Ynt: Pajeronun Küçük Kardeşi : PİNİN
Merhabalar,
Oncelikle araniza yeni katildim, herkese selamlar ederim.
gezenbilir.com' u uzun suredir okuyucu olarak takip etmekteydim, fakat konu basligini gorunce "uye olup birseyler yazmaliyim." dedim.
Araniza New York' tan katiliyorum. Burada Mitsubishi Montero Sport, Istanbul' da ise babama emanet ettigim kucuk kardesi 5 kapi Pinin sahibiyim. Bir kac kelam etmek istedim acikcasi, affiniza siginarak...
Oncelikle Pinin'e Pajero' nun kucuk kardes yakistirmasi tam oturuyor. Herseyi ile Pajero' nun kucuk modeli diyebiliriz. Koltuk araligi, bagaj alani vs. pek cok alan genis degil oncelikle. Bu nedenle aldigimin ikinci haftasi Roof-Rack yaptirdim. Bu sorunu bir nebze atlatmis oldum.
Bendeki aracin motoru 2.0 GDI... Dogrudan benzin puskurtmeli oldugu icin LPG uygulamasi yapilamiyor olmasi dogru. Fakat GDI olmasi nedeniyle cok yakmadigini soyleyebilirim. Gunluk 20YTL ' lik benzin ile Besiktas - Kayisdagi Maltepe Universitesi' ne (70km) gidip geliyordum. 100km hizi gecmemek kaydi ile. Aracin uzerinde de bir boy buyuk 225 x 70 x 16 HT lastik oldugunuda unutmamak gerek.
Uzerindeki SS4-i arazi sanzimani ile 100km hiza kadar, 2 cekerden 4 cekere alinabildigini okumustum. Deneme firsatim sadece 50 km hizda oldu. Bir problem yasamadim. Arazide ise cok buyuk bir beklentiniz yoksa sanzimanin iyi oldugunu iddaa edebilirim. 2H - 4H - 4L - Dif Lock secenekleri tatminkar. Haftalik Riva - Gollu / Bozhane gezilerimde camurlu tepelere problem yasamadan ciktigimi soyleyebilirim. Fakat agir arazi kosullarinda kullanacaksaniz aracin alti gercekten alcak, ben getlastigi ve genis lastik kullaniyorum fakat yetersiz. Arac ortadan oturabiliyor. Dondugumde bu problemi asmak icin Lift-Kit dusunuyorum.
Hangi amacla kullanacaksiniz bilmiyorum ama benim talebimi karsiladigini soyleyebilirim. Sehir ici ve Normal arazi kosullarinda ihtiyacinizi karsilayacagina inaniyorum.