pajero pinin hakkında genel bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan captain2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,012

captain2

Yeni Üye
Arkadaşlar selamlar,

Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.Yaptığınız yorumları ve verdiğiniz bilgileri dikkatlice inceledim.Ve hiç bilmediğim pinin modelini sayenizde öğrenmiş bulunmaktayım.Yoksa lpg takılamadığını bilmeyerek gidip direk alacaktım.

Bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle belirteyim aracı hem şehir içinde hemde dağ,tepe olmak üzere kullanacağım.Otomatik bir araba olması gerekmekte malum hanımda kullanacak.Ve tüp taktırmak zorundaymışım gibi hissediyorum benzin fiyatlarından dolayı.İstanbul da kullanacağım yedek parça yönünden herhangi bir sıkıntı çekmem diye düşünüyorum.

Buna ayırabildiğimiz bütçe max 23000TL.
Model olarak min 1998 model.

-Aklım hala pajero pinin lerde bunlara lpg takılabilme ihtimali kesinlikle yok mudur?Eğer var ise direk alacağim.
-Belirttiğim şartlarda başka önerileriniz varsa nelerdir?

Şimdiden teşekkürler,

Etiketler
Ynt: pajero pinin hakkında genel bilgi

Pinini bende incelemiş ve pazarlık aşamasında almaktan vaz geçmiştim.Beni korkutan en önemli sorun gaz kelebeği problemiydi.Böyle bir sorun yaşama ihtimalini göze alamadım.
lpg uygulamasını da BRC nin merkez servisine sordum bir kaç ay içinde gdi motorlar içinde lpg kiti montajına başlıyacaklarını söylediler,takılan bir kaç araç şu an istanbulda test aşamasında dediler sonuç ne oldu bilemiyorum birde fiyatının bira pahalı olduğunu söylediler 3000 tl.civarı.
Bence alternatif olarak daha az sorun yaşayacağınız ve parça sorunu olmayacak grand vitarayı düşünün derim.Şimdiden alacağınız araç hayırlı olsun.

Cemal bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Bende bu aksam itibari ile daha detaylı bir araştırmaya giriştim.Birkaç yeri aradım onlarda aynı sizin dediğiniz gibi gaz kelebeği ile ilgili problem olabileceğini belirttiler birde bu gaz kitinin bayağı pahalı olduğunu söylediler.Yarında araştırmaya devam edeceğim eğer gaz kitini daha uygun meblağlara halledebilir isem gaz kelebeği için gözümü kapatıp almaya çalışacağım.Dediğiniz gibi vitarayı da inceliyorum oda olabilir aslında.Tekrar çok teşekkür ederim.

Rica ederim.
Gaz kelebeği öğrendiğim kadarı ile 3000 tl.civarında ve büyük ihtimalle sipariş verip yaklaşık 2 ay kadar bekleniyormuş.

Merhaba.. eğer Pajero Pinin ile ilgili gezenbilirde ki diğer başlıklara baktıysanız aslında yeterince bilgi ve paylaşımımız var..Şunları da ilave edyim; ben 8 aydır Çamlıhemşin-RİZE de kullanıyorum.. sıfır sorunla Allaha şükür dağ tepe yayla geziyorum.. GAZ KELEBEĞİNİN (hatta bütün parçar bulunuyor) Batum daki(Gürcistan) fiatı Türkiyeninkinin onda biri kadar..bunu aynı aracı kullanan değerli bir abimden öğrendim.. Kendim Batum a geçtiğimde yoldaki 10 arabadan enaz 2 sinin PİNİN olduğunu gördüm..yani oldukça çok var..(Niva dan çok..) dolayısı ile parçasıda ucuz..orda bu araçlar 5-6 bin dolara satılıyor..ben daha hiç parça aramadım çünkü parça bozmadım.. tavsiye ederim.. özel ve bilinmeyen bir araç. arka diff teki TORSEN LSD kilit yeter zaten.. dağ ve yayla yollarında ( 2000-3000 rakım) 13.1 lt yi, otoyolda 90-100 km sabit hızla 7.5-8.4 lt yi geçmiyor yakıtı.. son karar sizindir..sevmeden kararınızdan emin olmadan almayın.. Allahtan hayırlısını diliyorum..

DSCF2002.JPG

DSCF2008.JPG

Bülent bey selamlar,

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Ben düşündüğüm şey yakıt problemi yoksa yedek parçayı halledebilirim gibi düşünüyordum.Dediğiniz gibi yurt dışında parçaları bulmak ve ucuza almak daha kolay oluyor. Ama malesef oralardan yakıt temin edemiyoruz :D.Bu aracı alırsam malum şehir içinde de her gün faal olarak kullanacağım tek tereddüt ettiğim nokta o.

Tüp takılmasından dolayı birde Hyundai Galloper 3.0V6 yı da inceliyorum.2 araç arasında karar kılacağım ama işin aslı hyundai daha ağır bamakta.

Evet ihtiyaç ve kullanım şekline göre tercih yapmak gerekiyor.. tercihinizi yaptınızmı da artık söylenenlere bakmayın.. çünkü hepimiz biliyoruz ki sıfır hatalı bir araç veya herkesi memnun edecek bir araç yok ve aslada olmayacak.. burda önemli olan direk kullanıcıların düşüncelerini öğrenerek araçlar hakkında karar vermek.. hayırlısı Allah tan inşallahh..

1 Hafta once 3 kapı 1.8 gdi 2000 model pinin aldım, cok memnunum, uzun yolda yakıt kmde 320-340 kuruslara dusuyor , sehır icinde cok sıkısık trafıkte 385 kurus yaktı, konforu mukemmel, gaz kelebegını bende arastırdım aldıgım sahısada sordum tabii ilk sahıbı degıl ama boyle bır problemı olmadıgını soyledı acaba tamamında bu sorun oluyormu kı yada degıstıkten sonra problem tamamen ortadan kalkıyor mu.

tekrar hayırlı olsun aracınız..evet kesinlikle çok ekonomiktir yakıtı.. ve çok kabiliyetli bir araç.. gaz kelebeği ise tam bir şehir efsanesi gibi..bir doktor abimizde var Trabzon da 8 yıldır kullanıyor ve hiç değişmemiş, yine bir abimde var Trabzon da gaz kelebeğinin içindeki mıknatıslar yerinden çıkmış onları yapıştırarak sorunu çözmüş.. benimde aracımda 80.000 de değişmiş eskisini araçla aldım.. genelde durum bu yani hiç arıza yapmayanlar da var.. Batum da yenisini araştırın hatta bende yedek alabilirim..haberleşelim..Hayırlısı Allahtan.. selamlar..

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,700
Kaydolan Son Üyemiz
olcayozan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR