Otomatik vites Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,560

onat

Toyota Land Cruiser FJ60
Yer
Bursa
Merhaba herkese aracımı toplamak için bilgi topluyorum sağdan soldan.Vites konusunda kesinlikle otomatikte karar kıldım diyebilirim.Kimisine göre off road da iş yapmaz ama kimisine görede hiçbi farkı yokmuş hatta + sı var diyenler var.Ki bizim işimiz uzun yol kamp macera.Off road da dahil tabi ama çok ağır parkurlarda yarışlara falan katılmıycam :smiley: o yüzden otomatik vites düşünüyorum.Sorum ise şu olucak. Şanzumanı üzerindemotorla birlikte bulabileceğim bi td5 var sanırım o yüzden td5 düşünüyorum.Ama bu motorunda ecu lu olduğunu biliyorum ve arızasının maliyetli olduğunu.Peki 300tdi gibi puma gibi motorlara otomatik vites uygulamak mümkünmü bunu yapan varmı acaba ne kadar az elektronik okdar iyi nede olsa

Etiketler

Ynt: Otomatik vites Defender

Disco I'in otomatik vites 300 TDI olanları var. Ancak Defender'a birkaç düzenleme ile oluyor.
Daha yapılmış otomatik vites Defender'lar var. Bunları forumda inceleyerek bulabilirsiniz.

TD5 motor ve şanzıman bulursanız, neden olmasın. Motorun bir ECU'su var. Td5 otomatik şanzımanın da bir ECU'su var.
İkisi birbiri ile sürekli konuşuyorlar. Ancak zaten Td5 koymak, otomatik şanzımanı oturtmak gibi işlere giren biri için :smiley:
O elektrik tesisatı pek birşey sayılmaz.
(Bu ecu'lar yanlız gerçek yol hızı diye bir değer okuyor, bu veride yanlış hatırlamıyorsam ABS okuyucu sensöründen geliyor.
Buna ihtiyaç duyacak ise, işler biraz teferruatlanır. Bir de TD5'te Low Range atıldığını ve zeminin engebeli olup olmadığını
sistem bir girdi olarak algılıyor, ona göre gaz pedalı kontrol hassaslığını değiştiriyor. Bunları ise, 3 farklı gyro sensörden okuyor. Bunları da isteyebilir. Sanırım DEfender TD5 Ecu'su ile Discovery II Td5 Ecu'su arasında yazılımsal farklar var. Var var zaten beygir değerleri de aslında değişik olmalı. )

Elektronik gibi düşünmeyin, zaten zorlu koşullar için dizayn edilmiş parçalar bunlar. Sorun olmaz pek.

Otomatik vites 300tdi ilaç gibi geldi td5 in ecuları fazla korkutuyodu madem 300tdi da var ozaman onu atarız.Peki biraz daha bilgi alabilirmiyim nereden bulabiliriz otomatik viteside üzerinde 300tdi motoru? + olarak Defender 300tdi ve disco 300tdi tamamen aynı motorlarmı?

Uygun fiyatlı Disco I alınır, forumda vardı bir tane...
Motoru şanzımanı alınır, araç hurdaya çıkarılır. Panelleri iç trimi filan satılır.
Çıkan makina ve şanzıman Defender'a oturtturulur. İmkan ve bütçe meselesi,
gönül ister şanzıman tünelini, şasi ayaklarını filan sıfır orijinal yedek takmak.

Bayağı bir uğraş sonrası arabanın parçaları da satılabilirse, uygun fiyat olur.

Diğer alternatif, motor bulunur. Sonra UK firmalarından birinden sıfır 300 TdI
otomatik conversion kit sipariş edilir. puluna civatasına kadar kutuda gelir.
Sökülür takılır. Keyfi başka olur.

Bütçe ve bütçeden ileride uğraşmak meselesi gibi bir durum var ortada...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri