Ynt: Orta Asyada ki Türk Piramitleri Hakkında
Piramitler çok eski, ve içerisinde zaman ifadesi yıldızların konumlarına göre belirlenmiş, yani teknolojiye sahip her medeniyet bu zamanı okuyabilir, belirli bir teknolojiye ulaştıktan sonra
bugün hepimiz yıldızlara bakıp tarihi söyleyemeyiz, ama bunu yapabilecek teknik donanım var ve MÖ 3800 yıllarında da varmış, bunu da kaydetmişler
içindeki mumyalama teknikleri mısırdan çok ileridir, iç organları ile birlikte mumyalanmıştır, Sanırım Çin bu medeniyetin kendilerine ait olduğunu kabul ettirmek istiyor, bunu bi şekilde halledene kadar oralar kapalı kalacak
Bir teori,
Beyaz pirmamitleri yapanlar bu medniyeti mezopotamya ve mısır a da ulaştırdılar, belki türk atalarıydı belki değil,
altın adamın türk olduğu çok uzun zaman sonra anlaşıldı, piramitler ile ilgili gerçekler de zamanla anlaşılır belki, belki diyorum çünkü çok büyük tahribat altındalar, müdahele edilmeden binlerce yıl kalmışlar, ama şimdi kourmasız bi haldeler, belki kasıtlı olarak tahrib ediliyorlar,
zamnala incelenebilirse mısır piramitleri ile ortak yönleri keşfedilebilir,
hatta en basit bi şekilde konumları belirlenebilirse ( kenarlarının kuzey-güney doğrultusunda olup oolmadığı) bu yeterli olabilecektir. Piramitleirn güç toplama özelliği manyetik kutuplara göre yapılmıştır, muhtemelen bunlarda öyledir. Eksen eğikliği orantısında bir açı farkı kabul edilebilir. bunu araştırabilecek bir arkadaş bu sorunu çözer bence.
bu insanlar türk tü medeniyeti dünyaya türkler yaydı demiyorum, ama bu da bi olasılık ve araştırıldığında gerçek sonuçlar ortaya çıkacaktır.
Fakat bu bölgelerde binlerce yıl önce büyük bir medeniyet kurulduğunu kabul etmek gerekir, bunun varoluşçuluk tezi olduğunu söylemek de evrimcilkiktir, gerçekçilik değil aynı açıdan bakarsak olaya,
bal arsı konusunda da ya Allah uç dedi uçtu demek de açıklama değildir, bu da bilmiyorum diyememekten kanaklanır, bu özellikte yaratılmıştır diyebilirsiniz, ama bu özelliğin ona nasıl kazandırıldığına yada bu özelliğini nasıl kazandığına bi açıklama getirmek gerekir.
Arkadaş güzel bi açıklama getirmiş kanadının oluşturduğu girdap konusunda, bildiğim kadarıyla da öyle, arının kanat çırpma şekli düz aşağı ve yukarı hareket değil, elips gibi bi hareket çiziyor kanatlar, bu girdabı o şekilde sağlıyor, simülasyonunu izlemiştim, düz hareketle uçması mümkün değil, ve o hareketin simülasyonunun yapabilmesi için 2 HP gücünde bir motora ihtiyacı var. İster buna böyle yaratılmıştır deyin ister milyonlarca yıl kendini geliştirip bu hali almıştır deyin.
Evrim mi yaratılış mı konusu çok derin bi konu, buraya yaymak istemem, başka bi yerde başlık falan açılırsa ben de fikrimi yazarım.
Burayı piramitler dahilinde tutmaya çalışalım