Ordu Fatsa 6. Jeep Festivali

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan quikserdar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,169
Ynt: Ordu Fatsa 6. Jeep Festivali

Öncelikle org. için kutluyorum.Katılmayı çok istediğim bir org. fakat biraz uzaktayım Antalya da oturuyorum.Katılımcılara şimdiden başarılar dilerim...

Etiketler

selamlar

sadece SAMSUN ve LADİK den geleçekmi var başka gelen yokmu arkadaşlar.. SİNOP ANKARA İSTANBUL İZMİR ADAPAZARI BOLU bu illerdeki off-road cı arkadaşlar neredesiniz...... bu illerde off-road derneği olduğunu biliyorum

Kısmetse Giresun-Tirebolu'dan gelmeyi planlıyorum,inşallah bi aksilik olmaz da gelebilirim,çok istiyorum gelmeyi.

Yok ki Batuhan kardeş,belki benim gibi tek başına takılanlar vardır ama,en azından ben kimseyi tanımıyorum.İnşallah Fatsa' da tanışırız.

Cip şenliği 2002 yılında Fatsa ve çevre ilçeler kurultayının almış olduğu bir karar neticesinde kurultaya dahil belediyelerin katılımı ve desteği ile cip ve doğa sporları derneğinin çalışmaları neticesinde oluşmuş bir etkinliktir.

Geleneksel Cip şenliği Fatsa Belediyesi ve Cip ve Doğa sporları Derneği tarafından organize edilmekte ve her yıl Fatsa ilçesi Dolunay plajında Fatsa Belediyesinin vermiş olduğu sabah kahvaltısı ile başlayıp buradan Atatürk büstüne çelenk konulup İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından şehir turu atılmasını müteakip Fatsa’dan Kumru istikametine hareket edilir (35 km asfalt). Kumru’ya gelindiğinde belediye ve Kumru halkı katılımcıları karşılar çeşitli etkinlikler düzenlenir. Buradan Kumru Ericek yaylasına hareket edilir (10 km stabilize). Ericek yaylasında Kumru Belediyesi katılımcılara yöresel yiyecekler ikram eder. Ardından Korgan ilçesine hareket edilir (22 km asfalt). Korgan Belediyesi Cumhuriyet meydanında katılımcıları karşılar buradan Korgan obasına hareket edilir (10 km stabilize). Güzergah üzerinde bulunan çevreyi ve Fatsa sahilini görebildiğimiz noktalarda kısa molalar verilir. Buradan Korgan İteniçi mesire alanına gidilir (10 km stabilize). Burada Korgan Belediyesi katılımcılara yiyecek ve ayran ikram eder. Buradan Perşembe yaylası yönüne hareket edilir (15 km stabilize). Perşembe yaylası Kümbet mevkiinde Aybastı Belediyesi katılımcıları karşılar bu noktada bir süre mola verilir. Cip sürücüleri mola süresince bireysel gösteriler yaparak Cip şenliği ayrı bir heyecan ve görsellik kazandırırlar. Yapılan bu gösteriler hem ciplerin gücünü hem de sürücülerin maharetlerini ortaya çıkarması neticesiyle hayranlık ve güzellikler ortaya çıkarır. Daha sonra gecenin geçirileceği Perşembe yaylasına gidilir. Burada Aybastı belediyesinin tahsis etmiş olduğu konaklama sahasına girilir. Katılımcılar çadırlarını kurar, akşam yemeği herkesin getirmiş olduğu erzaklar ile tertip edilerek yenir. İlerleyen saatlerde Aybastı belediyesi odun dağıtarak küçük ateşler yakılır. Gece boyunca mahalli sanatçıların konserleri, davul zurna, havai fişek gösterileri yapılır. Bu şenlik ve eğlenceler gecenin ilerleyen saatlerine hatta sabaha kadar devam eder. Sabah uyuyanlar var ise uyandırılır. Sabah kahvaltısından sonra Cumartesi günü şenliklerin yapıldığı sahaya gidilir. Burada Cip ve Doğa Sporları Derneğinin tertip etmiş olduğu zamana karşı engelli yarış sahasında yarış düzenlenir. Yine aynı sahada %70-80 eğimli rampalarda zamana karşı tırmanma yarışı düzenlenir. Ciplerle en yükseğe ve en uzun atlama yarışları yapılır. Gün boyunca yarışmalar sonrasında bireysel gösteriler devam eder. Akşam saatlerinde Aybastı karayolu üzerinden Fatsa’ya dönülür (70 km asfalt). Başlangıcın yapıldığı Dolunay plajında vedalaşılarak bir sonraki yıl görüşmek üzere şenlik tamamlanır.

Yapmış olduğumuz bu faaliyetler Google arama motorunda “Cip Şenliği” aramasında sizlerin karşısına çıkacaktır.

Bizlere ulaşmak isterseniz irtibat için, Sezai Süzen: sezai_suzen@ hotmail.com

işte geçmiş şenliklerden birkaç kare

000_0289.jpg

000_0290.jpg

şenliğin yapılacağı perşembe yaylası
5jeepenlii032.jpg

PIC_0039.jpg

bu kalabalık daha yarısı
5jeepenlii060.jpg

100_5698.jpg

100_5701.jpg

bu aracı çekmeye gelen kepçede battı aracı yine jeepler çıkardı
100_5714.jpg

Rallici cj5 arkadaşım, öncelikle "www.photobucket.com" sitesine üye olacaksın. Bu sitede oluşturduğun fotoğraf albümündeki fotoğrafları kopyalayarak, mesaj yazdığın yazı alanına yapıştıracaksın...

Detaylı bilgi için "Photobucket ile Mesajlarınıza Fotoğraf Ekleme" konusunu inceleyebilirsin. Link aşağıda...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1020.msg5641#msg5641

Bugün Fatsadaydım, Afişler Pankartlar Asılmaya Başlanmış. Fatsa Şenliğe Hazır Gibi :D

nasip olursa inşallah festivale sinop/ayancık'tan katılacağım.sinop'taki diğer off road'la ilgili arkadaşlara da haber verdim gelen olur belki diye bakalım buluşmak görüşmek dileklerimle inşallah.....

Arkadaşlar Jeep Şenliği Hakkında Bilgi Almak İsteyenler 05386272323 ve sezai_suzen@otmail.com Adreslerinden Ulaşabilirler Arkadaşlar Herkes Davetlidir. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR