Ynt: Opel Frontera Almayı Düşünüyorum
Merhaba, yaklaşık 2 yıl boyunca 1996 model opel frontera sport 2.0 kullandım. Deneyimlerimi paylaşmak isterim. Umarım Opel Fronteracı arkadaşlar bana kızmazlar, yazacaklarım sahip olduğum frontera ile ilgili deneyimlerimle ilgilidir, tüm fronteralar aynı şekilde olmayabillirler. Benim eski frontera 2.0 ne arazide, arazi aracı ne de asfalt yolda, yol arabasıydı. İkisinin arasında kalmış iki işi de kendince yapan ama bence kötü yapan bir araçtı. İlk aldığımda arazi şanzıman ve diferansiyel sitemi hoşuma gitmişti, arka diferansiyelde kilit sistemi bile vardı, ancak araka diferansiyel kilidi arazi vitesi hızlı 4x4 sisteme alındığında bile otomatik olarak devreye giriyor, bazı koşullarda sıkıntı yaratıyordu. 2x4 sistemde bile keskin virajlarda kasma ve hafif ıslak zeminlerde arka tarafın savrulması gibi sıkıntılara neden oluyordu (arka diff kilidine bağlı galiba). Küçük bir araç gibi gözüksede yaklaşık 2 ton ağırlığa sahipti ve 2 litrelik motor araç için neyazık ki biraz yetersiz kalıyordu. Direksiyonda hissedilir bir boşluk herzaman vardı, defalarca servise götürsem de fronteralarda bu direksiyon boşluğunun normal olduğu söyleniyordu. Ses yapan Z rotlar ve amortisörler değiştirildikten sonra kısa bir süreliğine sesler kesildi ancak sonrasında her küçük tümsek ve çukurda rahatsız edici sesler yeniden ortaya çıktı. Çift kapılı olması nedeniyle arka tarafa geçmek isteyenler baya bir zorlanıyorlardı ancak hakkını vereyim arka taraf oldukça genişti en iri adam bile arkaya geçmeyi başardıktan sonra rahat bir oturma alanına sahip oluyordu. Aracı satmaya karar verdiğimde ise aylarca satamadım Opel'den yeni bir araba alma teklifine rağmen bile fronterayı takasa almadılar. Tüm bu olumsuzluklara rağmen fronteramı severdim, ama tekrar bir frontera alırmısın deseler cevabım bellidir.