Pajero Alacağım Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan teginalp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,511
Ynt: Pajero Alacağım Tavsiyeleriniz

tşk ederim erkan bey,
Bende yaklaşık olarak 3 aydır takipteyim. pininler görünüm olarak çok hoş araba, donanım olarak da bence rakiplerinden çok çok üstün. Aslında lpg takılmadan da cok tasarruflu olduğu yönünde bilgiler geliyor.yinede benzinin litresinin 4 tl yi geçtiği günümüzde lpg li olması çok daha iyi olur diyorum. Ayrıca gaz kelebeği dışında çok sağlam olması avantajı gibi gözüküyor.
elimden geldiğince bilgi edinmeye çalışıyorum. İnş arkadaşlar gerekli duyarlılığı gösterip bizleri bilgi sahibi yaparlar.

tekrar tüm yorum yapan arkadaşlara tşk ederim.

Etiketler

teginalp' Alıntı:
ekrem bey ve turgay bey,
Öncelikle değerli yorumlarınız için tşk ederim. 2004 model gdi olmayan motorların dışında bazı arkadaşlar gdi motorlara da lpg sistemi uygulanabildiğini yazmıştı. Gezenbilir üyesi bir arkadaş da buna dahil. kendi aracına lpg taktırdığını ve herhangi bir sorun yaşamadığını belirtti.
Gdi motorlara lpg uygulan mıyor mu? yoksa uygulanamıyor mu? yani kişiden kişiye ustadan ustaya değişen bir durum mu?
Bu Konuda bilginiz var mıdır?
Saygılarımla

GDI motora LPG uygulanır. Hatta bendeki ROMANO markası bu motora uygulanan ender markalardan. Ancak bu özel kit oldukça pahalı ve yakıt tasarrufu % 20 civarında olur. Normal kitler takıldığında kısa sürede benzin enjektörleri yanar ve büyük masraf açılır.

Pinin Türkiye'de az sayıda. Bu nedenle parça sorunu var ve parçası pahalı. Ayrıca modifikasyonu zor olur. Eğer ciddi modifikasyon düşünüyorsanız Pinin almayın derim. Ancak herşeye rağmen tampon, tavan sepeti, vinç gibi uygulamalar terzi yöntemi ile yapılabildiğinden her araca bir şekilde uygulanabilir tabii.

Şöyle bir yazı var;

Öncelikle FSI ve GDI motorlara lpg takılabiliyor fakat normal sıralı sistemden yazılım olarak biraz daha farklı bir kit takılıyor. Bunun için aracın motor numarası önceden bildiriliyor ve İtalya'dan kit bu motorun serisine göre programlanarak geliyor. İlk Romano başladı, ardından BRC de getirdi ve Romano bıraktı BRC devam ediyor.
Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sebebi de şu; direkt enjeksiyonlu motorlarda benzin enjektörleri yanma odasının içinde bulunduğu için doğrudan yüksek ısıya maruz kalıyor. Benzinde bu bir sorun teşkil etmiyor çünkü sürekli benzin akışı olduğu için enjektörden geçen benzin aynı zamanda soğutma görevini de görüyor. Bu tip motorlar için programlanan lpg sistemlerinde ise araç lpg'de çalışırken benzin enjektörleri %8 oranında benzin göndererek soğutma yapmaya çalışıyor fakat 800derece sıcaklıkta %100 benzin akışı ile soğutmaya göre üretilmiş enjektörler için 1200derece sıcaklıkta %8 yeterli gelmiyor ve en fazla 30-40bin km. sonra benzin enjektörlerini kavurarak çalışmaz hale getiriyor. Bunu tecrübe ettiğimiz için artık bu tip motorlardan uzak duruyoruz. Takan firmaların araçlarının akıbetiyle ilgili ne olumlu ne de olumsuz bir bilgi veriliyor. Forum sitelerinde varsayımlarla ve söylentilerle halen sorunsuz çalıştığı söyleniyor fakat montajdan sonra aracı görene bilene rastlamadığım için yorum yapamıyorum. Yine de tüm sorumluluğu ve bir süre sonra çıkacak 2-3bin TL. masrafı üstlenirim diyorsanız taktırın derim.
Şu anda Roma'da 8 adet FSI motorlu araçta yeni bir sistem test ediyoruz. 60bin km.de sorun çıkmadı ama 150bini sorunsuz görmeden Türkiye'ye gelmeyecek. Çalışma sistemiyle ilgili şimdilik susuyorum ama sonuç olumlu olduğu takdirde paylaşımda bulunurum.

Turgay bey vermiş olduğunuz bilgiler bana göre yeterince açıklayıcı. ve bu konuda aslında bir uzman olmanıza rağmen mütevazii bir şekilde davranmanızdan dolayı ayrıca tşk ederim. Sizin gibi değerli site üyeleri olduktan sonra bizlerin yanlış yapma olasılığı kalmıyor diye düşünüyorum.
Vermiş olduğunuz bu cevap şahsıma değil tüm site üyelerine verilmiş bir cevaptır. ve sitenin giriş panosuna asılmalıdır. şimdiye kadar gdi motorlarla ilgili bu kadar açıklayıcı bir yazı bulamamıştım. Bizlerinde anlayabileceği bir açıklama oldu.Tüm pajerocular tarafından konu önemli bir hal aldı.Tekrar tşk

Eğer pinin alırsam kesinlikle şuan için lpg sistemi düşünmem. araştırmalarım zaten öncelikli olarak 93 3k bir pajero üzerinde devam ediyor.

Tekrar tüm yorum yapan arkadaşlara tşk ederim

İshak bey;

Yanlış anlaşılma olmasın o yazı bana ait değil sadece sizin için küçük bir araştırma yaptım ve konu ile ilgili bu yazıyı bularak paylaştım.

Nasipse alacak olduğunuz aracı hangi şartlarda kullanacağınız tam olarak bellimi acaba ?

güven bey aslında dediğim gibi sadece terzi işleriyle de rahat bir şekilde ağır off road yapmadan bozuk yollarda ilerleyebilir isem aracı cok fazla modifikasyona tabi tutmama gerek yok. Şuanda şirket aracı kullanıyorum. Aslında birazda şunu düşünüyorum. tüm işlerimde şirket aracım yeterli oluyor. Şuanda alacağım bir pajero tamamen hafta sonları gezisi için (hobi için ) olacak. Ancak yarın birgün bu işten ayrılmak zorunda kalırsam ikinci bir araç alma şansım olmayabilir. yani alacağım pajeroyu bir nevii gerektiğinde ailemle kullanmak içinde almış olacağım. pinin i biraz daha fazla düşünmemin sebebi o.
Mesela lada varken ailemden kimseyi bu araca bindiremedim ::smiley: En azından hem hafta sonları beni doğa gezisinde arkadaşlardan geride bırakmamalı hemde rahat bir aile arabası gibi şehir içerisinde yada şehirler arası yollarda rahatça ve utanmadan (utanmadan dememdeki kasıt, yüksek ve çamurlu bir araba, önünde vinç tampon, üstte sepet ve lambalarla şehir içinde aile ile gezmek pek normal gelmiyor bana ) ve ekonomik olarak kullanabilmek.

Evet hafif off road çıyım. Ve aslında gönlüm normal pajerodan yana olsa da alternatif olarak pinin yeterli olabilir diyorsunuz yanlış anlamadıysam.

Fantastic Light' Alıntı:
İshak bey;

Yanlış anlaşılma olmasın o yazı bana ait değil sadece sizin için küçük bir araştırma yaptım ve konu ile ilgili bu yazıyı bularak paylaştım.

Nasipse alacak olduğunuz aracı hangi şartlarda kullanacağınız tam olarak bellimi acaba ?

Turgay bey yinede çok tşk ederim. ben sizin yazmış olduğunuz bilgileri 3 aydır bulamadım. Sizlerin bizler için araştırıp bulması da çok güzel bir şey. ve verilen bilgilerin değerinde bir kayıba sebebiyet vermiyor. ister siz yapmış olsun ister sizler paylaşmış olun. Ben şahsım adına tekrar çok çok tşk ediyorum.

Dediğim gibi turgay bey. 3 yıllık arazi aracı kullanımıma bakarak kendime soruyorum. ben ağır off road çımıyım diye? vermiş olduğum cevap ise, ağır off road yapmak isterim ve ya istiyorum ancak yapıyor muyum? Açıkçası yapmıyorum.

Bu arazi araçlarını alıp sadece asfaltta mı geziyorum.. Hayır kesinlikle hakkını veriyorum. hafta sonları kesinlikle dağ bayır, Balık avı , vb şeklinde kesinlikle dışardayım. hemde her hafta sonu. Birazda dengesizim dediğim gibi. Bazen ağır off road yapan arkadaşların bile cesaret edemeyecekleri işlere de kalkışmıyor değilim. ama bu senede bir yada iki defayı geçmez. yalnız aracın asfalttan çok tozlu badallı yollarda veya yol olmayan yerlerde ömrünü tüketeceğinin garantisini verebilrim.

Kısaca böyle ilginç bir araç kullanıcısıyım. KArda çamurda dağ bayır gezmeyi seviyorum. Ama özellikle açılmış çukurlar engebeler, su engelleri vb gibi parkurlarda işim yok. Sadece önüme gelen engelleri aşıyor ve arazi aracını gerçekten amacıma ulaşmak için bir araç olarak kullanıyorum.

Biraz karışık oldu ama umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

çok sık uzun yol yaptığım söylenemez. Yani sürekli yoldayım ama şirket aracıyla ve işim gereği. ama kendi aracım olduğu zaman uzun yol yapacağımı söyleyemem.
Neden?

teginalp' Alıntı:
çok sık uzun yol yaptığım söylenemez. Yani sürekli yoldayım ama şirket aracıyla ve işim gereği. ama kendi aracım olduğu zaman uzun yol yapacağımı söyleyemem.
Neden?

uzun yol mevzusu lastik seçimi için önemli.

eğer uzun yol yapıyorsanız ortalama çamur tipi bir lastik iş görür. hem ağır arazi lastikleri gibi kafa şişirmez hemde yol tutuşu daha iyi olur.

ancak uzun yol yapmıyorsanız, kullanacağınız arazi 10-15km gibi bir uzaklıktaysa sert arazi şartlarına uygun lastik alınabilir.

ki eğer ağır offroad yapacam diyorsanız şöyle agresif bir lastik olmazsa olmazdır.

kim ne derse desin, lastik arazi performansını 1. derecede etkiliyor.

İshak Bey bende 93 kısa pajero arıyorum sizin gibi. kullanım amacım ve bütçemde aşağı yukarı sizinki gibi.
dediğiniz gibi 93 uygun fiyatlı pek yok. 2. tercihim 90 kısa pajero benzinli.hard top değilde metal top olandan.
merak ettiğim konu 90 pajeroya hidrolik direksiyon takılabiliyor mu? veya fabrika çıkışlı hidrolik direksiyon modeller varmı?

bicten' Alıntı:
İshak Bey bende 93 kısa pajero arıyorum sizin gibi. kullanım amacım ve bütçemde aşağı yukarı sizinki gibi.
dediğiniz gibi 93 uygun fiyatlı pek yok. 2. tercihim 90 kısa pajero benzinli.hard top değilde metal top olandan.
merak ettiğim konu 90 pajeroya hidrolik direksiyon takılabiliyor mu? veya fabrika çıkışlı hidrolik direksiyon modeller varmı?

Ben birkaç araç için görüşme yaptım. 90 model araçlarda hidrolik direksiyon var. Ama sahibinden sitesinde yayımlanan ilanlardan hid. direksiyon olmayan da var. Bildiğim kadarıyla sonradan takılıyor. Ancak temini konusunda bilgim yok. Ben genelde zaten hid. direksiyonu kendinden olanlara bakıyorum :smiley:
Benim konuştuğum bir vatandaş 90 model pajerosunda orjinal fabrika çıkışı hid. direksiyon olduğunu söylemişti. Ancak bu konuda uzman olan arkadaşlar daha net bilgi verebileceklerdir sanıyorum.

Bu arada Suzuki jlx içinde bakıyorum. 93 mod uygun fiyata bulamayınca dediğim gibi ya pinin olacak yada bazen gözüm diğer araçlara da kaymıyor değil hani..

Günde en az 50 kere sahibinden pajero bölümündeyim... İnş ikimizde kafamıza göre bir araç buluruz. Ben yine araştırır bilgi almaya çalışırım.

Senin gözüne kestirdiğin ilan var mı hiç ?
Sağlıcakla

Sn.arkadaşlar bende sizden farklı değilim .Yalnız elimdeki binek aracı satmadan bu günün şarları le biraz zorivitara pajero arasında gidip geliyorum.bazen gayri ihtiyari diğer markalarada bakmıyor değilim.biribirimize destek olalım.her şey simsarların elinde.gerekirse buluşup fikir al verin de de bulunalum.iyi kısmetler.

mehmet evet birbirimize destek olmalıyız.
Pinin 2004 modelleri hariç gdı motor olduğu için lpg uygulanamıyor. Ama pajero keyfi de başka. Arazi şanzumanı harika. Sadece modifikasyona kapalı.
Vitaralar ise daha uygun gibi duruyor. Ama sonuçta suzukii.
Bir suzuki hicbir zaman bir pajeronun yerini alamaz. Yinede vitaralara da bakmaya devam edelim. Ancak bütçeyi biraz zorlar ve yakıtı çok sorun yapmazsak v6 3.0 veya 3.5 pajerolar oldukça uygun. Hem modelli hem konforlu hem güçlü ve hemde fiyat açısından uygun. 30.000 tl bu tip araç bulunabiliyor.

Ama bizim bütçemize göre ya 90 3k pajero yada jlx 1.6 vitara alabiliyoruz. Belki 93 pajeroda bulabiliriz. (bütçe 15.000 tl olunca böyle :smiley: )

Yinede haberleşelim ve diğer markaları da göz ardı etmeyelim diyorum

teginalp' Alıntı:
Ben birkaç araç için görüşme yaptım. 90 model araçlarda hidrolik direksiyon var. Ama sahibinden sitesinde yayımlanan ilanlardan hid. direksiyon olmayan da var. Bildiğim kadarıyla sonradan takılıyor. Ancak temini konusunda bilgim yok. Ben genelde zaten hid. direksiyonu kendinden olanlara bakıyorum :smiley:
Benim konuştuğum bir vatandaş 90 model pajerosunda orjinal fabrika çıkışı hid. direksiyon olduğunu söylemişti. Ancak bu konuda uzman olan arkadaşlar daha net bilgi verebileceklerdir sanıyorum.

Bu arada Suzuki jlx içinde bakıyorum. 93 mod uygun fiyata bulamayınca dediğim gibi ya pinin olacak yada bazen gözüm diğer araçlara da kaymıyor değil hani..

Günde en az 50 kere sahibinden pajero bölümündeyim... İnş ikimizde kafamıza göre bir araç buluruz. Ben yine araştırır bilgi almaya çalışırım.

Senin gözüne kestirdiğin ilan var mı hiç ?
Sağlıcakla

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-av-icin-arazi-icin-meraklilarina-1-sinif-arac-43139072/detay

bu araçta hidrolik direksiyon yok, kliması da sonradan takılmış ve çalışmıyormuş. dıştan güzel duruyor ama yinede bakmak lazım tabi yürürüne.
klima çok önemli değil benim için ama hidrolik direksiyon orjinalinde bulursam düşünüyorum. sonradan takılanlar başarılı oluyormu ve kaça mal oluyor onu merak etmiştim.

Berke

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri