Outdoor Malzeme Siteleri ve Mağazaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TurKuaZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,567

TurKuaZ

Kamp I
Tüm doğa tutkunları gibi ben de outdoor malzemelerini web sitelerinden takip ediyorum.

Tanınmış tüm outdoor malzeme satıcılarına bire bir gittim, web sitelerine baktım hepsinde ortak sorun, başıboşluk.

web sitelerini açıyoruz, tüm ürünler kategorize edilmiş, ayakkabılar, ceketler vs vs. albenili resimler fiyatlar falan.

Mağazaya gidiyoruz, ürünlerin yarısı stoklarında yok çıkıyor, düzen intizam hak getire, tekstil ürünleri bir milyoncu tezgahı gibi selelere veya askılara asılmış, ara bul al ama alırkende etiket fiyatına göre öde(ki etiket fiyatları da afilli markalarından dolayı 300-500 lerde geziyor)

Bir kaçına mail attım, ilgisizlikten ve mağazadaki bu başıbozukluktan şikayet ettim.Tıs yok yanıt vermeye tenezzül etmiyorlar.

Yüzlerce liralık ürün almaya kalkıyorsunuz, en azından yerinde görelim diye gidiyorsunuz ıııh ya ellerinde yok! ya da nerde olduğunu kimse bilmiyor.

Bu haftasonu yine gittim, isim vermeyeyim işte birkaç mağazaya uğradım, site üzerinde herşey süper, mağazaya girince ne nerede belli değil, seçtiğim ürünler ellerinde yok.

Çıktım oradan decathlona gittim. Fiyatlar uygun, ürünler kaliteli. Hatta şu var, kredi karti ile 600 liralık alışveriş yaptım. Aldığım ürünlerden bir kaçının bedenini beğenmeyince ertesi gün aldım aynen decathlona geri gittim. Bir kasa oluşturmuşlar, gidip yeni ürün seçmemi istediler, gittim ürün seçtim, aldığım ürünlerin parasını hesapladılar, iadelerin parasınıda hesapladılar. Birbirinden çıkardılar ve fiyat farkı olarakta para üstünü nakit olarak elime saydılar!

İade işlemleri 5 dakikadan uzun sürmedi! herkese decathlon u şiddetle tavsiye ediyorum. Şu anda bile ayağımda 1.5 sene evvel decathlondan aldığım ayakkabı var durumu süper.

Yerli mağazalarımızın uçuk kaçık fiyatları,özensiz mağazacılık hizmetlerine karşılık, tamamen yabancı sermayeli decathlon un davranışı ve ürün kaliteleri çok hoşuma gitti. Herkese şiddetlke tavsiye ediyorum. Bildiğimiz atlet kumaşından yapılma marka bir tişörtü 100-150 liraya satan mağazalar gidip decathlona baksınlar süper kalitedeki tshirtleri 6 ila 25 lira arası bulmak mümkün ki, bu mağazalarda satılan termal içlikler de zaten decathlondan alınma.

Arkadaşlar, ekonomi zaten bitik, hobilerimizi yapmak için çoık masraf yapıyoruz,bari iyisini alalım diyoruz, özensiz mağazacılık vs. vs. çok çektiriyorlar. Hiç üşenmeyin decathlona gidin bakın bu mağazalardan alacağınız bir monta vereceğiniz para ile komple tepeden tırnağa giyinir cebinizde para bile kaldığını görürsünüz.

Etiketler

bahsettiginiz gibi neredeyse hepsi bunu yapiyor .. Turkiye de internet alisverisi yayginlasti gibi gorunse de kesinlikle berbat durumda ..
bu durumda bize dusen bunun gibi siteleri forumda bir baslik altinda desifre etmek .. belki o zaman akillanirlar .. urun elinde yoksa koymayacaksin , musteri hizmetlerin iyi olmak zorunda ..

Ynt: Outdoor Malzeme Siteleri ve Mağazaları

Cidden artık sıkılmaya ve kızmaya başladım.

Fiyatlar uçmuş durumda.

Jack wolfskin mont almak istiyorum mağazalarımızdan bakıyoruz. Softshell ceket 450 ila 550 lira arası! aynı montu off roadcı arkadaşlar 100-120 liraya yaptırdılar ve biliyormusunuz jack wolfskin alman markası ancak ürünler Türkiye'de üretiliyor! Off road cı arkadaşlar almanyaya mal yollayan üreticiden aynı ürünü 4-5 kat ucuza aldılar!

Pamuklu penye alıyorum sırf üstünde pul kadar marka var diye 80 liradan kapı açılıyor! içine bakıyorum etiketinde made in china yazıyor! şaka gibi! Bildiğimiz beyaz atlet, tek özelliği göğsünde marka yazması!

Hayati tehlike içeren dağ expedisyonlarına vs gidecek arkadaşlar, en kaliteli markayı alsınlar, neticede canlarını emanet ediyorlar malzemelere haklarıdır. Ama bunun dışında bizler gibi amatör gezgin, trekkingci vs. vs için kimse kusura bakmasın 500 liradan kapı açan bilmem ne marka bot fazla! aynı özelliklerdeki ürünler decathlonda 5 kat daha ucuz! şimdiye kadar şikayetçi olanda çıkmadı.

Yerli firma sahipleride gidip baksınlar decathlon'a belki insafa gelirler, uçuk kaçık fiyatlardan, sundukları kalitesiz hizmetlerden, web sitesi ile göz boyamalardan, ellerinde olmayan ürünleri webden pazarlamaktan utanırlar belki.

Yerli firmadır, koruyalım kollayalım diyeceğim, ama firmaların sattığı yerli bir ürün de yok. Marka; amerikan,alman vs. vs. ürün; made in china, sadece parası TL onu da dolar veya euro dan gündelik olarak çeviriyorlar.

Bu yeni olan bi sey degil malesef adam istedigi tasarimi belirliyor burada mal ve iscilik kaliteli ve ucuz oldugu icin burada yaptiriyor .. Hatta bir tanesinin fabrikasina gitmistim nokia ya ve microsoft fabrikasindaki iscilere gonderilen tisortleri yapiyorlardi ve ciddi anlamda kaliteliydiler ..
Turkiye de marka olmamasinin tek sebebi ise yaraticiliktan yoksun olmasi .. Acik ve net.. Yurtdisindaki urunlerinin kalitesine , tasarimina giptayla bakip ona benzerlerini uretmeye calisirlar .. Cogu zaman da taklitlerin de kalitesi dusuk olur .. hatta durum o kadar berbatki insanlar taklit ederken hic sıkıntı cekmiyor , farkli şeyleri gorunce de laf soyluyorlar ..

işte sirf bunlarin yuzunden ben kendim ölsem de yaraticilik ve kalite den yoksun olan Türk markalarini desteklemem .. Kimse bana ekonomik durumdan , egitimden bahsetmesin .. Sorun BEYİN ! Yoksa dagin basinda buyuyup mukemmel yerlere gelmis insanlar olamazdi..

Bu yuzden
Coca cola icecegim ( kristal kola,cola turka icmeyecegim )
Cannondale bisiklet surecegim (bisan , umit , kron surmeyecegim )
Jack Wolfskin , North Face kullanacagin ( andoutdoor kullanmayacagim )

isteyen herkes emperyalist desin arkadas sorun BEYİN!

Yoksa kendine has ozgunlukte ve kalitede insanlar , markalar var da ben mi bilmiyorum ? Aziz nesin'in de dedigi gibi yarattigimiz hic bir sey yok .. Varsa da olanlar yurtdisinda egitim alan kisiler , veya oradaki benzer mantigi alan kisiler ve bu kisilerin yarattigi urunler..

itirazi olan varsa şu markayi biz yarattik bunu hicbir seyden baz almadan biz yaptik desin .. inanin bir elin bes parmagini zor gecer ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR