ÖTV İndirimi ve Piyasalara Yansıması?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta5da Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,059

ta5da

Mehmet
Devletin Ö.T.V ve K.D.V deki indirimi sıfır araçlarda 5 milyar ile 5,5 milyar arası sıfır araç alacakların yüzü gülüyor. Tabiki bu arada ikinci el pazarında idim. Pazarı gezdiğimde bu indirim ikinci ellerede yansıdığını gördüm. Hemen hemen her araçta devletin indirim yaptığı rakam kadar ikinci el araç sahipleride indirim yapmış. Araç pazarında bir canlılık söz konusu idi. Bu canlılığın alan ve satanlara hayırlı olmasını diliyorum. Bakalım bizim gezenbilire ve diğer sitelerdeki ikinci ellere nekadar yansıyacak bu rakamlar.

Etiketler

Ynt: ÖTV İndirimi ve Piyasalara Yansıması?

"Emeğe saygımız sonsuz" araca ne kadar para harcanırsa harcansın hele hele şu ortamda tüm piyasaların fiyat kırdığı bir ortamda piyasa fiyatının çok çok üzerine satış yapmak deveye hendek atlatmaktan zordur. ;)

selam herkese! oncelikle kulaga her nekadar hos gorunsede.. bana hic hos gelmiyor;ben bunu aynen dev marketler yuzunden mahale bakkallarinin yok olmasi diye yorumluyorum, cunku piysayi ayakta tutuacagiz derken devleri yasatmak veve kucuk tasaruflari ile araba alip satanlari yok etmek ise ?? cok iyiy basardilar ve bunu yapiyolar zaten,,sizinde bahsettiginiz piyasadaki canlilik ise bence insanlarin zararin neresinden donersek kar misali olarak yorumluyorum,cunku :2007, 2008 model araclar otamatikmen deger kaybetti, sizde taktir edersinizki 2008 alincaya kadar 2009 almak daha karli omaz mi? bunlar benim , sadece nacizane fikirlerim; umarim hakkimizda hayirlisi olur xxxxx????

indirim sadece yerli üreticilere yapılmalıydı yurtdışı imalat araçlar satılırsa diger ülkelerin ekonomisinide biz canlandırırız yanai paralar dışarı gider hayırlısı olsun

Bu topiğin yeri sanırım burası değil...
Ne dersiniz?

evet bugün 16 Mart 2009 ve ÖTV ve KDV deki indirimlerin ne denli piyasaya yansıdığını gördük Tüm TV kanalları haber çalışanları araba pazarlarından bununla ilgili haber geçerek araçlardaki yansımaları ilettiler. Gördükkü indirimler bayağı bayağı yansımış fiyatlara. Haber modaratörlerinin belirttiğine göre bayağı bayağı bir ikinci elde fiyatların dibe vuracağını belirtiyorlar yani bekle gör politikası bizde bekleyelim bakalım ne olacak.? :-[

Bundan 7 sene önce, ki o dönem hala aracı alıp kullanıp daha pahalıya satabiliyordunuz, beraber çalıştığım Japonlar, araba sarf malzemesidir. Alır kullanır, ya fabrikaya geri verir yenisini alır, yada üstüne para verir ;D hurdacıya verirsiniz demişti... Dedikleri çıkıyor galba... düşük km'de araç satmak sırf zarar haline geline...100.000km'yi devirmek lazım...

Bızde bır arabanın Motor omrunu en az 250000 km dusunursek, en az bır arabaya 150000 km bınmemız gerekkı zararımız mınumuma dussun,
Buda demekdır ortalama 5 sene eder ama enaz,

Merhaba arkadaşlar tüm tv kanallarında ötv indi satışlar patladı diye haberler var benim kafamı kurcalayan nokta şu;
bu indirimler 3 ay geçerli üç ay sonra fiyatlar yine aynı seviyeye dönecek peki burda zannediyormusunuz orta direk
bu indirimden faydalanacak benim görüşüm hayır yine parası olan şu an adeta araç stokluyor çünkü üç ay sonra
en az 5 milyon kar var bu devirde üç ayada beş milyon kazanmak bence çok güzel para ha bu ara üçbeş kuruş
biriktirip arabasını yenileyeceklere bişey demiyorum ama birkaçtane araba alanlarıda duyuyorum acaba yanlışmı düşünüyorum
ne dersiniz...

ÖTV Tutarı kadar zam yaptılar zaten 3 ay sonrasına mal satıp milletin ön ödemesiyle ticaret yapıyorlar. Hükümet bu işin fiyasko olup birilerine rant kapısı olacağını hesaplayamadı yada ...............

ben ikinci elde 3-4 yaşın üzerinde araçlarda bi değer kaybı görmedim. zaten mantıklıda degıl. biçok aracın 3-4 yıl onceki kasası zaten şu anki güncel kasa degıl dolayısıyla kıyaslayabilecek bi rakam yok. 3 ay çok kısa bi süre bu 3 ay piyasa cok canlı herşey güzel ama bittikten sonrakı 6 ay nolacak yaprak kıpıdamayacak. iyimi kötümü ben anlayamadım.

Eveeet zamlar ufak ufak yapılmaya başlandı, bir maceranın daha sonu :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR