Otomatik Araçlarda El Freni Yardımıyla Dönüş Yapmak ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,819

akt

Kamp II
Arkadaşlar bizim pathfinderda veya bir başka otomatik araçta el freniyle dönebilirmiyim ne dersiniz kayarmı yoksa düz vitesmi olması gerekir? :-\

Etiketler
Ynt: Otomatik Araçlarda El Freni Yardımıyla Dönüş Yapmak ?..

Eğerki Devrilmesse Sert Bi kontranın Ardından Çekilen El Freni İle Arka Taraf Kayacaktır.. Hatta Klitli Diferansiyel Varsa Kısa Mesafeli Bir Drift Bile Yapabilir :smiley:

teşekkür ederim cevap için :smiley:

evet 1-2 kez denedim mutlaka boşa atıyorum

merhabalar.kullandığınız aracın 4x4 özelliklerini tam olarak bilmememle birlikte sorun teşkil etmeyeceği kanısındayım.birçok sefer değişik araçlarla yaptığım el freni çekipte kaydırma tekniğinde pek sorun olmadı.otomatik vitesli ,4x4, manuel.her çeşit araçla denemelerim oldu.yalnız ilk megane serilerinde el freni çektikten sonra abs devre dışı kaldı geçici bir süre.daha sonra birkaçgün içinde normale döndü.şimdi ben size yapın demiyorum çünkü aracınızın teknik özellikleri bunu kabul edermi bilemiyorum.sensörlerde geçici veyta kalıcı hasarlar oluşabilirde.bundan kimse emin olamayabilir.ama bu sizin aracınızın otomatik olmasıyla pek halakalı değil.aracınız 4x4 modunda iken bence pek sağlıklı olmaz.en azından sık sık denemeyin derim.ralli araçlarını düşünün pilotlar yarışları neredeyse tamamını el freni destekli dönüşlerle virajı alırlar.ama o araçlar özel donanımlıda olabilirler.inşallah yardımcı olabilmişimdir.

Affınıza sığınarak; kızmayın ama bu karikatür buraya yakışır.:smiley:):smiley:):smiley:):smiley:)

HZ_1_~1.jpg

Umarım eklediğim karikatürü mazur görürsünüz.Maksat nüktedir.
Otomatik araçla el freni (park freni) yardımıyla kaydırmak zor bir aktivitedir.Heleki jip kamyonet gibi araçlarda bir o kadarda tehlikelidir.Ancak otomobil insan oğlunu o kadar coşturan bir araçtır ki insanı kişiliğede bağlı olarak bu işlere zorlar. Bu zorlamalar bendede oldukça fazladır.:smiley:):smiley:)3 tonluk aracı 35 cm yükselttim
Benim kişisel fikrim el frenini otomatik aracınızda kaydırmak maksadıyla sert zeminde özellikle kullanmamanız.Bu iş özellikle şanzumanınıza zarar verecektir.Bu tür aktiviteler için 2000 cc taunus ve 320 bmw ideal araçlar.

teşekkür ederim 1-2 kez denedim aracım part time 4wd olduğu için her seferinde 2wd modunda denedim ve asfaltta aracın kayması söz konusu bile degil sadece yavaşlatıyor ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

SON KONULAR

Geri