OPEL FRONTERA 2.2 ARACi OLAN ARKADASLARDAN BİR RİCA...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ifidie Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,977

ifidie

discovery heyecanı ile....
Yer
ankara
Merhabalar.. Arkadaslar sonunda disime gore bi arazi araci dusunurken Opel Frontera dusunmeye basladim.

Acaba Ankarada olupta Fronterasi olan bi arkadasimizin uygun bir zamaninda soyle 2 km sehir icinde yaninda oturarak aracin bana uygunlugunu anlamama yardimxi olan birileri olursa cok sevinirim.

Arazi araci bu sehir icinde anlasilirmi demeyin. Agirlikli sehir ici h.sonlari yada yaz tatillerinde xoluk cocuk koy yollari olacak belki. Evet alternatifler.var. Ama frontera gozume cok yakisikli geldi.

Benim fronteralarda.merak ettigim cusseli Bİr arac oldugundan su meshur sehir icinde yamali, kasisli bozuk yollu ara sokak asfaltinda iceri sarsinti sesi yada vuruntu sesi (belki suspansiyonlari cok sert olabilir fronteralarin bilemiyorum) gelirmi? Yoksa darbeleri kabul edilir bir yumusakliktami gecer bunu merak ediyorum.

Takdir ederseniz cevremde arazi araci kullanan tanidiklarim yok. Sadece bir arkadasimin Daewoo Musso 2.9td aracini test ettim. Bahsettigim sekilde bozuk yolda iceri tekerlerden ve kabinden gelen darbe sönümleme sesi kabul edilebilir seviyede idi. Ancak o bana Musso yada ayni kasa ssangyong almami ozellikle kasa ve aksesuarlari gibi parcalarin artik Turkiyede cok bulunmadigi, ihtiyaci olan far stop gibi parcalari ebay gibi sitelerden siparisle getirebildigini soyledi.

Ha frontera da aslinda parca yonunden problemli gibi ama daewoo Musso ya nazaran bulunabilir olmasi, yakit tuketim degerlerinin muadillerine gore dusuk olmasi ve bana guzel gorunmesi gibi sebeler araci almaya karar vermemde etkili oldu.

Fakat bu araci direk almadan icinde soyle.cok az bi dolasip sesini dinlemek istiyorum.

Eger Fronterasi olan bir arkadasimiz bana bu konuda destek olursa cok sevinirim. Aracimla istenilen.zaman ve Ankara icine gelebilirim. Benzin masrafini karsilarim. Zaten cok kisa.bi tur olacak ben kullanmayacagim. Yaninda oturup dinleyecegim.

Tesekkurler

Etiketler
Ynt: OPEL FRONTERA 2.2 ARACi OLAN ARKADASLARDAN BİR RİCA...

Valla bende Passat vardı önceden,bozuk yollarda tiksiniyordum arabadan :D sanırsın 85 model Murat 131,ama şimdiki Fronteram (2.2 98 model) çukurlarda,bozuk yollarda hiç ses yapmıyor,sarsıntıyı bile hissettirmiyor,tüm Frontera'lar böyle midir yoksa benim şansıma mı böyle çıktı bilemiyorum,çoluk çocuk için de ideal,tatildeyken memlekette 11 kişi binmiştik mecburiyetten :D ama prensiplerim gereği 4 kişiden fazla bindirmem arabaya

İtiraf etmek gerekirse,her istenilen parçayı bulamama sıkıntısı yüzünden gönlüm rahat etmiyor,yoksa uzun yıllar kullanmayı düşündüğüm bir araç....

Vallahi.. yukarida cevap yazan arkadaslardan allah razi olsun. Cunku artik bu fronteradan vazgecme arefesinde idim. Nedense forumda frontera ile ilgili acilmis basliklarin nerede ise cogu problem.. aksaklik.. diferansiyel uguldar.. mahruti kirilir.. hac istavrozu kopar.. on defransiheli ayri..arka defransiyeli ayri.. bide bu parcalar bulunsa.. bir de ucuz olsa vs.... Ya motoda ne demeli yag filfredi siser.. yatak sarar... su motoru bozulur.. Cok mu hor kullanildi bu frontelar hic mi bakilmadi nedir.

Yaklasik bi 10 gundur aracima(vw passat 1.8t) binmiyordum. Bugun bindim soyle bastimmi uzadi gitti. Eyvallah ama ben her zaman agresif kullanmiorum. Ve suspansiyonlari sert ve yol tutus odakli oldugu icin bozuk yolda rahatsiz ediyor. Ama dedimki yaani vazgectim. Yagini suyunu koy bakimlarini aksatma motor isinmadan yuksek devir cevirme bu araba seni daha on sene goturur diye dusundum. Bir tarafim da hala frongera diyor. Ama bi soyle incelesem yakindan icine binsem.. Suspansiyonlari da istedigim gibi cikarsa eminim tum olumsuzluklari kulak arkasi edicem. Ama yok yakinlarda. Arabamla gezerken yollarda gozum aradi ama bulamadim. Bulsam durduracagim o derece.

Ama yok ve artik iyiden ihihe vazgecicem cunki hadi desem bile hangi fronfera? Kim alirken bakacak.. anlayacak.. Bir cok satilik frontera var cogunda.. motor sifir alt takim sifir.. o sifir bu sifir.. neden satiorsunuz daha bir ay yonce sifir yaptirdiginiz araci. biraz binin amorti etsin... yok..

Butun bunlari dusununce altimdaki bir arazi araci degil passat. ama biliorumki bozuk bir koy yolunda yavas yavas da gitsem bozulmayacak.. hararet yapmayacak.. motorun suyu eksilse ikaz edecek..

Bilmiorum. Acikcasi farkli hayallerim vardi. Varsin satilmasindi ve parcasi az bulunur olsundu. Ama bu kadar cok sorun basima gelirmi bilmem ama ben kaldiramazdim.

Yani temiz bi frontera ya 17 versem (2.2 4kapi) cebike de fazladan 5 bin lira koysam yetmezmi kafam rahat binmeye?

kusura bakmayin hem uzun oldu hemde konusma tarzinda bi yazi oldu.. samimi olsun istedim. Su an aklimdan gecenleri telefonumdan yaziya dokuyorum.

Beni zaman ayirip dinlediginiz icin tesekkur ederim.

Oncelikle iyi geceler bahsettiginiz problemler var evet ancak bakimsiz, hor kullanilan araclarda var. Ancak her aracta durduk yere olusabilecek sorunlarda var. Benim arabam 97 spor modeli, problemler oluyo ama simdiye kadar buyuk bir sorunum olmadi kucuk kucuk sorunlar vardi onlarida zamanim oldukca hallediyorum. Parcalarida aksaraydan temin ediyorum. Burdaki abilerimiz daha iyi bilir frontera alirken neresi cok onemli nereye bakmak lazim. Burda bende cok sey yazdim o olmuyo bu gitmiyo gaza gecmiyo vs vs bunun nedenide bazi seyleri kendim ogreniyim yada tamirciye gittigimde bana o parca bu parca diye hesap kabartmasin ve ayni seyi yasayan arkadaslardo sorunun cozumunu bilsin diye, benim dusuncem icinizdeki soru isaretlerinin gecmesi icin dediginiz gibi bi fronti kullanmaniz, en azindan sizi tatmin edermi etmezmi anlayabilirsiniz.ins ankarasan bir arkadas yardimci olur size.

Selamlar 3 yıldır frontera kullanan birisi olarak motor parçaları konusunda hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. Sensörlerden de sıkıntı çekmezsiniz kolay kolay arıza da yapmaz ama biraz pahalıdır ustalar yok bu arızalı der alırsın pahalı pahalı sonra sağlam çıkar elinde kalır. Alt takım parçaları yürüyen ve şanzıman Isuzu TFR-TFS parçaları ile aynı.Sadece kaporta iç aksamda sıkıntı yaşanıyor o da çoğu arazi aracında olan bir sorun. Mesela kapı kolunu kırmıştım yenisini çok zor buldum 75 euroya, ckmacılara sordum 175 tl dediler :smiley: tamir ettim halloldu. Geçen hafta motor yaptırdım ( öyle conta değişimi değil tam motor ) 1000 tl kadar parçaları tuttu 1 günde istanbul cihan otodan geldi sorunsuz bir şekilde. Araçlarımız 97-98 model olunca arada ufak tefek sorunlar olabiliyor kışın sunroof yazın klima ama yeni araçlarda bile görülen problemler bunlar. Ben aracımı 3 yıldır arazide kullanıyorum hazır motoru yaptırırken alt takımıda kontrol edelim dedim 4 amortisor değiştirdik ve üzerindekiler hala orjinaldi başka birşey değiştirmedik.

2001 model aracimi aldigimda ilk isim her aracimda oldugu gibi rot balans ve diger sivilarin kontrolu idi. Rot balans islemi 2 saat surdu. Bijonlari sokemediler daha once hic yapilmamis sanki. İslemi yapan yer bursa tomurcuk oto. Bakimsiz bulursaniz her aracgibi ugrasirsiniz.

Buradaki sorunlu konular aslinda birimizin basina gleiyorsa digerininde basina gleir ve haberleri olsun nedir nasil yapilir diye bilgiamaclidir. Her forntera da olacak diye birsey yok.

İnsallah kismet olurda 'temiz' bir frontera kullanirsiniz. Ondan sonra zaten heo beraber size forntera bakariz :smiley:

Yani eger passat aracimi test etmis olsa idim almazdim suspansiyonlar yuzunden. Ayni sey Fronterada da basima gelsin istemedigimden bu basligi actim. Artik arabayi test edip kendi normlarima uyarsa arabami hemen verip cebime 5bin lira fazla koyup temiz bi Frontera arayacagim. Tesekkurler.

Ben aracı aldığım kişiyi hala arar hal hatır sorarım,2.sahibiydi ve araba gerçekten temizdi,6 ayda sadece yağ değişimi ve triger değiştirdim,bu araçların temizini bulmak çok zor,galerilerden uzak durun,galerilerdeki aracların hepsi de sıfır motor yapılmış oluyor ve hep de tertemizdir arabalar,herhangi bir Opel tamircisi de bu arabayı tamir eder,ama bence süspansiyon konusunda Passat'tan üstündür (eski bir Passat 1.8T kullanıcısı olarak)

olay süspansiyon ise eğer cebinizdeki 5000in 500ü nü iyi bir süspansiyon için ayırın zaten sorun kalmaz. bence aklınızdaki soru ya da sorular başka olmalıydı.

Fakat belirttiğiniz gibi kullanmadan belli olmayacak gibi.

en başta söylediğim gibi hadi hayırlısı.

Sorularim farkli olmali idi evet. Ama teknik anlamda arazi araci kullanim bilgisine sahip olmadigim icin. En cokta araclarda kafama "suspansiyonlari sert olan araclarin bozuk yollarda kabine yansittigi ses.. titresim.. darbe sorunsali" takildigi icin sadece bunu sordum. Belli mi olur ileride bi frontera alip belkide bu sefer arazi performansi icin rahatsiz ederim sizleri.
Tesekkurler

Öncelikle merhabalar yıllarca binek araç kullandım; daha sonra görevim gereği Land Rover Defender 110 arama kurtarma aracı kullanmaya başladım yüksek sert çok fazla hızlanmayan kolay kolay dönmeyen sehir içinde park sorunu olan bi araçtı ama o duygu mükemmeldi herkes benden hızlı gidebilir herkes benden konforlu gidebilir ama herkes o araçlarıyla heryere gidemez bu duygu çok güzeldi arazi racıyla tanışmam böyle oldu daha sonra binek aracımı sattım ve frontera arayışına başladım 2 ay önce 2001 model 3.2 at frontera aldım pişmanmısın değilim ;D çevremdeki herkes karşı çıktı eşimden tutunda babam arkadaşlarım çevrem çok yakar delimisin hangar gibi arabayı napcan delimisin arabanın arkasında tanker gezdir gibi birçok yorum geldi ::smiley: aracı alım geldim önce herkes arkamdan güldü buralar küçük yerler 20.000 nufuslu bir ilçede çalışıyorum sonra arkadaşlarım ve çevrem aracı incelemeye bşladılar yorumları aktarayım :eek: ooooo deri koltuğu varmış lennn bunda koltuk ısıtmada varmış o öndeki kocaman sis farları ne işe yarıyo ;D vs vs en çok sorulan soru yakıtı nasıl hemen belirteyim aracımda prins sıralı sistem lpg var aracı aldığım arkadaş 6 ay önce taktırmış şehir içinde ben kullnırsam 55 ykr eşim kullanırsa 45 ykr neredeyse şahin kadar yakıyor araca gelince araç yüksek ve konforlu yola hakimsin otomatik vitesin konforu mukemmel süspansiyonu güzel uzun yolda olsun sehir içinde olsun insana güven veriyor eşim ilk kullandığında korkmuştu bu ne kamyon gibi diye ;D ama şimdi alıştı ve eşime ikinci araç olarak frontera sport alamayı düşnüyoruz bence mükemmel bir araç yedek parça sıkıntısı yaşamadım bir günde kargoyla elime ulaşıyor tavsiye ederim 3,2 frontera b için konuşuyorum konforlu binek aracı aratmayacak kadar performaslı bir araç.Ama aracı alırken benim gibi 3-4 ayrı ustaya götür kaportacı boyacı motor ve mekanikci iyice incelettir nacizane tavsiyem bu .

çevremdeki herkes karşı çıktı eşimden tutunda babam arkadaşlarım çevrem çok yakar delimisin hangar gibi arabayı napcan delimisin arabanın arkasında tanker gezdir gibi birçok yorum geldi aracı alım geldim önce herkes arkamdan güldü buralar küçük yerler 20.000 nufuslu bir ilçede çalışıyorum sonra arkadaşlarım ve çevrem aracı incelemeye bşladılar yorumları aktarayım ooooo deri koltuğu varmış lennn bunda koltuk ısıtmada varmış o öndeki kocaman sis farları ne işe yarıyo vs vs en çok sorulan soru yakıtı nasıl hemen belirteyim aracımda prins sıralı sistem lpg var aracı aldığım arkadaş 6 ay önce taktırmış şehir içinde ben kullnırsam 55 ykr eşim kullanırsa 45 ykr neredeyse şahin kadar yakıyor araca gelince araç yüksek ve konforlu yola hakimsin otomatik vitesin konforu mukemmel süspansiyonu güzel uzun yolda olsun sehir içinde olsun insana güven veriyor eşim ilk kullandığında korkmuştu bu ne kamyon gibi diye

;) aynı tepkileri hemen hemen hepimiz yaşıyoruz ve işin komik tarafı bu aracı hiç kullanmamış hatta hayatında bırakın jeep kullanmayı 2000 cc araba bıle kullanmamış ınsanlar hıc sahip olmadıkları hatta yolcu koltuguna bile oturmadıgı araçlar hakkında yorum yapıyolar .en cok sorulan soru kac lıra yakıyo 450- 500 yakıyo dıye ınandırmak yerıne 2 mılyon yakıyo dıyırum gulerek agzı olan konuşuyo napalım onlar konuşur biz bineriz gönlümüzce 8)..saygılar

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR