Öntekerleklerdeki lock-free hakkında yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan goker_007 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,370

goker_007

Pajero 1990
Yer
Antalya/Gazipaşa
merhabalar;

ben aranıza yeni katıldıum. yaklaşık 1 ay önce 90 model 3 kapı pajero aldım. Merak ettiğim ve cevabını herkesten farklı duyduğum bi konu hakkında yardımlarınıza ihtiyaç duydum.
resimlerdende görülen ön tekerleklerdeki lock ve free seçenekleri olan bir kilit var. ben arazi vitesine taktığımda bunları lock konumuna getiriyorum. diğer zamanlarda free de duruyor. benim sorum bu kilit tam olarak ne görev yapıyor ve nasıl kullanmak gerekir? yanii sürekli lockta kalmasının bir sakıncası olurmu? veya arazi vitesine taktığımda lock yapmazsan araç 4 çeker olurmu olmazmı?

bu konularda beni aydınlatırsanız sevinrim..
teşekkürler

14c5l04.jpg

4npde.jpg

Bu da pajerom: :smiley:
11kb8dw.jpg

Etiketler
Ynt: Öntekerleklerdeki lock-free hakkında yardımlarınızı bekliyorum

Aracınızın ön tekerleklerinde manuel porya kilitleri var. Aracı 4x4 konumuna alabilmek için bu kilitleri lock konumuna getirerek kilitlemeniz lazım. Yeni nesil araçlarda aracı içeriden 4x4 konuma aldığınızda porya kilitleri otomatik lock konumuna gelir. 4x2'ye geçtiğinizde kilitler açılır.
Eski nesil araçlarda bu işlemi sizin manuel olarak yapmanız gerekir. 4x4 konumuna getirdiğinizde porya'ları kilitlemezseniz aracınız 4x4 olmaz. Yol durumunun belirsiz olduğu durumlarda ön porya kilitlerini kilitleyerek aracı 4x2 konumda kullanabilirsiniz. Böylece aracı içeriden 4x4 moda almanız mümkün olabilir ama asfaltta sürekli olarak kilitli konumda kullanmanız halinde kilitlerinize zarar verebilirsiniz.

CİNCİN' Alıntı:
Aracınızın ön tekerleklerinde manuel porya kilitleri var. Aracı 4x4 konumuna alabilmek için bu kilitleri lock konumuna getirerek kilitlemeniz lazım. Yeni nesil araçlarda aracı içeriden 4x4 konuma aldığınızda porya kilitleri otomatik lock konumuna gelir. 4x2'ye geçtiğinizde kilitler açılır.
Eski nesil araçlarda bu işlemi sizin manuel olarak yapmanız gerekir. 4x4 konumuna getirdiğinizde porya'ları kilitlemezseniz aracınız 4x4 olmaz. Yol durumunun belirsiz olduğu durumlarda ön porya kilitlerini kilitleyerek aracı 4x2 konumda kullanabilirsiniz. Böylece aracı içeriden 4x4 moda almanız mümkün olabilir ama asfaltta sürekli olarak kilitli konumda kullanmanız halinde kilitlerinize zarar verebilirsiniz.

Teşekkür ederim ayrıntılı açıklamanız için.. şimdi daha iyi anladım nasıl kullanmam gerektiğini..

Rica ederim...

ön tekerleklerdeki manuel hub larınızı lock modunda bırakmanız ön defransiyel ve arazi şaftınızı kitlemenize ve sürekli bağlı kalmasına yarar ,fakat arazi dışı lock modunda kullanmanız sizin normal seyir halindeyken yakıt tüketiminizi arttıracağından sadece arazi kullanımınızda lock modunda kullanmanızı tavsiye ederim.

ugr73' Alıntı:
ön tekerleklerdeki manuel hub larınızı lock modunda bırakmanız ön defransiyel ve arazi şaftınızı kitlemenize ve sürekli bağlı kalmasına yarar ,fakat arazi dışı lock modunda kullanmanız sizin normal seyir halindeyken yakıt tüketiminizi arttıracağından sadece arazi kullanımınızda lock modunda kullanmanızı tavsiye ederim.

teşekkür ederim yorumlarınız için. dediğiniz gibi genel sürüş halinde free'de sadece arazide lock konumunda kullanıyorum. araçtan inip free ve ya lock'a almak biraz zahmetl de olsa yinede güzel. :smiley:)

CİNCİN' Alıntı:

benim aklıma bir husus takıldı. ben bu kilitlerin sadece birini kilitleyip diğerini kilitlemessem(örneğin sol ön tekerli kilitleyip, sağ ön tekeri free'de bırakırsam) ve aracı arazi vitesine takarsam, ne olur merak ettim
teşekkürler

tek tekerleği kitlerseniz arac araziye gecmez. tek aks basınızın bozuk olduğunu düşünürseniz arac 2 cekerde kalır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR