Opel - Frontera 3,2 Yağ Yakma Sorunu Hk.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drsinan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,392

drsinan

Yeni Üye
arkadaşlar 2000 model 3.2 motor 111.000 kmde frontera aracım ciddi oranda yağ eksiltiyor.eksoz dumanına baktım gaza basıp çektikçe beyaz duman atıyor.daha tam ölçemedim ama sanırım 1000 km de 2-2.5 litre rahat yakıyor.aracı yeni aldım.çok fena canım sıkıldı.ne gibi bir problem olabilir.motor yaptırmak mı gerekiyor.ne kadar maliyeti olur acaba.bana bi fikir verebilecek var mı

Etiketler
Ynt: Opel - Frontera 3,2 Yağ Yakma Sorunu Hk.

bence araçda yağ kaçağı var yağ yaksa beyaz duman atmaz bendede aynı sorun vardı kartelin tıpasından kaçırdığını öğrendik

vallaa tıpaları,motorun altını,üstünü bi güzel inceledik.herhangi bir sızıntıya rastlamadık.sadece su radyatörününün altında plastik bi hazne var(presli),onun altında terletme yapıyor.oradan bir yağ sızıntısı olabilir mi acaba dedik fakat oraya da şanzıman yağı hortumları giriyor.başka bir girişi de yok.şanzıman yağı hortumu patlamıştı basınçtan ötürü.değiştirdik hortumları.o terletmeyi de radyatörün ızgaralarına saçılan yağın aşağı doğru süzülmesine bağladık.motor yağının radyatörle alakası var mı bilmiyorum.tıpaları falan bi daha kontrol edelim en iyisi

öncelikle herkese slm 97.model 2.2 frontera sahibiyim araçta sıralı sistem lpg takılı yağ eksiltme yapıyor konya .izmir arası gidip geldigimde ortalama 1.lt yağ eksiltiyor lpg kullandıgımdan mı yosa motordamı bi sorun olabilir ve şu aralarda benzindeyken araç 120 nin üzerine cıkmıyor lpg ise durum degişiyor ilginiz için şimdiden herkese teşekkür ederim

Bende de 97 2.2 A- kasa var ve tüplü 238.000 km de,, yağ yakma sorunu var ama tüplü olmasına bağlıyorum 2000 km de yarım litre yağ eksiltiyor,belki başka bir sorunda olabilir şimdilik yağı koyup biniyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR