Pajero Enjektör Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan quxy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,129

quxy

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım yaşadığım sorun için umarım yardımcı olabilirsiniz.. 1996 model TD manuel uzun sase pajero sahibiyim,is yogunlugu nedeniyle ancak bakımlarına başlayabildim.. Sözü fazla uzatmadan sorunumu belirteyim, bugün enjektör bakımı için bosch servise gittim, enjektörler güç bela söküldükten sonra bozulduğu ve uçlarının değişmesi gerektiğini söylendi bizde değişmesini istedik.. Enjektör ucları değişti ancak motor üzerine takılırken eleman bir tanesine diş kaptırdı ve yuva içinde bir kaç diş koptu, enjektör dişindede ezilmeler meydana geldi.. Bozulan yuvadaki pulu değiştirerek henüz takılmamış boşta olan diğer enjektörü bu bozulan yuvaya yavaşca taktı,diğer ezilen enjektörüde sağlam olan yere. Sonrasında aracı çalıştırdık herhangi bi kaçak olmadığını sıkıntı yaratmayacağını söyledi.. Yapılan bu hata beni çok ama sinirlendirdi ve çok da moralim bozuldu ancak usta elamana kızmasın diye yine bişey söylemedim.. Bu sorununun araca ilerleyen zamanlarda herhangi bir zararı veya aracın performansı ve yakıt üzerine bir etkisi olabilirmi? Bu konuda biraz endişelerim var, enjektör bozulsa degistirme şansım olabilirdi ancak yuva bozulunca huzursuz oldum. Unutmadan motoru çalıştırınca çok siyah duman atti usta enjektörler yeni sonra düzelir dedi, yaklaşık 70 km yol gittim üstüne fakat hala egsozdan siyah duman atıyor, süratde de biraz düşüş var, bütün bunlar normalmi? şimdiden teşekkür ederim..

Etiketler
Ynt: Pajero Enjektör Sorunu

Öncelikle aramıza hoş geldiniz ,bence sizin arızanız yani siyah duman olayı mozot pompa arızasıdır ,elemanların aşınması çekiş düşüklügü ve siyah duman yapar,öncelikle mozot ve hava filitrelerini değiştirin sıkıntı devam ederse pompanın bakıma ihtiyacı var demektir

pancarmotorcu' Alıntı:
Öncelikle aramıza hoş geldiniz ,bence sizin arızanız yani siyah duman olayı mozot pompa arızasıdır ,elemanların aşınması çekiş düşüklügü ve siyah duman yapar,öncelikle mozot ve hava filitrelerini değiştirin sıkıntı devam ederse pompanın bakıma ihtiyacı var demektir
İlginiz için teşekkür ederim Hasan bey. Yağ ve filtreleri henuz degiştirmedim, çünkü motor silindir kapağı contadan yağ sızıntısı var contayı degistirtip yağı ve filtreleri yenileyim istiyorum.. Bu araç icin conta farklılık gösterirmi daha önce başıma hiç böyle bişey gelmedi,orjinalmi kullanmak gerekir? Bu arada egsozdan çıkan siyah duman enjektör memlerini değiştirmeden önce bu kadar çok ve yoğun deildi. ilk mesajda belirtiğim asıl başımı ağırtan soruna gelecek olursak kısmen diş izleri bozulan ve kopan(2/3 sıra) ilgili enjektör yuvası ve enjektorler ilerde sorun çıkartırmı, performans ve yakıta olumsuz yönde etkisi olabilirmi? Diş izi bozuk olan yuvaya enjektor takılırken diğerleri gibi kuvvetlice sıkılmadı(elemanın durumu kurtarma cabası) şu anciddi endişelerim var ve moralim bu sebeple çok bozuk.. tavsiyeleriniz bekliyorum, bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?

quxy' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım yaşadığım sorun için umarım yardımcı olabilirsiniz.. 1996 model TD manuel uzun sase pajero sahibiyim,is yogunlugu nedeniyle ancak bakımlarına başlayabildim.. Sözü fazla uzatmadan sorunumu belirteyim, bugün enjektör bakımı için bosch servise gittim, enjektörler güç bela söküldükten sonra bozulduğu ve uçlarının değişmesi gerektiğini söylendi bizde değişmesini istedik.. Enjektör ucları değişti ancak motor üzerine takılırken eleman bir tanesine diş kaptırdı ve yuva içinde bir kaç diş koptu, enjektör dişindede ezilmeler meydana geldi.. Bozulan yuvadaki pulu değiştirerek henüz takılmamış boşta olan diğer enjektörü bu bozulan yuvaya yavaşca taktı,diğer ezilen enjektörüde sağlam olan yere. Sonrasında aracı çalıştırdık herhangi bi kaçak olmadığını sıkıntı yaratmayacağını söyledi.. Yapılan bu hata beni çok ama sinirlendirdi ve çok da moralim bozuldu ancak usta elamana kızmasın diye yine bişey söylemedim.. Bu sorununun araca ilerleyen zamanlarda herhangi bir zararı veya aracın performansı ve yakıt üzerine bir etkisi olabilirmi? Bu konuda biraz endişelerim var, enjektör bozulsa degistirme şansım olabilirdi ancak yuva bozulunca huzursuz oldum. Unutmadan motoru çalıştırınca çok siyah duman atti usta enjektörler yeni sonra düzelir dedi, yaklaşık 70 km yol gittim üstüne fakat hala egsozdan siyah duman atıyor, süratde de biraz düşüş var, bütün bunlar normalmi? şimdiden teşekkür ederim..
Bakımlarına yeni başlıyorum diyorsunuz bundan şunu anlıyorum aracı yeni almışsınız.yeni aldığınız ikinci el aracın trafiğe çıkmadan teker bakımlarını,satıcı ne derse desin yağ ve filitresini,mazot,hava filitrelerini mutlaka değiştirin silindir sübop kapağının arka tarafındanmı yağ kaçağı var?enjektör diş sıyırmasını ustaya söylemeli hatayı telafi ettirmeliydiniz çalışanı hata yaptıysa kusur ustanındır tork anahtarı ne güne duruyor,enjektörü yaptırdıysan sibop ayarınıda yaptır duman mazot ayarı çok açıksada yapar pompacıya götür mazotu kıstır avans ayarınada baktır hala duman atıyorsa pompa bakımı gerekir motor yağ yakıyormu bilmek gerek hepsi birbiriyle bağlantılı işler koly gelsin

sayın guxy birde memleketinizide belirtinki size usta tavsiye etmek isteyen arkadaşlar olabilir tecrübelerinden istifade edersiniz diye düşünüyorum

ben nacizane fikrimi belirttim önemli değil ... ama gercek şuki belli parcaları yerli kullanmakda bencede sakınca yok ama conta belli keceler gibi oep ürünler yani orjinal ekipmanlar gibi asla orjinalinden şaşmayın bugün alacağınız 100 tl hatta 200 tl olsun ucuz ürün yarın size cok daha fazla maliyetle dönebilir o sebepten orjinali tavsiye ettim

küçük ağa' Alıntı:
Bakımlarına yeni başlıyorum diyorsunuz bundan şunu anlıyorum aracı yeni almışsınız.yeni aldığınız ikinci el aracın trafiğe çıkmadan teker bakımlarını,satıcı ne derse desin yağ ve filitresini,mazot,hava filitrelerini mutlaka değiştirin silindir sübop kapağının arka tarafındanmı yağ kaçağı var?enjektör diş sıyırmasını ustaya söylemeli hatayı telafi ettirmeliydiniz çalışanı hata yaptıysa kusur ustanındır tork anahtarı ne güne duruyor,enjektörü yaptırdıysan sibop ayarınıda yaptır duman mazot ayarı çok açıksada yapar pompacıya götür mazotu kıstır avans ayarınada baktır hala duman atıyorsa pompa bakımı gerekir motor yağ yakıyormu bilmek gerek hepsi birbiriyle bağlantılı işler koly gelsin
Sedat bey öncellikle ilginize çok teşekkür ederim, şu an inanın sizin gibi bilgi ve donanıma sahip arkadaşlara ulaşabilmenin, tecrubeleriniz dogrultusunda tavsiyelerinizi almanın memnuniyeti içerisindeyim, çok sağolun. Rize'de yaşıyorum, burada bu araç sayısı oldukca az, çok araştırmama rağmen yaşadığım yerde bu araçları tanıyan ve bilen iyi bir usta yok yahut ben henuz bulamadım bilemiyorum (yetkili servislerde dahil olmak uzere) Bu sebeple aracı Trabzon'a Bosch servisine götürdüm, ismine kalitesine guvendigim icin aracı gözüm kapalı teslim ettim ancak yanılmısım bunun bedelinide tecrubesiz bi elemanın telafisi zor hatasiyla ödedim. Belirtiğiniz gibi kusur her ne kadar ustada da olsa elamana kızıp dillendirmedim, ekmegiyle oynamayım istedim. Dediginiz gibi araci bir kac ay once buyuk bir hevesle satın aldım henuz yag vs bakımlarını yogunluktan yaptıramadığım için aracı dogru durust kullanmadım.. Belirttiginiz gibi arka tarafta kacak var. Yağ ozelligini kaybetmis ve simsiyah olmus, yeni yag koymadan once baska bir yagla motoru temizletmek istiyorum. siyah dumanin sebebi soylediklerinize ek olarak yağ olabilirmi? Motor silindir contasinin orjinalini nasil temin edebilirim? enjektor diş sıyırması sorununun nasıl ustesinden gelebilirim?

hangi ildesiniz ona göre yardımcı olunur size yakın birisi tavsiye edilir

unal' Alıntı:
hangi ildesiniz ona göre yardımcı olunur size yakın birisi tavsiye edilir
Ünal bey sizinde belirtiginiz gibi bende simdiye kadar her zaman orjinal parcaları tercih ettim ancak bildiğiniz üzere bu araçlarda orjinal parca sıkıntısı var. Sanayide aracı kime gösterdiysem araca yabancı ve değil orjinal yan sanayisinin bile olmadığını soyluyorlar. Arabayı cok seviyorum oyle ki daha oncede belirtigim gibi buyuk bir hevesle aldım ancak su an gerek parca gerek usta yonunden sıkıntı çekiyorum.Rize'de yaşıyorum bu arada

Ünal bey ilginiz ve yardımlarınız için size ne kadar teşekkür etsem azdır, sağolun...

ne demek varsa bilgimiz yada elimizden gelen bişe varsa esirgemeyiz :smiley:) bu arada merak etmeyin pajeroların parcaları var ama rizede hepsi olmayabilir canınızı sıkmayın bir araç üretilmişse onun illaki parcasıda vardır :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR