Gerçi arkadaş bunun yanıtını size verememiş,bende bir iki tahminle sorunuza yanıt bulmaya çalışayım.
1- Arkadaş,karavan sektöründe devrim yaratmak istemiş olabilir. Dolayısıyla otomasyon uygulama yazılımının tanıtımını ve pazarlamasını yapmak istemiş olabilir.
2- Yada arkadaş üşengeç veya tembelin tekidir. 15 m3 lük devasa bir aracın içinde oturduğu yada yattığı yerden kalkıp ışıkları yakıp söndürmek büyük çaba gerektirdiğinden bu işe kalkışmış olabilir.
Araç ,emek,zaman ve para kendisine ait olduğu için her şeyi yapmada dilediğince özgür.
Videosunda bahsettikleri benim ilgimi çekmedi sadece.
Bildiniz tebrik ederim 2. seçenek.
Dünyada teknolojiyi benimsemiş olan ülkelerde "SMART HOME" olarak nitelendirilen evlerin çoğu. Üşengeç insanlara oturduğu yerden ışıkları kontrol edebilmeleri için olanak sunmakta. Tabi sadece ışıklar değil perdeler, prizler, ev ısıtıcıları, klimalar ve daha fazlası.
Anladığım kadarıyla videoyu izleme zamanınız olmamış. Bu nedenle ben kısa bir özet geçiyim neden karavanda bu tarz bir sistem geliştirmeyi tercih ettim.
Kullandığım sistem sadece 2 adet ışığı kontrol etmek için değil. Ayrıca bir gaz kaçağı olduğunda veya yangın çıktığında. Araç içerisinde ben olmadığım zamanlarda hareket algıladığında telefonuma acil bildirim göndermek için de var. Araç içerisindeki su seviyesini ölçebilmek için de.
Olurda unutursam 220V sistemi ve 24V sistemi kapatmak içinde. Evet bunların hepsinin bir manuel çözümü var gidip arabaya elimle kapatabilirim. Ama neden otomatik bir sistem olmasın ki?
İnsanlar arabaya binmeden önce araçlarını çalıştırmak ve aracın içini ısıtmak için ek paketlere belirli bir miktar para ödüyorlar. Dağ tepe sırtımda 15-30Kg çantayla km lerce yol yürüyen bir insanım ben. Arabaya gelmeden önce dizel ısıtıcısını açma düşüncesi bile içimi ısıtıyor.
Evet şu an bu duyabiliyorum. Karavan içerisinde bu kadar kompleks bir sisteme ne gerek var der gibisiniz.
Neden gerek olmasın?
Mevzu sistemin stabil olmaması veya arızalanabilme durumumu?
Çözüm aşırı basit sistemi aradan çıkarır manuel devam ederim.
Ama denemekten ne zarar gelir?
Desteklemekten ne zarar gelir?
Türkiyede bir firma reklam olmasın diye adını vermiyorum.
Bu sistemin benzerini en son 6 bin tl ye satıyordu.
Ben 500TL donanım ücreti ödedim sadece. Ve yazılımını kendim geliştirdim.
Neyse çok konuştum. Sevgiler.