Park Sulaması Yüzünden Motorcular Ölmesin

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lee33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,253
Ynt: Park Sulaması Yüzünden Motorcular Ölmesin

bu ülkede motor kullanmak kadar zor bir olay yoktur herhalde motoru çalıştırdın caddeye çıktın sağdan sağdan sakin sakin gidiyorsun dolmuş otobüs farketmez bir ticari sinyali yaktığı gibi yola atlıyor şanslısınız ona çarpmadınız devam ettiniz trfikte rahat etmek için ortalayıp lambada durdunuz arkada p*ç kasa olarak tabir edilen bmw doğan şahin kartal arkanızda dövünüp duruyor motor hafiftir kalkışta benim diyen arabayı gömer bunu yediremeyen cahil apaçi arkadaşımız geçerken sizi bir güzel sıkıştırıyor şanslısınız gene kurtuldunuz ve ana yola çıktınııızz soldan kaptırdınız 100-120 gidiyorsunuz hafif tatlı bir meyil var sulama yapan biraderim 2 litre çime 1 litre dışarıya sulama yapıyor o hızla kaydırdınız ve o hızda kurtuluşunuz imkansız motor bir tarafa siz bir tarafa o yüzden bu ülkede motor olmaz en azından ATATÜRK'ünde söylediği gibi lafta ve kağıtta değil gerçekten muhasır medeniyetler seviyesine ulaştığınızda bu ülkede bisikletle bile hem ana yola hem dağa gönül rahatlığıyla çıkarsınız...

Etiketler

evet antalyada bu konuda belediyelerin biraz daha duyarlı olması gerekir özellikle arapsuyu ve 100. da.yollar sürekli ıslak.

Bende çöp kamyonu mağduru oldum, Sol ayak bileğim burkuldu, bağlarda zedelenme, liflerde kopma ve incinme olmuş.
1 ay neredeyse evden dışarı hiç çıkamadım, şimdi de düzgün ve uzun yürüyemiyorum hala. Aman dikkat arkadaşlar bi de gece bu atıksu vb tuzakları görmek daha da zorlaşıyor.

Bu durum belediyelerin ciddi anlamda ciddiyetsizliklerinden kaynaklanıyor. Her hangibir motorlu araç sahibi degilim ama basket oynamak için belediyenin yapmıs oldugu sahalara gidiyoruz. Sahanın hemen yanına bu sulama motoru koymuşlar ve sahanın yarısı su içinde kalıyor. Bu sebepten ciddi anlamda sakatlanan arkadaşlarımızda var. Konu motorlu araç konusunda olsun spor konusunda olsun. Belediyenin bu yaptıgı ciddi anlamda bilinçsizliktir. Bu konuda bilen kişi gönüllü olarak bir blog vs. tarzı bir yer açıp hem kamoyu toplamalıyz hemde şikayetlerimizi iletmeliyiz. Belki sorun hemen çözülmez ama bu duruma bir dur der ve başlangıcını atmış oluruz.

sinanaksu' Alıntı:
Murat'ı tanıyor musunuz?

Evet Murat abiyle aramız çok iyiydi bizim , çok eğlenceli biriydi çok makara yapardık : ) onu hep gülen yüzüyle hatırlıyorum : ) kızı olduktan sonra Murat abi binmesen şu merete artık dedim , ama demekle olmuyor işte , motosiklet bir sevda . Kolay vazgeçilmiyor , kazadan bir gün önce yine görüşmüştük , peki biz neden Murat abiden vazgeçmek zorunda kaldık , offfff ... Çok üzücü gerçekten ... Mekanı cennet olsun ...

BTB_Wild' Alıntı:
Evet Murat abiyle aramız çok iyiydi bizim , çok eğlenceli biriydi çok makara yapardık : ) onu hep gülen yüzüyle hatırlıyorum : ) kızı olduktan sonra Murat abi binmesen şu merete artık dedim , ama demekle olmuyor işte , motosiklet bir sevda . Kolay vazgeçilmiyor , kazadan bir gün önce yine görüşmüştük , peki biz neden Murat abiden vazgeçmek zorunda kaldık , offfff ... Çok üzücü gerçekten ... Mekanı cennet olsun ...

Murat beklenmedik bir kırmızı kartla oyundan atıldı.
Soyunma odasinda görüşeceğiz elbette.
O artik bize gelemeyecek.
Ama er ya da geç biz ona gideceğiz.
Bu dünyada birlikte süremedik.
Ama cennette süreceğiz.
Mekani cennet, melekler dostu olsun..

unal' Alıntı:
iyi hoş anlatılan güzelde motor kulananlarada bakmak lazım ani cıkışlar arada dalmalar özelliklede ufak yaşda motor kullananlar bu arada kuryeleri pizzacıları s aymıyorum bile o ufak defek bakımsız motorlarda trafiği alt üst ediyolar tamam sulama ve bunun gibi konularada dikkat etsinler ama bakımsız ehliyetsiz sürücülerede pirim verilmesin ve motor kullanırken hızlıdır ufakdır gibi akrobasi hareketleri yapmasınlar mümkünse

Tamamen katılıyorum. Kaç defa yollarda sağımdan son sürat geçen motorlarla karşılaştım. Zaten küçük aynada genellikle görünmüyor üstelik de aşırı hızlı gidiyorlar. Herhangi birinde direksiyonu sağa biraz kırmış bulunsam facia olurdu. Heyecan adrenalin falan tamam da abartınca intihar gibi oluyor. Öte yandan yolların sulama vs. nedenlerle ıslatılması kesinlikle cahillikten öte birşey. Ne hikmetse genellikle de virjlarda kavşaklarda oluyor; sanki özellikle yapılmış gibi. Uyarmak, uyandırmak lazım. Enginardan pancardan haber yapan medya nerelerdesin???

Başlığı görünce rahmetli Murat (Aye) geldi aklıma, zaten burada da anılmış.
Rahmetli Suat'tan sonra da (Mikrop), ben de sattım motorumu, ve artık binmiyorum.

Bu ülkede, bu trafikte, bu sürücülerin arasında motosiklete binilmez.

Motosikletler hakkında kısa bilgi için tıklayınız. >>> www.gultekin.net.ms

Bana göre motorunda, motorculuğun da adını batıranlar (düzgün kullananları tenzihen) paketçiler ve kuryeler.İnanın 'hani motorcular araçlardan çekiniyor deniyor ya' gözüm dikiz aynasında ne yandan bir motorcu vız diye yanıma girecek diye! ben motorculardan çekiniyorum.sağa sola sallaya sallaya sürmelerimi, tek teker yapıp trafikte gezmelerimi?Ordada sorun var arkadaşlar.(hele ankarada paketçi arkadaşlardan biri bi hata yapsın da dön bi bak:smiley: bir laf et:smiley: 2 dakkada toplanıyorlar hır gür için!(tekrar düzgün kullananları, ekmeğinin peşinde efendi seyredenleri tenzih)

2008 yılında bursa merinosta bir arkadasımızıda bu sebepten kaybettik belediyeler biraz duyarlı olalım

her arkadaşım konuyu farklı bir şekilde ele almış. biraz farklı bakmak gerek bu konuya. ülkemizde hala bir motorsiklet kültürü oluşmuş değil ama çaba sarfeden birçok kişi tanıyorum hepside kesinlikle güvenlik önlemi almadan binmez bu araçlara. kanunlardaki boşluk malesef ülkemizi bir çöplük haline getirmiş durumda. en basiti bir scooter aldım çin malı (o çöpçülerden biride benim :smiley: ) noter satışı almaya gittim markayı sistemden çıkaramadılar böyle bir marka yok deniyor. bunu geçtim bu motorsikletleri cebinde 2000 lirası olan evlerimizin köşe başındaki çeyizcilerden dahi alabiliyor. plaka bile takmadan kullanıyor. şimdi hatalı kullanan larmı yoksa denetimsiz satanlarmı ? öncelikle kanun düzeltilmeli satan kurum aracı trafiğe tescil edip teslim etmeli araç teslimleri idari bir organ ile yapılmalı. alan kişiye imzalı ve şartnameli bir şekilde teslim edilmeli ki bunu önüne geçilsin. ben motorsikletimi daha 15 - 16 yaşında bir lise öğrencisinden aldım satışını babasından aldım. varın siz düşünün gerisini. ben temkinliyimmotoru aldım daha ehliyeti alamadım fırsatım olmadı. ama yanlış anlaşılmasın motoru sadece çalıştırıyorum sehpada gaz verip arka tekerleği hareket ettiriyorum kullanmıyorum. kendime söz verdim ehliyetim olmadan sürmeyeceğim bu aracı diye...

sulama konusuna gelince kesinlikle haklısınız. motorsikleti bir akrobasi aracı olarak görenlerin hakkındaki düşüncelerdede haklısınız. ama trafikte maganda çok motorsiklet kullananları sıkıştıran insanımsı varlıklara çok şahit oldum. ben ne zman bir motorsiklet görsem mümkünse benden hızlıys yol veririm bir de selektör yaparım.

trafikte yan yna gelen iki motorsiklet sürücüsü bir birine korna çalar bu yürü demek değildir merhaba demektir. ama araba ile yanyana gelin korna çalın bakın ne oluyor. anlayış farkı :smiley:

sevgiyle kalın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR