Pedalla Kıbrıs - Akdeniz - Ege 3021 km. 61 gün

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mistik55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,628

mistik55

Yeni Üye
Yer
SAMSUN
selam,
izmirden uçakla kıbrısa geçip aşağıdaki etkinliği yapıp ardından antalyaya geçip adeta bir koyşov yaparak tekrar evime akçaya döndüm.
döneli 3 hafta oldu ancak bekleyen işler nedeni ile ben turumu paylaşıma ancak açabiliyorum.
şimdilik teknik kısmını dökeyin istedim. umarım arkasını da getiririm.
özetle kıbrıs'da;(bir gün-pazargünü- otelden sonra)
2.gün (montaj ve alışveriden sonra)girne -zeytinlik-karaoğlan-
alsancak- güzelyalı....................................................................22,34 km.
3.gün güzelyalı-çamlıbel-odtü kampüsü-güzelyurt-bademliköy-
yeşilırmak-lefke-güzelyurt-odtü kampüs............ ..................94,48 km.
4.gün güzelyurt(yol boyu köylere(9) uğrandı)lefkoşa.(şehir içi dahil.. 96,94 km.
5.gün lefkoşe - magosa(yol boyu 10 köy yada mahalleye uğrandı).... 73,15 km.
6.gün magosada tarih/foto turu-salamis.......................................43,6 5 km.
7.gün salamis-dipkarpaz(yolda 11 köy/mezra/mahalleye uğranıldı.......89,24 km.
8.gün dipkarpaz gezisi-zafer burnu gidiş geliş................................61,20 km
9.gün dipkarpaz-büyükkonuk(kaleburnu (altyol)yolundan(9 köy)....... 56,85 km
10.g. büyükkonuk-kaplıca-mersinlik-tatlısu-(KANTARA KALESİ)....... 47,69 KM
11.G. tatlısı-küçükerenköy-bahçeli-erentepe-arapköy....................46,22 km.
12.g. arapköy-hz.ömer türbesi-girne OTELE GİRİŞ........................ 17,00 KM.
13.G. Girne ve çevresi (kale-liman-sen hilaron-bellapais................. 21,00 km
14. gün DİNLENME BİSİKLETİN DE MONTAJ VE TADİLAT İŞLERİ
15. GÜN ANTALYAYA DÖNÜŞ
KIBRISDA TOPLAM PEDALLANAN YOL 679,91 KM.
gidiş iki gece girnede otel, dönüş yine girnede 3 gece otel. tur boyunca çeşitli yerlerde(heryerde-örneğin lefkoşede şehitliğin içinde-magosada kale burçlarında v.s.- kamp atıldı.
kullanılan ekipman listesi:
bisiklet : corratec super bow team.
iki artka çanta (orlieb)
iki önçanta(ferrino)
gidon çantası(detours)
husky beats çadır
toros uyku trulumu
termorest şişme mat
yedekli ve yeteri kadar forma, alt üst termal içlik,softshell giyecekler,polar üstlükler, button-propan tüpler(kıbrısta 200 gr lık 3 adet idi ve yetti) ve ocağı ,temel mutfak aletleri,temel pişirme gereksinimleri- temel tamir setleri ve bisiklet için yedek malzemeler-ilk yardım seti
yükün sürekli 50 kg. geçmemesi için azami caba sarfedildi.
tekniği bunlar.
keyif eğlence üzüntüler ve anıları fotolarla beraber yavaş yavaş yükleyecem.
kıbrısda 850 fotoğraf çekmişim. bunu paylaşılabilecek teknik ve estetik değerler de taşıyabilecek 50 adede indirmeye çalışıyorum.
bir rüya gibiydi.
yoksa turum gerçek idi de şimdi mi rüyadayım. inanın gerçekten algılamakta zorlanıyorun.hala uyanınca fermuar arıyorum yataktan çıkabilmek için.
turumun hem kıbrıs hem türkiye bölümü çok muhteşemdi çok.
61 gün dolu dolu yaşadım ve mutlu oldum.
turumun ikinci kısmı ANTALYA HAVAALANINDA başladı.
yine gezdiğim gördüğüm yerleri ve pedalladığım km. leri listeliyerek başlayayım.
1.gün montaj-malzeme tedariki-kemer yolu ...köy yolu ayrımı............64,96 km
2.g. elmalı rampası - olimpos kadirin yeri ve tarih/foto gezisi............. 47,00 km
3.g. olimpos-adrasan-geldonya feneri(maalesef fenere varamadan
dönmek zorunda kaldım.gün bitti.kamp malzemem yoktu................64,00 km
4.g. olipos-adrasan-sazak koyu-dönüş...........................................52,00 km
5.g. olimpos-çıralı çevre gezisi dinlenme........................................23, 00 km
6.g. olimpos-kumluca-finike............................................ ............46,83 km
7.g. finike-demre antik tur............................................... ..........55,80 km
8.g. demre- kekova(üçağız)-kaş................................................. .71,79 km
9.g. kaş çevre gezisi............................................ .....................31,00 km
10.g.kaş-kalkan-patara............................................ ..................51,00 km.
11.g.patara-fethiye........................................... .......................98,00 km.
12.g. fethiye bisikletsiz gün şehir gezisi(maalesef müze bakımdaydı)
13.g. " " " dolmuşla çevre gezisi
14. gün fethiye - ölü deniz-farilya yolu(varamadan döndüm).......... 36,45 km
15.g. fethiye- katrancı - göcek dalaman..................................... 71,20 km
16.g. dalaman-ortaca-dalyan-iztuzu-köyceğiz-marmaris.................137,42 km.
17. marmaris çevre gezisi............................................ ............ 26,00 km
18.g. marmaris-turunç-bozburun-selimiye.................................... 65,81 km
19.g. selimiye-orhaniye-kızkumu-hisarönü-datça balıkkavuşturan...... 46,85 km
20.g. balıkkavuşturan - datça............................................. .......44,35 km
21.g. datça kindos II ve çevre koylar gezi....................................32,00 km
22.g. datça- KİNDOS - datça............................................. ...... 73,34 km
23.g. datça- bodrum(feribot ile)-gölköy.......................................21,00 km
24.g. gölköy-türkbükü-gündoğan-yalıkavak-gümüşlük (sahilden
gidiş karadan dönüş)-ortakent-yalıkavak - gölköy...........................76,00 km
25.g. gölköy - bodrum gezisi minibüsle
(cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun bodrum aayağını izledik)
26.g. gölköy yalıkavak-bodrum-çiftlik(eski dostta misafirlik) ............ 38,00 km
27.g. çiftlik- yalıçiftlik mah.(başak bir eski dostta misafirlik............... 12,00 km
28.g. çiftlik-mumcular-havaalanı-iasos.......................................... 81,24 km
29.g. iasos-kumlubahçe-bozbük-akbük.........................................54,35 km
30.g. akbük-didim-millet- pirene.................................................69,48 km
31.g. pirene - söke -davutlar- kuşadası........................................55, 71 km.
32.g. kuşadası-efes-selçuk ve çıvarı tarih foto turu........................71,25 km.
33.g. kuşadası-notion-klaros- gümüldür.......................................58, 07 km.
34.g. gümüldür - sığacık-akkum-sığacık.......................................39,8 7 km
35.g. sığacık - seferhisar çevre köyler gezisi................................ 43,21 km.
36.g. siğacık - akkum- teos ve çevre koy gezisi........................... 31,00 km
37-38-39-40. günler sığacık-akkum da kamp (bu sürede dalış kursu alarak bir yıldız dalgıç oldum.)
41. gün sığacık - izmir güzelyaalı-urla çeşmealtı antik tur-karaburun yolu
gülbahçe.......................................... ......................................67,53 km
42.gün. gülbahçe-mordoğan-karaburun-yeniliman...........................67,45 km
43.gün yenliman-haseki-tuzla-ıldır yolundan tornistan(12.km. kala)
gülbahçe.......................................... .......................................62,05 km
44.gün gülbahçe-urla şehir içi turu-balçova motis bisiklette servis
karşıyaka- menemen........................................... ......................93,29 km
45. gün. menemen alternatif sahil köy yollarından eski foça..............50,19 km
46. gün. eski foça - yeni foça-aliağa (antik kent gezisi)-bergama..... 101,24 km
47. gün bergama antik gezi-dikili-sarmısaklı-ayvalık-burhaniye........... 100,04 km
TURU BURADA BİTİRDİM. (AKÇAYA 15 KM DAHA VARDI)
(ARAÇIM YEĞENİMİN EVİNDE ÖRENDE OLDUĞUNDAN AKÇAYA
ARAÇLA GELDİM.)
TÜRKİYEDE PEDALLANAN MESAFE.........2331,35
KIBRISDA " " 689,91
TUR BOYUNCA TOPLAM KATEDİLEN YOL 3021.26 KM
turumun teknik detayları bunlar. içeriği aldığım epey notlardan oluşuyor. ancak bunları sizinle paylaşacak hale sokmam zaman alacak. resimleri nasıl yükleyeceğim pek bilmiyorum.dropbox diye bir yere üye oldum. oraya yüklemeye başladım. bittiğinde bir ayıklama yapacağım ve ortak kullanıma açıp link vermeyi düşünüyorum. başka bir fikir verirseniz uyarım.
çok oldu. şimdilik bu kadar.

Etiketler
Ynt: Pedalla Kıbrıs - Akdeniz - Ege 3021 km. 61 gün

Sayın mistik55 kusura bakmayın isminizi belirtmediğiniz için size bu şekilde hitap ediyorum.
İmrendiğim hep yapmak istediğim şeyi yapmışsınız öncelikle tebrikler. Bir ara benimde macerakoliğe özenip, Amsterdam ve Prag şehir içinde 1 haftalık denemelerim olduysada uzun soluklu bir turu henüz gerçekleştirebilmiş değilim.
Fotoğraflara gelince aşağıda verdiğim link size yardımcı olacaktırç
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21499.0
Fotoğraflarınızı merakla bekliyor olacağım.

Süper bir gezi yapmışsınız tebrikler, insanın içi gidiyor, tur notları ve resimlerin de gelecek olması heyecanlandırdı.
Uzun rotanızın sadece Antalya- Marmarmaris etabını kamp yükü ile yapmıştık sizinkini okudukça gözümde canlandı, hele karşılaştığımız Italyan bisikletli grubun düz pedalımdan güç almak için plastik çırtçırt kablo bağı ile yaptığım ilkel icada (krampon) çok güldüler, akşam da kamp yerinde bir şişe şarap hediye edip kutladı serseriler ;D

Valla tebrikler. Dile kolay 3021.26 km.

ilginize teşekkürlewr,
fotoğraf paylaşımı konusunda tavsiyenize uyacağım.
ancak 21 hazirandaki akyak triatlonuna katılacağım. bu nedenler özellikle yüzme ve koşu çalışmaları yapıyorum ve bu beni gerçekten başka bir şey yapamaz hale sokuyor. şu yarışma bitsin; süratle anı ve fotoğrafları pehlivan tefrikası gibi yükleyip paylaşıma açmayı düşünüyorum.
esenlikler

3020 km. İçimde sadece "Vay be!" demek geliyor. Dile kolay. Gerçekten tebrik ederim.

bu arada bu tur boyunca turumu gerçekleştirmek için her türlü teknik desteği veren delta bisikletten ULAŞ ARKADAŞA,tekstil konusunda bire bir desteğini esirgemiyip her türlü problemiMİ büyük bir titizlikle çözen ansal spordan LEYLA HANIMA ve beni malzemesiz bıramAyan adrenalin sahrayıcedid mağzasından BURAK ARKADAŞA sonsuz teşekkürler ederim.
bu arkadaşlar olmasa muhtemelen bu tur bu kadar keyifli olmaz idi.
hepsine sonsuz sevgilerimle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,876
Kayıtlı Üye Sayımız
166,663
Kaydolan Son Üyemiz
Mpakalin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR