Benimkinde de M1 yazıyor. Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. Her seferinde otomobil seçeneği ile sıra alırım.
Tek sorun her seferinde 1 senelik muayene yapmaları. Bu konuda forumda epey tartışma oldu. Hatta 2 senelik muayene yaptırdığını söyleyenler oldu. TÜV'deki müdürle epeyce konuştuk. 2 senelik süre aldığını iddia eden arkadaşın forumdaki mesajlarından plakasına ulaşıp kontrol ettik: 1 sene. Sonra müdür bana bu konudaki mevzuatı gösterdi. 2 sene muayenesi olan araçlar tek tek listelenmiş. Sonraki madde "diğer bütün araçlar 1 sene" diyor. Yani muayeneyi otomobil gibi sıra ve randevu alarak yaptırıyorsunuz. Ama geçerlilik süresi bir sene.
Bir ara egzost muayenesi için bir arkadaş bakanlıkta birileriyle görüşüp 2 sene süre alabildiğini söylemişti. Bunun üzerinde aynı yere onun söylediği şekilde dilekçe yazıp süreyi iki seneye çıkarttım. Aradan bir iki ay geçtikten sonra bakanlıktan bir mesaj geldi, bir yanlışlık sonucu 2 sene süre verildiğini, 1 sene sonunda tekrar egzost muayenesine gitmem gerektiği belirtildi.
Kısacası, kanun değişmediği sürece muayene sürelerimiz 1 seneyi aşamıyor. Aklınızda olsun.