Ordu - Turnalık Yaylası (2009 Yayla Sezonunu Açtık)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bisikletcanavari Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,349
Yer
İZMİR
Web
www.canavarkesifte.com
Ordu'daki bir çok doğa etkinliğinden bahsedilmiş fakat bisiklet gezilerinden bahsedilmemiş. Bu eksiği de kendim doldurma gereği hissettim. Zaman buldukça arşivimdeki eski ya da yeni Ordu'daki yaptığım bisiklet yazılarını burada sizlerle paylaşacağım ;)

30 Nis 2009

DSCN3769.JPG

Uzun ve sıkıcı geçen kış aylarında güneşin bize göz kırptığı her günü değerlendirmeye çalışıyorduk. Artık bahar aylarının gelmesiyle daha yükseklere çıkmanın vaktinin geldiğini düşünüp bir yayla turu organize ettik. Yaylaya sefer yapan araçlardan hala yukarılarda kar olduğunu öğrendiğimizde oldukça maceralı bir tur olacağını anlamıştık.

DSCN3644.JPG

Havaların iyi olmasını fırsat bilerek ben yaylaya bisikletle çıkmayı tercih ettim. Doğal olarak arabayla çıkacak olan ekipten en az 2 saat erken çıkmam gerekti. Sabah şafak sökerken ben yola çıkmıştım bile. Kış mevsiminden yeni çıkmamızın yanı sıra sabahın o soğukluğu ile yüksek kadansta pedal çevirerek ısınmaya çalışıyordum. İlk rampama geldğimde rahatlamıştım. Artık ısınıyordum :smiley: Ortalama 400 m tırmandıktan sonra çıktığım irtifa kadar inip ondan sonra sürekli tırmanmaya başlayacaktım. İnişte üşümeyle beraber manzaramda Melet Irmağı ve üzerindeki sisle beraber etkileyici bir görüntü oluşturuyordu. Şansa bakınki mp3 playerimde ''Deep Purple-Smoke on the water '' parçası vardı. Hemen açtım tabiki. Ömrümdeki yalnız ve özel geçirdiğim dakikalardan biriydi bu. Neyse sislerin içinden köprüden geçtikten sonra 1600 m'ye kadar tırmanma yoluna girmiştim artık. Son 2 km'nin genele nazaran dik olan rampaları yıldırmıştı beni. Tabii tüm kış ciddi bir tırmanış yapamamanın etkisi de büyüktü tabiki. Tepede ekiple buluşup biraz dinlendikten sonra koyulduk yola.

DSCN3648.JPG

Yol kenarlarındaki kar kalıntılarına hiç şaşırmamıştık ve göreceğimiz karın bununla sınırlı olmayacağını da biliyorduk.

DSCN3652.JPG

DSCN3661.JPG

DSCN3661.JPG

Grup benle beraber 9 kişiydi.

DSCN3663.jpg

Yönümüzü küçük bir dere yatağının kenraından ilerleyen daha dar bir yola çeviriyoruz.

DSCN3667.JPG

DSCN3668.jpg

Her mola verişte, panaroma çalışmalarıma bir yenisini ekliyorum.

DSCN3672.JPG

İlkbahar aylarından sonbahar görünümlü bir yayla karesi :smiley:

IMG_0808.JPG

IMG_0804.JPG

DSCN3680.JPG

Dağ yamaçlarına yaklaşıp, ormanın derinliklerini inildikçe kar kalıntıları tekrardan karşımıza çıkmaya başlıyor.

DSCN3692.jpg

Fotoğrafta karla kaplı olan kısım, yüzü kuzeye bakan taraf. Diğer yolda kardan eser yok :smiley:

IMG_0832.JPG

Bisiklette çıkabilecek olan ? :smiley:

IMG_0836.JPG

DSCN3694.jpg

DSCN3703.JPG

DSCN3713.jpg

Güneş gören, ağaçların seyreldiği yerlerde kardan eser yoktu.

DSCN3714.jpg

Bir kaç yayla manzarasıyla sizi baş başa bırakıyorum.

DSCN3722.JPG

DSCN3723.jpg

DSCN3735.jpg

Öğle vakti geldiğinde bu geniş çayırlık alanda midelerimizi doyurmaya karar veriyoruz.

IMG_0848.JPG

O açlık anında her kim fotoğraf çekmeyi akıl ettiyse bu kareyi yakalamış. Özellikle ben çok acıkmıştım. Yol boyunca yediğim kuru kayısı ve muz artık bana işlemez hale gelmişti. Yiyebileceğimden şüphelendiğim, fazladan aldığım tüm konserve yiyeceklerin hepsini bitirebilmeme şaşırmamıştım doğrusu.

DSCN3743.JPG

Aykut sindire sindire yemeğini yerken...

Burada küçük bir not düşmek isterim. Eskiden yayla gezilerimizin vazgeçilmezi mangallar idi. Fakat sonradan farkettik ki yayla maceralarımızın zaman olarak büyük bir bölümü bu mangal sefasına gidiyordu. O yüzden daha fazla gezebilmek ve doğanın tadını daha fazşa çıkarabilmek için hazır çözümlere başvurmayı uygun gördük.

DSCN3747.JPG

Arka planda yediğimiz yiyeceklerin kapları ve artıkları yakılırken, ön planda tüm nevalesini dakikalar içerisinde mideye indiren, dumana inat keyifli poz veren ben :smiley:

DSCN3739.JPG

2 sene evvel Mayıs ayında aynı yerde verdiğim pozu hatırlayınca, aynı pozu tazelemeden edemedim :smiley:

dsc02837vd7.jpg

Mayıs 2007'deki turumuzdan aynı mekan ;)

DSCN3764.JPG

Az önceki yemek yediğimiz yere sadece 1 km mesafede olan Ablak Taşı.

IMG_0857.JPG

DSCN3766.JPG

img2696v.jpg

Yükseklik anlaşılıyor sanırım :smiley:

DSCN3769.JPG

Benim için dinlenme vakti :smiley:

DSCN3752.jpg

DSCN3751.jpg

DSCN3784.JPG

Bir de gözlükten çalışma yapalım.

IMG_0853.JPG

Uzaklarda karlı dağlar :smiley:

DSCN3788.JPG

Yeterince dinlendikten sonra tekrardan yola çıkıyoruz. Yine pek güneş görmeyen karlı yollardan ilerlemeye çalışıyoruz.

DSCN3790.jpg

DSCN3798.JPG

Suyumuzun bittiğinin farkına varıyoruz. Mataralarımızı doldurmak için rotamızın biraz dışına çıkıyoruz.

DSCN3802.JPG

DSCN3818.jpg

Ah şu güzelim yollar :smiley:

DSCN3821.JPG

Ve sonunda suyumuza ulaşıyoruz. Mataralarımızı buz gibi suyla doldurup, kısa bir dinlenmeden sonra teknik parkura girmek için orman içinden geçmemiz gerekecek.

IMG_0873.JPG

Bisikletleri yine ele alıyoruz :smiley:

IMG_0884.JPG

Şükür bu da bitiyor.

DSCN3836.jpg

Tepedeki bahara kucak açan o güzelim doğa manzarası.

DSCN3865.JPG

IMG_0894.JPG

Vee turun benim için en en zevkli yerlerinden birisi. Orman içi patika yol.

Belirtmeden edemeyeceğim 1600m'ye asfalt tırmanışımı, toprak, taşlı, karlı, çamurlu, tüm yollarda yine Schwalbe Marathon Plus lastiği kullandığımı belirtmek isterim. İşin hoş tarafı bir arazi lastiğindeki konfora ve performkansa yakın sonuç aldım. Ah birde biraz hafif olsa tanından yenmeyecek. (Ağırlığın etkisini yaylaya tırmanırken hissettiğimi belirtmek isterim)

DSCN3891.JPG

Grubu toparlıyoruz.

DSCN3888.JPG

Ordu'ya arabayla dönmek isteyen grup aşağıda görülen ''İki Dere Alabalık çifliği'nde'' turu noktalayacak. Şehre bisikletlerle inmeyi tercih eden grup ise bir daha aşağıya inmeden direk yola çıkıp inişlerini gerçekleştirecekler.

DSCN3879.jpg

İkidere Alabalık Çiftliğinden bii panaroma çalışması.

DSCN3893.JPG

Yaylaya çıkmak ve orada böyle bir tur yapmak yeterince beni yorduğundan inişi arabayla yapmayı mantıklı bulıyorum. Kendimi daha fazla yormamın bir anlamı olmayacaktı çünkü.

DSCN3895.JPG

İnişi araçla yapmayı seçen 4 kişinin bisikletleri :smiley:

İnişin ortalarına doğru bisikletli grubu yakalıyoruz.

DSCN3917.JPG

Bisikletle inen arkadaşları bir kaç gruba ayırarak koordine ettikten sonra yolumuza devam ediyoruz.

DSCN3922.jpg

Gruplardan birinin arkada kaldığı haberini alınca uygun bir yerde onları bekliyoruz. Bana da güzel bir manzara fotoğrafı çıkıyor :smiley:

DSCN3939.JPG

Bu da turumuzdan son fotoğraf. Hepinize iyi günler diler yeni bir turda beraber olmayı dilerim ;)

Not: Yazının orjinali www.bisikletmagazin.com adresindedir. Keyifle okumanız dileğiyle.

Etiketler

Ynt: Ordu - Turnalık Yaylası (2009 Yayla Sezonunu Açtık)

bende Orduluyum bildiiğiniz bisiklet organizasyonlar varmı orduda beni bilgilendirir misiniz?

bu gezidekilerden biride ordu alpem bisiklet ve bisiklet dünyası diye dükkanların sahibi

sensar' Alıntı:
bu gezidekilerden biride ordu alpem bisiklet ve bisiklet dünyası diye dükkanların sahibi

ewet alpem bisiklette bulabilirsiniz bizi ama yeni yerinde ordu unpa mewkihinde kime sorsanız gösterirler gçrüşmek üzere sizleride aramızda görmerkten mutluluk duyarız

Selamlar Sernsar Bey,
Açıkçası bu hızlı araştırmanız ve sonuca varışınız beni hayretlere düşürdü. 5 dakikalık bir süre zarfında kendi sorduğunuz sorunun cevabını bulmuşsunuz tebrik ederim. Şahsı ve ne işle meşgul olduğunu öğrenebilmişsiniz fakat işletme sahibinin adını öğrenememişsiniz sanırım. Ben yardımcı olayım isterseniz, Alpem Bisikletin sahibi Soner Efendioğlu'dur. Kendisiyle irtibata geçerseniz yapacağı gezilerden haberdar olabilir, asgari ekipmanları edindiğinizde turlarına katılabilirsiniz. Geziye katılan diğer arkadaşlar hakkında öğrenmek istediğiniz başka bir bilgi varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Fakat çok sık giremiyorum bu foruma. Sanırım siz araştırırsanız bilgilere daha kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz ;)

Erdinç bilgilendirmen için teşekkür ederim.

Hepinize iyi günleri bol pedallar dilerim ;)

Karadeniz gibi memleket var mı yahu. Çok güzel bir gezi olmuş...

Çok güzel olmuş arkadaşlar, fotoğraflar da güzel anlatmış.

SELAM,konuyu acan ve turu yaparak fotograflarla susleyip buraya aktaran arkadasi tebrikederim.hersey cok guzel ozellikle fotolar.kesek bir gun karadeniz yaylalarina bisikletle cikma imkani olsa .tekrar pedaliniza saglik :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR