Opel Frontera Motor Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan itfaiyeci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,349

itfaiyeci

dostluk kazansın
Yer
karagümrük
arkadaşlar benim cahillğimi mazur görün
opel frontera komple motor şanzıman tesisat beyin
defender 2,5 benzinli aracımıza uyar mı
çekiş yakıt vb sorunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim
böyle bir motor henüz pazarlık yapmadım 3,5 tl çalışır durumda var tesilimat dalil

Etiketler
Ynt: Opel Frontera Motor Değişimi

çok büyük ve masraflı tadilatlar dışında olacağını sanmıyorum.olsa bile kesin olarak tavsiye etmiyorum.özellikle de 2.2 olan makine çok elektronik performanssız masraflı ve sorunludur.ben bu araca ancak 6 ay tahammül edebilmiştim.her ne kadar opel vectra makinesine benzer bir ecotec olsa da sanıyorum yazılımdan kaynaklanan avans vurması probleminin önüne geçemedik.üstelik varolan bütün sensörleri değiştirmemize rağmen.
ben size orijinal land makinesiyle devam etmenizi öneririm.

abi dur sakın yapma. fronteranın motoru anca kendini taşıyor.
ama öyle denildiği gibi performanssız değil. gayet iyi bir şekilde olması gerektiği gibi tork üretiyor. arazi araçlarına da tork lazımdır. hız ve hızlanma değil.
ama bu aracı yapan mühendisler garip bir şekilde aracı ucu ucuna değerlerle yapmışlar. yani kendine gatey yetiyor. arazi için söylüyorum eksiklik hissettirmiyor. inanmayana benim aracı gelebildiğim herhangi etkinlikte bir tur veririm :smiley:
ama başka bir araca takarsan ne yapar bilemiyorum. kaldıki bakımsız bi motorsa başına tahmin edebildiğinden daha fazla bela çıkarır. hararet başta olmak üzere çünkü bu motorlar yüksek ısıda çalışır. soğutma sisteminde olacak bir problemle harareti tavanda görebilir conta yakabilirsin. egzost manifoltu çatlatma huyu vardır. özel muffler yaptırırsan kurtulursun.
benim defenderim olsa ya land rover motoru arardım yada tork düzeyleri yüksek bir japon motoru aradım. (isuzu mesela)
bu arada frontera sahibiyim. ve aracı arazi de de kullanıyorum hatta arazide o araçla yük taşımışlığımda var. motor doğru usta doğru bakımla seni üzmez ama gel beni dinle girme bu yola..

22 bin km deki orjinal bir astra ile emme manifoltundaki sensor sorunuylaa( kurum baglamis) yolda kalmistim.
Elektronik motorlari tavsiye etmem. Aracta motorda atesleme varsa ve benzin geliyorsa o motor calismali. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR