diğer marka araçlara da özel servis olarak hizmet verdiklerinden dolayı sadece Daihatsu ' ya bağımlı değiller. Zaten bir Daihatsu yetkili servisine günde kaç tane Daihatsu geliyor ki ? Servisler Daihatsu ' nun yanısıra baktıkları araçlarla ayakta duruyor zaten. İşte bundan dolayıdır ki değişen bir şey olmayacak. Herkes işine gücüne bakmaya devam edecek. Ancak şu var ki 2013 ' ten sonra artık Türkiye ' ye sıfır araç girişi olmayacağından gün geçtikçe servislere gelecek araç sayısında bir düşme yaşanacak. Bu da yukarıda ifade ettiğim gibi servisler bakımından çok ciddi bir kayıplar olmayacak. Araç sahipleri için ise hiçbir kayıp olmayacak.
Saygılar sunarım...

tameray' Alıntı:
Tabii ki söyledikleriniz olası durumlar fakat dün yolumun üzerindeydi geçerken Maslak oto sanayideki Tezerler yetkili servisine uğradım. Onlardan da edindiğim bilgilere göre değişen bir şey olmayacak, değişen tek şey Daihatsu 2013 ' ten sonra artık Türkiye ' ye sıfır araç getirmeyecek. Tüm servisler servis ve yedek parça hizmeti vermeye devam edecekler. Zaten Türkiye ' deki Daihatsu araç sayısı çok fazla olmadığından tüm yetkili servisler Daihatsu ile birlikte başka bir marka aracın yetkili servisini de beraberlerinde işlettiklerinden ya da Daihatsu yetkili servisliğinin yanısıra diğer marka araçlara da özel servis olarak hizmet verdiklerinden dolayı sadece Daihatsu ' ya bağımlı değiller. Zaten bir Daihatsu yetkili servisine günde kaç tane Daihatsu geliyor ki ? Servisler Daihatsu ' nun yanısıra baktıkları araçlarla ayakta duruyor zaten. İşte bundan dolayıdır ki değişen bir şey olmayacak. Herkes işine gücüne bakmaya devam edecek. Ancak şu var ki 2013 ' ten sonra artık Türkiye ' ye sıfır araç girişi olmayacağından gün geçtikçe servislere gelecek araç sayısında bir düşme yaşanacak. Bu da yukarıda ifade ettiğim gibi servisler bakımından çok ciddi bir kayıplar olmayacak. Araç sahipleri için ise hiçbir kayıp olmayacak.
Saygılar sunarım...

inşallah dediğiniz gibi olur daha 2013'e çok var ,ben yeni mdellerden almak istiyordum ama şimdi şüphe ile bakıyorum,yoksa arabala r çok iyi bence,galiba çinde terioslar toyota adı altında satılıyormuş.Bakalım zaman ne gösterecek,ben de bir kaç özel servise sordum onlarda değişen bir şey olmıyacak dediler ama kimse de aman almayın zor durumda kalırsınız demez.

Evet doğru Terios ' lar Çinde Toyota amblemiyle Cami adı altında satılıyor. Hatta aldığım bir duyuma göre 2013 ' ten sonra Terios ' lar aynı Çin ' de olduğu gibi Türkiye ' de de Toyota amblemiyle ( adı ne olur bilmiyorum ) satılacak şaşırmayın diyorlar. Tabii sizin de ifade ettiğiniz gibi tam olarak ne olur bilemeyiz. Yaşayacağız ve göreceğiz, hayırlısı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR