Ortİz Karavan Aşmiş Gİtmİş... Bravo..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKMühendis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,220
Carpentoyu gidip uerinde inveledim resimlerden daha güzel ve çok kullanışlı. 55bin TL gibi fiyatı var kullanılan her malzeme ithal. O1 belgesine baş vurmuşlardı alacaklarmış belki almışlardır. Şöyle bir durum var yurt dışına çıkabiliyorsunuz bu karavan ile çünkü avrupaya ihrac ediliyor ve kullanılan malermelerin kaydı olduğu için mesela elektrik aksamı falanca marka, şası al ko vs bunlardan ötürü geçiş sağlanıyor.

Ben güney karavan ile yurt dışına çıkabilen görmedim...

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler cevabınız için. O1'i almayı planlaması bile bence önemli bir gösterge işini ciddiyetle yapıyor olduğu konusunda. Fiyatı benim bütçemi de, bütçem elverse dahi, ilk karavana vermeye gönlümün/aklımın razı olacağı miktarı da çokça aşıyor.
Güney Karavan'la yurtdışına çıkışlarda sorun yaşayan bildiğiniz birileri var mı? 750 kg altında olup, O1 belgesi vs ile belgeleri eksiksiz olan yerli üretim bir tek Güney var diye biliyorum. Biz birkaç ay sonra iki aile ortaklaşa Güney Midi almayı planlıyoruz, yurtdışı konusu da aklımızın bir kenarında olan bir şey. O yüzden soruyorum.

Etiketler
Teşekkürler cevabınız için. O1'i almayı planlaması bile bence önemli bir gösterge işini ciddiyetle yapıyor olduğu konusunda. Fiyatı benim bütçemi de, bütçem elverse dahi, ilk karavana vermeye gönlümün/aklımın razı olacağı miktarı da çokça aşıyor.
Güney Karavan'la yurtdışına çıkışlarda sorun yaşayan bildiğiniz birileri var mı? 750 kg altında olup, O1 belgesi vs ile belgeleri eksiksiz olan yerli üretim bir tek Güney var diye biliyorum. Biz birkaç ay sonra iki aile ortaklaşa Güney Midi almayı planlıyoruz, yurtdışı konusu da aklımızın bir kenarında olan bir şey. O yüzden soruyorum.

Bence biraz sabredin, şubat ayında istanbul CNR Expo da Kamp & Karavan fuarı var. Oraya bir çok marka gelecek, yerli üretimlerde yeni modelleri ile gelecek. isim vermiyim görüştüğüm birkaç üretici fuar için yeni model hazırlıyordu.

Bence biraz sabredin, şubat ayında istanbul CNR Expo da Kamp & Karavan fuarı var. Oraya bir çok marka gelecek, yerli üretimlerde yeni modelleri ile gelecek. isim vermiyim görüştüğüm birkaç üretici fuar için yeni model hazırlıyordu.

Planımız fuar sonrasında, Mart-Nisan gibi almak aslında. Fuara katılabilirsek, belki o zaman kararımız değişir. Teşekkür ederim.

Ortiz vs çok kötü hele birde güney karavan var çadırda kalsan bin kat iyi :smiley:)
.

--Ortiz Karavan 1400 KG ağırlığından dolayı benim için bitmiştir..

--May Karavan bir miktar karavana benziyor, üzerinde bir iki değişiklik yapılırsa ümit veriyor.

--NK Karavan hiç bir zaman kapısına gidip bakmayacağım bir sorun yumağı.. sorunla boğuşmak isteyenler için ideal..

--Güney Karavan ise benim tarzım değil. Tadilat bile kurtarmaz, tamamen bu stili bırakması gerekiyor.. Tip onay belgesi var ama tipsizlikten 6 ay hüküm yer.. ben bu karavanayı görünce gülmemi engelleyemiyorum, kriz tutuyor benii.
sadece O1 belgesi var diye bu tip bir ürün almak hata olur.

Belge var ama ortada bir KARAVAN maalesef yok..
Belgeyle mutlu olmak istiyorsanız benim için sorun yok..

2 sene değil 20 sene uğraşsalar olmaaazzzz..

yerli karavanlar çok üzülerek yazıyorum, uydurma çer çöp.. kendinizi avutmak istiyorsanız gidip yerli alın.. siz bilirsiniz.. para da sizin zevkte sizin..

yerli mi alın birini vurun öbürüne.. para verilmeeezzzz.. bedava verseler alıp arabamın arkasına takmam.. zaten benim arabanın arkasına da yakışmaaazzzz..

Mahmut Mustafa Bey henüz sizin karavanlarınızı eleştirmedim.. yukarıdaki listede sizin karavanlarınız yok..

sizinkileri eleştirirsem sizi üzerim.. maveranın bitmiş halini görmem gerekiyor.. ancak 6.5 m olan bir monoblok bitmiş halde kaç kg olur bilemiyorum.. bu ürününüz için ilk eleştirim ağırlıktan gelebilir..

leyli model de ise bir terslik var gibi geliyor bana.. sanki araca arka taraftan bağlanmış gibi..

gerçekleri yazdığım zaman sakın üzülmeyin.. hakikatten güzel bir ürün çıkartın ben de öveyim..

(Burası yönetim tarafından silinmiştir)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hepsini çöpe atmak kelimenizi yanlış buluyorum.ben üzülmem çünkü niye.her üreticinin bir emeği var.bu emeklerinin de begenilmis yanları ve kullanicilari var.genelleme degilde hepsini dediginiz zaman sadece ureticiler degil kullanicilardanda tepki alirsiniz.benim bana göre ters degil.size göre ters.benim musterilerim kullaniyor onlara göre de ters degil ama bazi kişilere göre ters.bu bir tasarımdir.her tasarımı herkes begenecek diye bi kaide de söz konusu değil.airodinamik hesabi arkasinin görüntüsüne göre degil önünü düşündüğünüz kısmına göre hesaplanir.benim ön bölgesi bu.bu şekil düşünürseniz işin içinden çıkarsıniz.sizin icin sadece tercih meselesi olur.begenmezsiniz yada begeniesiniz.ayrica belirteyim airodinamik hesabi yapilmistir.portbagajin ovalligi , ust tarafın oval olmasi ve sag sol kisimlarin 10 cm daha yani ön kısım 20 cm daha dar olmasidir.sozum o ki tarasima aldanmayın begendinizmi beğenmedinizmi onla ilgilenin.kimsenin algisini kazanmayin yeter.bu karavanin kullanıcılari sevenleri hasta olanlari da var.

Hepsini çöpe atmak kelimenizi yanlış buluyorum.ben üzülmem ......

üzgünüm, leyli modelini ben karavana benzetemedim.. beğenen varmı..? olabilir, ben fikrimi yazdım.. maalesef çok üzülerek yazıyorum, bu model görünüş olarak güzel değil..

siz iyisimi yapabiliyorsanız profilimdeki karavanı örnek alın.. eğer aynısını üretmeyi başarırsanız satış patlaması yaşarsınız.. işte o zaman ben çöpe atamayacağım bir ürünle karşılaşmış olacağımm. umarım anlatabilmişimdir..

üzgünüm, leyli modelini ben karavana benzetemedim.. beğenen varmı..? olabilir, ben fikrimi yazdım.. maalesef çok üzülerek yazıyorum, bu model görünüş olarak güzel değil..

siz iyisimi yapabiliyorsanız profilimdeki karavanı örnek alın.. eğer aynısını üretmeyi başarırsanız satış patlaması yaşarsınız.. işte o zaman ben çöpe atamayacağım bir ürünle karşılaşmış olacağımm. umarım anlatabilmişimdir..

Biz kimseyi taklit etmeyiz.profilinizdeki resim örneği standart bi karavan işte.alisilmisin dışında değil.hayata geçireceğimiz daha ne modeller var. Mavera daha başlangıc

cevizkıran bu nasıl bir ego dur , beğenirsin beğenmezsin ayrı mesele ama aşağılayamazsın , hayatında gündoğdu ortiz mey nk onların yaptıkları kadar faydalı birşeyler yapabildinmi çok merak ediyorum.
eleştiri adabı şudur , yanlışı yazarsın ama doğruyuda göstermen gerekir eğer bu yanlış ama doğru olan da budur diyemeiyorsan burası seningibi insanların egosunu tatmin edeceği bir yer değil.
yıllarca para biriktirip güney yada nk yı anca alabilen ve belkide hayatındaki en değerli şeyi karavanı olan bir sürü insan var onlara ayıp ediyorsunuz.
pazardan giyinen insanlarda var gücü ona yetiyor diye hormu göreceğiz.
gerçi sizin arabanıza o karavanlar yak

Biraz kırgın olsa da Murat fuardan aradı, davet etti.
Tabii ben başta da yazmıştım, devamlı pohpolama veya devamlı aşağılama bize yakışmaz.
Biraz kırgın gördüm, ama .... kırgınlığa gerek yok.

Eğriye eğri, doğruya doğru..
Yaptığım ikazların da muhakkak faydası oldu ve ilerleme kaydettiler.
Bakın uzun zaman önce ne yazmışım:
"Daha başka beğendiğim hususlar da var.
Onları da daha sonra, firma müsade ederse resimlerle açıklayacağım.
Bu resimleri incelerken, belki tenkit edeceğim veya
öneride bulunacağım hususlar çıkabilir.

Beğeni veya devamlı tenkit için kimseye, " açık çek " vermedim, vermem de; biline...
Tenkitlerim, kısmen kırıcı olabilir, ama her zaman yol göstericidir.

Biz de tenkit de açık, taktir de...

Baştaki tenkitim de, onları daha iyi bir noktaya çekebilmek içindi.
Biraz burkulmuşlar, ama sonuçta onlar kazançlı çıktı.
Daha başarılı bir noktaya geldiler."

Sanayicinin/imalatcının en büyük zevki de malının
kaliteli olması ve beğenilmesidir. "

Aynı noktada duruyorum.
Fuarda çok iyi beğeniler almışlar, buna sevindim.
Başarılar ve daha da iyi karavan yapımları diliyorum.

Murata, geçen sene, ziyaretime geldiğinde;
3.90 için bir yerleşim planı vermiştim.
Bir de gezgin tipi diye adlandırdığım, önde sabit yatak, arkada 2 li ranza
ve ortada daima açık duran masa.

Bu her iki modeli de hayata geçirmelerini öneririm.

Ben diğerleri gibi öldüresiye tenkit yapmadım, karıştırılmasın.
Hatalarını mertçe ortaya koydum ve düzeltmeleri için önerilerde bulundum.

Faydalı olduğunu gördüm.
İkiz Sanayicilerimize fuarda ve ticari hayatlarında başarılar diliyorum.

2017 Haziran ayında ilk yapılan seriden aldım. O zaman da yazmıştım. Risk alıyorsun, tanınmamış marka dediler. Çok memnunum. Bu işe gönül vermişler. Deneyimli kullanıcıların yapıcı eleştirilerini kırılıp darılmadan dikkate alırlarsa yol onların. Sol şeridi kapatıp giderler :smiley:

Selamlar Karavan Dostları,
Cnr camp Caravan fuarında Ortiz i inceleme fırsatı buldum. Geçen sene İzmirde de ziyaret etme fırsatı bulmuştum. Ortiz gerçekten bu kadar kısa süre içerisinde inanılmaz bir gelişme kaydetmiş.Yılların yerli karavanlarını sollamışlar, ithal karavanlarla yarışır hale gelmişler!!!
Bizzat Murat ve Metin Bey in ellerini sıktım ve ne kadar gurur duyduğumu söyledim. Çok mütevazi insanlar.
Biz de bu işi yapabiliyormuşuz artık!!! Gerçekten aşmış gitmişler. Yolları gerçekten çok açık.
Teşekkürler Ortiz!!!

Ortiz karavanı Türkiyemizin ekonomisine katkılarından dolayı ve ürettikleri karavanlardan dolayı tebrik ediyorum. Fuarda binlerce, onbinlerce kişinin görüşüne made in Turkey olarak çıkmak her firmanın harçı değildir. Sundukları ürünlere ilk izlenimlerin Avrupa’dan hangi ülkenin üretimi sorusunu soranların sayısının azımsanamayacak kadar çok olması, fiyatlarını duyanların euro mu diye sorup Türk Lirası olduğunu duyduklarındaki şaşkınlıkları Ortiz Karavanın emin adımlarla bu yolda yürüdüğünün kanıtı ve bunu da kamuoyunun oy çokluğu ile bu fuarda perçinlemişlerdir.. Türk olarak Türk üretimi bir karavan kullandığım için çok mutluyum çünkü Türküm..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR