Pajero 5 Kapı Ot.vites Almak İstiyorum, Aşağıdaki Aracı Tavsiye Edermisiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rkn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,400

rkn

Adventure 2005, 163ooo
Yer
İstanbul / Ataşehir
Araç bilgileri;

1988 model pajero 2.6 benzinli+lpg

Otomatik vites, 5 kapı (uzun şase)

~280.000 km

kaportada çürükler var, özellikle kapı altlarında.

lastikler orta,

istanbul şehir içi arada kullanılıyor.

yakıt 16 lt lpg/100km.

Köy yollarında kullanılacak, Sizce uygunmudur, bu kadar eski model pajero başıma bela mı olur?

Yoksa pahalımıdır? Köy haliyle servis işi pek olmaması gerekli bizim için, yani ölene kadar gidecek, hilux gibi.

Fiyatı 11.800 TL

Etiketler
Ynt: Pajero 5 Kapı Ot.vites Almak İstiyorum, Aşağıdaki Aracı Tavsiye Edermisiniz?

kaportada çürükler var, özellikle kapı altlarında.

Tavsiye etmem.
Aracın gözden çıkarılıp ilgisiz kaldığını gösterir.
Gözle görülen problemlerle ilgilenmeyen adam başka hiçbirşeyle zaten ilgilenmemiştir.

bu kadar eski model pajero başıma bela mı olur?

Eski araç bazı parçalarda yedek parça sıkıntısı demektir, mesela servise gidip yurt dışından parça sipariş ettirmeniz gerekebilir, 3 vakte kadar gelir tarzı bir cevap alabilirsiniz. Bu günlük aracınız değilse sadece hafta sonu kullanıyorsanız bu "3 vakte kadar parça temin etme" konusu çok sıkıntı olmaz, zaten 16 lt/100km yakan aracı günlük kullanmayı düşünmüyorsunuz herhalde o yüzden asıl problem bu değil de aracın çürümeye başlamış olması.

Ynt: Pajero 5 Kapı Ot.vites Almak İstiyorum, Aşağıdaki Aracı Tavsiye Edermisiniz?

1990-96 arası modelini tavsiye ederim. Kronik arızası yok, çok dayanıklı ve sağlam, parça problemi yok, fiyatları uygun.

parça problemi yok

Cam sıyıracı fitil arayın bakalım bulabilecekmisiniz. 3 kuruşluk bir plastik parça ama aradınız mı bulunmuyor.

Bu türden parçalar araç pert olsa bile bozulmaz ama "ilginç" vatandaşın biri onu jiletle keserse arar durursunuz. Başıma geldi ordan biliyorum. Servisten 2 hafta ile 3 ay arası bir sürede temin edebiliriz, kesin bilmiyoruz dediler.
Öte yandan mesela gidip far, radyatör ya da devirdaim arasaydım anında bulurdum, çünkü bunlar kazada kırılabilen, bozulabilen parçalar. Daha sık ihtiyaç olduğu için birileri stokluyor, servis 3 vakte kadar buluruz havasında takılsa bile siz gidip yan sanayi bulabiliyorsunuz.

Bu siteden pajero ile ilgili, kronik sorunu olmayan, kırılması zor vs. olumlu yorumlarla ciddi olarak almayı düşündüm.

Yedek parça sorununu zorda olsa bulunduğunu sanıyordum.

Köy yollarında günlük 3-5 km kadar kullanılacak, ve ayrıca ben de yaz tatilinde sizler gibi arazinin zorluklarını hissetmeyi planlıyordum.

Cevaplarınız mantıklı, gerçekçi, belki bu soru ve cevaplardan başka arkadaşlarda istifade edebilir.

Cevaplar için teşekkür ediyorum.

Bu siteden pajero ile ilgili, kronik sorunu olmayan, kırılması zor vs. olumlu yorumlarla ciddi olarak almayı düşündüm.

Doğrudur da temiz bir araç bulmanız lazım.

sakyuz' Alıntı:
Tavsiye etmem.
Aracın gözden çıkarılıp ilgisiz kaldığını gösterir.
Gözle görülen problemlerle ilgilenmeyen adam başka hiçbirşeyle zaten ilgilenmemiştir.

Eski araç bazı parçalarda yedek parça sıkıntısı demektir, mesela servise gidip yurt dışından parça sipariş ettirmeniz gerekebilir, 3 vakte kadar gelir tarzı bir cevap alabilirsiniz. Bu günlük aracınız değilse sadece hafta sonu kullanıyorsanız bu "3 vakte kadar parça temin etme" konusu çok sıkıntı olmaz, zaten 16 lt/100km yakan aracı günlük kullanmayı düşünmüyorsunuz herhalde o yüzden asıl problem bu değil de aracın çürümeye başlamış olması.

Kaporta sorunlı olabilir ama mekanik sorun çıkarmayan araçlar olarak biliyorum. Traktör gibi, kaporta yok ama iyi iş görür mü?

Aracı günlük köy yolu dediğimiz 3-5 km anca kullanılma ihtimali var. Yani kaporta önemli değil mekanik sıkıntı olmasın yeter diyordum.
Yakıt olarak fazla yaktığı malum, lakin 3-5 km çok can sıkmaz diye düşünmüştüm.

astrom' Alıntı:
1990-96 arası modelini tavsiye ederim. Kronik arızası yok, çok dayanıklı ve sağlam, parça problemi yok, fiyatları uygun.

90 lı kasalarla aynı gibi gözüküyor, demek farklı diyorsunuz!

sakyuz' Alıntı:
Cam sıyıracı fitil arayın bakalım bulabilecekmisiniz. 3 kuruşluk bir plastik parça ama aradınız mı bulunmuyor.

Bu türden parçalar araç pert olsa bile bozulmaz ama "ilginç" vatandaşın biri onu jiletle keserse arar durursunuz. Başıma geldi ordan biliyorum. Servisten 2 hafta ile 3 ay arası bir sürede temin edebiliriz, kesin bilmiyoruz dediler.
Öte yandan mesela gidip far, radyatör ya da devirdaim arasaydım anında bulurdum, çünkü bunlar kazada kırılabilen, bozulabilen parçalar. Daha sık ihtiyaç olduğu için birileri stokluyor, servis 3 vakte kadar buluruz havasında takılsa bile siz gidip yan sanayi bulabiliyorsunuz.

Benzer modellerin parçaları uymaz mı acaba?

Benzer modellerin parçaları uymaz mı acaba?

Her parça uymaz, kimisi uyar.

Kaporta sorunlı olabilir ama mekanik sorun çıkarmayan araçlar olarak biliyorum. Traktör gibi, kaporta yok ama iyi iş görür mü?

Kaportayı tabi ki tamir ettirebilirsiniz ama kaportanın o hale gelmesine seyirci kalmış olan adam başka şeyler konusunda da seyirci kalmıştır. Ne tür bir problem çıkaracağı hiç belli olmaz. Sağlam araba vs diyen bakımsız ilgisiz bırak gene de yürür sorun çıkartmaz demek istemiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR