Pajero 3.5 LPG Yakıt

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BİROL37 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,040

BİROL37

Ana Kamp
ben kastamonu cide den birol.yaklaşık 2 ay öncesi 3.5 5kapılı pajero aldım.aracım dan cok memnunum ancak yakıt konusunu anlayamadım.şehir icerisinde 24Lt lpg yakıyorum.sizce arkadaşlar bu yakıt oranı dogrumu.aracı normal kullanıyorum öyle hız felanda yapmıyorum sakın kullanımda bu yakıt ortalaması dogrumudur.

Etiketler
Ynt: Pajero 3.5 LPG Yakıt

aracım 1998 model 135km lastik ebatı 31.10.5 .15 lpg zavoli.verecek olacagınız cevaplar için teşekkür ederim

selamlar.. bende 3,5 v6 kullanıcısıyım.. bendeki yakıt ortalama 17 lt.. fakat 2 haftadır yakıtım arttı.. nedeni ise soğuk hava şartları.. lpg kışın daha fazla yakar.. ama lpg servisine götürüp kış ayarlarını yaptırırsanız etkisini göreceksiniz.. benimde yakıtım şuan 21 - 22 lt ki istanbul trafiğinde kullanıyorum.. sizin değerler biraz fazla geldi bana..

evet haklısınız soguk havanın cok etkisi var heralde ama benim aracın ayar yapılması gerekiyo olabilir.benim aracım şu an ortalama şehir ici 550kr felen yakıyo.lpg fiyatı 2320.bana kalırsa bu yakıt ortalaması normal ama net te araştırıyorum 17...18.. arası yakıyor diyolar şaşıyorum.bu gün bi şahin 1.6cc olan birarac zaten lpg de 300kr yakıyor.ben bu yakıt konusunu anlayamadım.

.bana kalırsa bu yakıt ortalaması normal ama net te araştırıyorum 17...18.. arası yakıyor diyolar şaşıyorum.

Herkes aynı yollarda araba kullanmıyor. Kimi otobanda düz yolda sabit hızla gidiyor, kimi şehir içinde dur kalk trafiğinde uğraşıyor.

.bu gün bi şahin 1.6cc olan birarac zaten lpg de 300kr yakıyor.ben bu yakıt konusunu anlayamadım.

Karbüratörlü araçlar biraz fazla yakar normaldir. Yeni teknoloji enjektörlü bir araçla onu kıyaslamayın.

dogru diyorsunuz her yol aynı deyil.birde gaza basmak cok önenli herhalde tekrar ölcüm yaptım ama gaza ayagımın altında yumurta varmış gibi bastım 470kr kadar düştü.ama gaza basınca 550 600 yakıyor.ama yaksın ona feda olsun ; ::smiley:

98 model 5 kapı pajero kullanıyorum lpg zavoli fakat kış şartlarında yakıt yüksektir 32 inç lastik ile şehir içi 500 kuruş 550 kuruş civarıdır yakıtım

Biliyorum alakasız olcak ama malesef insanlar çok uçuk değerler veriyolar LPG nin 2 küsür lira olduğu ülkemizde hala 4 çekerlerinin 20-25 kuruş yaktığını idda edenler var açın okuyun siteyi 8 silindir araç var satıcı yazmış 30 kuruş ş.içi buda haliyle kafamızı karaştırıyo,bu başlıktaki veriler daha samimi,konuyu böldüm kusuruma bakmayın,

Biliyorum alakasız olcak ama malesef insanlar çok uçuk değerler veriyolar LPG nin 2 küsür lira olduğu ülkemizde hala 4 çekerlerinin 20-25 kuruş yaktığını idda edenler var açın okuyun siteyi 8 silindir araç var satıcı yazmış 30 kuruş ş.içi buda haliyle kafamızı karaştırıyo,bu başlıktaki veriler daha samimi,konuyu böldüm kusuruma bakmayın,

Bu kuruş hesapları saçmalık zaten her ay fiyat değişiyor.

serkan35' Alıntı:
çok haklısınız bu araçların yakıtları bellidir bazı kendini bilmez kişiler insanları kandırma yanıltma ya çalışıyor bu çok yalnış 2 tonluk araçlar 6 silindir 8 silindir motorları 3000 cc nin üstünde malesef kafa karıştırıcı şeyler yazıyorlar arazi aracı alıcak kişileri yanıltmak hoş değil adam alıyor arabayı yakıt bir dünya işin içinden çıkamıyor bişeylere heves ediyor başlangıç yapmak istiyor fakat dakka bir gol bir yakıttan alan vatandaşın canı yanıyor diceksinizki jeepte yakıtı düşünen jeepe binmesin ben öyle düşünmüyorum parası imkanı olmayan kişilerin jipe binmeye bizlerin yaptığı gibi kamp gezileri dağ gezileri yapmaya hakkı yokmudur zaten yakıtı düşünen arkadaşlar kalkıp büyük araç almazlar daha ufak jeepleri tercih ederler onun için yanıltmamak gerekir herkezi insan olduğu için aynı kefeye koymak gerekir insancıl hareket etmemiz gerekir diye düşünüyorum selamlar saygılar

Her insan imkanları dahilinde araç almak istiyo suziki jımny aracım vardı sattım ama 6-8 bin aralığında arazide iş görcek kamplı gezilere çıkçak araçlar var yani çokta zengin olmayan insanlarda binebiliyolar bu tarz araçlara lakin insanların hoşuna gidiyo yada kendini kandırıyo adamlar yakıt konusuna gelindimi sallıyolar resmen benim jımny 13-14 litre yakıyodu bagaj ve lastik fakıyla ,bir örnek Adam daıhatsu almış arabam yakmıyo çook ekonomik falan yazmış adamın LPG de verdiği değerler benzinden az düşünün araç fabrika değeri atıyorum ş.içi 10 Lt benzin diyo adam ben 8 Lt LPG yakıyorum ş.içi diyo,en azından bu sitede dar gelirli(ki çok param olsada az yakmasını yeğlerim aracımın)bir heves araçları incelenyenler birader madem bu 4 çekerler böyle 20-25 kuruş yakıyo şahine ne bincem diyip alıyo sonrada hüsran tabiii
*neyse konuyu dağıttım tekrar özür dilerim Pajeroculardan ;D ;D ;D

Hesap basit aslında. Silindir sayısı 4'ün üzerine çıkınca ekonomi bitiyor. Acaba bu aracı kullanacak ekonomik durumum var mı konusu için daha ince hesaplar yapmaya gerek yok.

dün başıma gelen bir olayı paylaşmak isterim sizle

şahsın aracı dacia sandero 1.4 bana sordu vitara ne yakıyor diye bende şehir içi yaklaşık 30krş cevabını verdim adam şok olmuş gibi hareket yaptı seninki ne yakıyo dedim adam demezmi şehir içi 16krş neyse tabiki muatap olmadım sanderonun teknik verilerinde ve testinde aracın benzinde şehir içi 9.6lt benzin değeri var havalar soğuk lpg ile yaklaşık %25 fazla yakar ama diyelimki aynı yakıyor buda aracın fabrika verilerine göre lpg 2.35 den 23.5 kuruş yapar eee ilk çalışmada yaktığı benzinde cabası yani nerden vurursan vur dünyanın en az yakan benzinli aracının bile şu anda lpg dahi olsa şehir içinde 16krş yakması imkansız.
şimdi bu şartlar altında bu adamın 16krş yakıyorum demesi kesinlikle yalan başka bi izah bulamıyorum.

sahin05' Alıntı:
dün başıma gelen bir olayı paylaşmak isterim sizle

şahsın aracı dacia sandero 1.4 bana sordu vitara ne yakıyor diye bende şehir içi yaklaşık 30krş cevabını verdim adam şok olmuş gibi hareket yaptı seninki ne yakıyo dedim adam demezmi şehir içi 16krş neyse tabiki muatap olmadım sanderonun teknik verilerinde ve testinde aracın benzinde şehir içi 9.6lt benzin değeri var havalar soğuk lpg ile yaklaşık %25 fazla yakar ama diyelimki aynı yakıyor buda aracın fabrika verilerine göre lpg 2.35 den 23.5 kuruş yapar eee ilk çalışmada yaktığı benzinde cabası yani nerden vurursan vur dünyanın en az yakan benzinli aracının bile şu anda lpg dahi olsa şehir içinde 16krş yakması imkansız.
şimdi bu şartlar altında bu adamın 16krş yakıyorum demesi kesinlikle yalan başka bi izah bulamıyorum.
dıseldir o ya 1,4 ler dısel şirkette 3 tane var bizim onlardan 18 kuruş falan yakar dikkatli kullanılırsa ,,ama benzinlisini bilmiyorum

Arkadaşlar
http://www.um.co.za/specifications/mitsubishi_pajero_3500_gls_5-door_(2002).aspx sitesine göre 3500 V6 motorlu Pajero şehir içinde 25 lt yakıt tüketiyor.
Fuel Consumpsion - Highway 10.39
Fuel Consumpsion - Urban 24.82
Consumption Annual Average 14.43

LPG'nin litresi 2,34 TL. Böyle bir araç LPG ile yaklaşık %10 daha fazla tüketir. Arcın şehir içi+otoban karşık kullanıldığını düşünerek 18 lt tükettiğini varsaysak 100 km'de
2,34 x 18 (lt) = 42,12TL tutarında yakıt yakacaktır. Yani kilometrede 42 kuruş.

Aracının şehir içinde 30-35 kuruş yaktığını söyleyen arkadaşları insafa davet ediyorum :eek:

Bir de şehir içi demek Şişli, taksim, Mecidiyeköy'de araç kullanmak demektir. TEM'de E-5'te araç kullanıp şehir içi hesabı yapan arkadaşlar yanlış yapıyıor. Sabrı olan varsa akşam 18:00-20:00 arası şehir içinde araç kullansın :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri