Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım yaşadığım sorun için umarım yardımcı olabilirsiniz.. 1996 model TD manuel uzun sase pajero sahibiyim,is yogunlugu nedeniyle ancak bakımlarına başlayabildim.. Sözü fazla uzatmadan sorunumu belirteyim, bugün enjektör bakımı için bosch servise gittim, enjektörler güç bela söküldükten sonra bozulduğu ve uçlarının değişmesi gerektiğini söylendi bizde değişmesini istedik.. Enjektör ucları değişti ancak motor üzerine takılırken eleman bir tanesine diş kaptırdı ve yuva içinde bir kaç diş koptu, enjektör dişindede ezilmeler meydana geldi.. Bozulan yuvadaki pulu değiştirerek henüz takılmamış boşta olan diğer enjektörü bu bozulan yuvaya yavaşca taktı,diğer ezilen enjektörüde sağlam olan yere. Sonrasında aracı çalıştırdık herhangi bi kaçak olmadığını sıkıntı yaratmayacağını söyledi.. Yapılan bu hata beni çok ama sinirlendirdi ve çok da moralim bozuldu ancak usta elamana kızmasın diye yine bişey söylemedim.. Bu sorununun araca ilerleyen zamanlarda herhangi bir zararı veya aracın performansı ve yakıt üzerine bir etkisi olabilirmi? Bu konuda biraz endişelerim var, enjektör bozulsa degistirme şansım olabilirdi ancak yuva bozulunca huzursuz oldum. Unutmadan motoru çalıştırınca çok siyah duman atti usta enjektörler yeni sonra düzelir dedi, yaklaşık 70 km yol gittim üstüne fakat hala egsozdan siyah duman atıyor, süratde de biraz düşüş var, bütün bunlar normalmi? şimdiden teşekkür ederim..