Patlamayan Lastik....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kahraman34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,031
Ynt: Patlamayan Lastik....

Hocam bilgi aldığında yazarsan sevinirim . Nekadar basılmalı ? Fiyatı nedir ?

Aslında aklıma takılan bir noktada ilerde bu ürünü lastikten temizleyebiliyor muyuz ? Yani kullanmaktan vazgeçersek tamamen temizlemek mümkün mü? Bu ürün değil ama benzer işlev gördüğünü söyleyen bazı ürünlerin sonradan lastikten temizlenemediği yönünde bilgiler vardı geçmişte ...

Hocam,
Malesef bu saate kadar bilgi alamadım. Ofis telefonlarına cevap veren kimse olmadığı için kalkıp yerlerine de gitmedim.
Ama gittiğimde sorunuzu da kendilerine iletir, aldığım cevabıda sizler ile paylaşırım.

Saygılar, selamlar

Arkadaslar,
En sonunda firma yetkilisi Ahmet bey ile gorusebildim.
Olayın özü su sekilde, kesinlikle Ankara dışında perakende uygulama YOK. Ankara içinde iseniz randevu alıp uygulama merkezine gidebiliyorsunuz. Uygulama genel anlamda kamu kurum ve kuruluşları için yapılıyormuş.
Siboptan içeri gonderilen bir sıvı ile lastiğin taban alanı 1 mm kalınlığında bir plak ile kaplanıyormuş. Bu kaplamada lastiğin yüksek hız ile çerilmesi sonucu oluşan merkezkaç kuvveti sayesinde gerçekleşiyormuş. Uygulanan 1mm kalınlığındaki tabaka, lastik taban alanında oluşabilecek 6 mm çapına kadarki bütün delinmeleri ve zedelenmeleri kendi kendine tamir edebiliyormuş. Yanaktan oluşabilecek bir yaralanmada fayda tesir etmiyor.
Benim aracın lastikleri 225-75 R15
Bu lastık tipi için uygulama fiyatı 150 TL + 20 TL balans ücreti.

Bilgilerinize,

Saygılar, selamlar

Unuttuğum bi nokta daha var.
Bana anlatılanlardan anladığım kadarı ile bu ürünü lastiğin içinden temizlemek mümkün değil.
Zira uygulamayı takiben bir kaç saat sonra sizin lastikler yeniden balansa giriyor ki, benim anladığım, bu malzeme lastik ile butunluk sağlıyor.

Saygılar, selamlar

benim anladığım kadarıyla fazl hassas balans ayar gerektirmeyen kamu iş makinaları ve askeri araçlar için uygun gibi

Kamu araçlarından ornek verilenler, ambulanslar, jandarma araçları vs gibi
Gerçi jandarma araçları dediği zaman beyefendi bizimaraçlara benzer araçları tarif ediyordu:smiley:

Lastikten temizlenemiyorsa benim için eksi bir durum . Memnun kalmazsam dönüş yok bu durumda . Tabi çok yi bir üründür temizlemeye zaten gerek olmaz ayrı bir durum . Gelişmeleri takip edeceğim .

Aslında firma dökümantasyona ağırlık verse daha güzel olur . Yeni çekilmiş videolarla desteklese . Çünkü Türkiyede bilinmeyen bir uygulama . 112 ve Jandarma önemli referanslar . Kurumlarda bu uygulama yapılmış araca rastlarsam incelerim mutlaka .

araçların birinde deneyeyim diyorum aslında ama bakalım :smiley:

Ben başka bir şeye takıldım bu hizmetin ücretine acaba her lastik içinmi 150 lira yoksa 4 lastik içinmi 150 lira acaba bir yerlerde yazıyordu benmi atladım

Bence de öyle düşünsene ben lastiğin tanesini 170 liraya alayım lastik korumaya da 150 vereyim bana toplamda tanesi 320 ye gelsin ne gerek var korumaya neyim ben tutarım patlayan tekeri taşırım ;D ;D ;D teker yerine ben dönerim jantın üzerinde ;D ;D ;D

Arkadaşlar,
Maliyet 4 lastik için 150 TL + 20 TL Balans.
Ancak bu 4 lastik 225/75 R15 den farklı bir ebatta olursa mutlaka fiyat farki olacaktır.
Zira telefonda konuştuğum beyefendinin yaptığı sesli hesaptan anlayabildiğim kadarı ile lastik taban alanı ve lastiğin cevresi ile 1 mm kalınlıktan oluşan haciminden gelen bir maliyet analizi var.
Yani lastik taban yüzey alanınız 225 mm den ve çapını 15 inchten buyukse bu hesap şaşabilir.

Saygılar, selamlar

Değerli arkadaşlarım..Bahsettiğimiz konu gerçekten çok önemli ..Ben bu ürünü firmamda olan araçlarımdaki lastik sorunlarını ayrıca karavanımdaki sorunu çözmek amacı ile kullandım.İnanılmaz sonuçlar aldım halende devam ediyorum.Bu arada ürün kolaylıkla su ile temizlenebiliyor yani diyelimki büyük delinme karşısında yama yapılması gereken yeri süngerle hafif silip işlemi yaptırabiliyorsunuz.sonrasında yola devam.En önemlisi patlamadan çözüm olması.Malum yollar sıkıntılı, arazi veya dagın başında kalma sorununu düşünmüyorsunuz.yolda hareket halinde ikende kaza yapma olasılıgını ortadan kaladırıyorsunuz.kaldı ki resmi rakamlara göre Türkiyede trafik kazalarının%57 lastik patlaması ile oluyor.Ben istanbulda uygulama yapmaya başladım ...Her türlü yardım amacı ile rahatlıkla arıyabilirsiniz ..Saygılarımla Kemal Kahraman.

Temizlenebiliyor bilgisi önemli ... En azından benim için . Teşekkürler .

Ayrıca size de başarılar dilerim .

kahraman34' Alıntı:
Değerli arkadaşlarım..Bahsettiğimiz konu gerçekten çok önemli ..Ben bu ürünü firmamda olan araçlarımdaki lastik sorunlarını ayrıca karavanımdaki sorunu çözmek amacı ile kullandım.İnanılmaz sonuçlar aldım halende devam ediyorum.Bu arada ürün kolaylıkla su ile temizlenebiliyor yani diyelimki büyük delinme karşısında yama yapılması gereken yeri süngerle hafif silip işlemi yaptırabiliyorsunuz.sonrasında yola devam.En önemlisi patlamadan çözüm olması.Malum yollar sıkıntılı, arazi veya dagın başında kalma sorununu düşünmüyorsunuz.yolda hareket halinde ikende kaza yapma olasılıgını ortadan kaladırıyorsunuz.kaldı ki resmi rakamlara göre Türkiyede trafik kazalarının%57 lastik patlaması ile oluyor.Ben istanbulda uygulama yapmaya başladım ...Her türlü yardım amacı ile rahatlıkla arıyabilirsiniz ..Saygılarımla Kemal Kahraman.

Hataya yakın nerede bayi var bilginiz var mı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
sasaasso

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR