bugün itibari ile araba işini hallettim. Uzun araştırmalar sonucu bütçeme de uygun olan fiat doblo da karar kıldık. Kağıt üstündeki verilere göre 105 beygir 290 torku var. Burada bir kaç kişi de bu araçla karavan çekmiş inşallah bizde bir sıkıntı yaşamayız.
Bu arada Sakar Geçidi'nde hem inişte hem de çıkışta hiçbir sorun yaşamadım. Seyir hızım 80 km/saat. Acelem yok. Uzun yol sürücüsü olduğum için yolculukta sıkılma gibi bir sorun da yaşamıyorum. Karavansız kullandığım zaman da aracımı yormamaya özen gösteririm. Ocak 2018'de Didim'den Bozburun'a giderken, eski Datça yoluna saptım. Dar ve bol virajlı bir yoldur. Yolun bir bölümünde tadilât vardı. Sadece çamurlu olan bu kısımda önden çekişli araçla karavan çekmenin sıkıntısını yaşadım. Onun haricinde sorun çıkmadı.
Ancak, tamamen güvenli ve konforlu bir yolculuk için 4x4 pikap ile Doblu'yu kıyaslamam haksızlık olur. Gerek ağırlık, gerek motor gücü ve gerekse çekiş özellikleri nedeniyle emekli olduğumda uzun seyahatlere çıkacağımdan Doblo'yu satıp 4x4 pikap almayı düşünüyorum.
Sayın udisa merhaba. Ne yaptınız Ortiz-Doblo ikilisini , duruyor mu , değiştirdiniz mi ? Ortiz uzun dönem kullanıcısı sayılırsınız , biraz bilgilendirin lütfen bizi
Merhaba,
Ortiz-Doblo ikilisi duruyor. Sanırım uzunca bir süre de bu şekilde kalacak gibi. İkinci emekliliğim 5 yıl sonra. Bu süre zarfında böyle idare edeceğim mecburen.
süper hızlı cevap için teşekkürler. peki bu dönem içerisinde yaşadıklarınızla ilgili , ortiz ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz , ben de ortizli olma niyetindeyim de
Aslında pek gezemedim. İzin alma problemi olduğu için karavan evin önünde park halinde. İçinde ufak tefek düzenlemeler yapıyorum. Kullanım deneyimi ile ilgili forumda reklâmcı bir gezgin kardeşimiz var. Karavanını çok verimli kullanıyor. Hakkını veriyor yani. Kendisi gezi resimlerini sıkça paylaşıyor. Bir de kullanım deneyimlerini yazarsa tadından yenmez.
Muayeneye hiç gidemedim maalesef. Süresi geçtiğinden beri evin önünde park halinde. Kasko yapacak firma bulamadım uzun süre.Çekme karavana kasko yapmadıklarını söyledi hepsi. En sonunda bir acente dönüş yaptı. Ancak 35.000TL matrah için 3.400 TL fiyat çıkardılar (!)