otomatik mi_? manuel mi_?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueclours Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,831

suziki vitara 1.6 jlx otomatik vitesmi? ___ manuelmi?

• otomatik

Kullanılan: 10 52.6%
  • manuel

Kullanılan: 7 36.8%
  • fark etmez

Kullanılan: 0 0.0%
  • vitara olsun yeter:)

Kullanılan: 2 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    19
Ynt: otomatik mi_? manuel mi_?

peki vitaraya kıyasla honda crvler nasıl özelliklede 1998 modelleri vergi avantajlarıyla cavzip gelıor ama daha cok arazide değild asvaltda gider bi tipi var

Etiketler

blueclours' Alıntı:
peki vitaraya kıyasla honda crvler nasıl özelliklede 1998 modelleri vergi avantajlarıyla cavzip gelıor ama daha cok arazide değild asvaltda gider bi tipi var
koldan tomatık garıp bır araba yakıt olayıda bıraz bana fazla geldı 3-4 ay kadar kullandım 44 lt sımıt tuple max 200 km yapıyodu yanı sen bılırısn ben memmnun kalmadım

Bir iki bilgi ilave edeyim.

Otomatik vitesin yağı değiştirilirken tamamını değiştirmek mümkün olmaz. Bir miktar yağ şanzımanın içinde kalır. Yağ değişim süreleri de buna göre belirlenmiştir, örneğin 60bin km şeklinde. Bu nedenle de yağ bu belirtilen aralıkta değiştirilmezse hemen sorun çıkarmaz, çünkü yağ ömrü aslında daha uzundur. Uzundur da tamamını değiştirmek mümkün olmadığı için tamamen bozulmadan önce değiştirilmesi gerekir. Bu durum da yağı değiştirmeye gerek yok diyenlerin kendilerini haklı zannetmelerine sebep olur. O bozuk yağ ile çalışan şanzıman aşınır, içinde pislikler birikir, yağ kalınlığı değişir. Eski yağ ve şanzıman birbirine adapte olur. Günün birinde o yağı değiştirirsiniz, arkasından şanzıman şaka yapmaya başlar. Sonra o yağı değiştirme diyen "usta" der ki, ben sana demiştim değiştirmeye gerek yok diye, bak ne oldu. Halbuki yağ zamanında değiştirilse yıllarca hiçbir sorun çıkmayacak.

Bir diğer konu da bu araçları arazide zor şartlarda kullanan veya karavan çekenleri ilgilendiriyor. Şanzıman yağının ortalama ömrü sıcaklık yükseldikçe azalır. Bu nedenle bu tür kullanım tarzına sahipseniz şanzıman yağını belirtilen aralıktan önce, örneğin 30-40 bin km de bir değiştirseniz daha iyi olur.

bence otomatıkde sansuman yagı asırı onemlı ben 30-40 aralıgında degısmesı ttarafayım sonucta arabasına gore 4-7 lt aralıgında bırsey

eger aracın bakımından kacarsan daha buyuk masrafkarr lue benım prensıbım bozulma baslangıcı olunca degıskı ılerde ıhtıyacın olunca bozulup senı yolda bırakmasın

bizim bi ark var o 1litrede tıpası acıkken yeni yağı akıtıor pisligleri aksın die ne derece doğrudur bilmıorum

gökhan halaa mesaj yazamıorum araban güzeldir ama benim bühçe 18.19 bin felan

o kadarını bılmıyorum ben suzukının an ıyı ustalarından hatta cogunun tek gectıgı aksıyon oto murat ustaya guvenıyorum o bakım yapıyor o araca nasıl uygulama yaparsa dogru yapar kesınlesmıs artık kafam rahat

blueclours' Alıntı:
gökhan halaa mesaj yazamıorum araban güzeldir ama benim bühçe 18.19 bin felan
temız aksesuarsız bır arac al zamanla modıfe et o paraya alcagın modellı aksesuarlılardan hayır gelmez

evet haklısın ama temiizinide bulmak zor olucak biraz bi sürü şeyi var anlamıorumda:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR