Önerebileceğiniz 4x4 Araç Nedir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fire.sky Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,986
Ynt: Önerebileceğiniz 4x4 Araç Nedir ?

slm arkadaşlar... biraz benzer bir hedefle bende önerilerinizi bekliyorum...
Şu anda vw binek aracım var yaklaşık 18.000 TL değerinde. Ben de 4x4 almak istiyorum. Binek aracımı satıp 18.000 TL değerinde bir araç almak istiyorum. Tabii ki alacağım bu aracı günlük ihtiyacım için, uzun yolda ve offroad gezilerinde kullanacağım... ben dış görünüş ve iç komfor bakımından jeep grand cherokee leri beğeniyorum. Fakat hem yakıt hemde servis yedek parça yönünden masraflı olacağını söylediler. 2 arkadaşım suzuki vitara önerdi. Bende şimdi suzuki vitara bakmaya başladım. Fakat açıkcası hala gözüm jeep lerde sadece suzuki ye alışamadım... jeep ile suzuki arasında kaldım... diğerleri konusunda da hiç fikrim yok açıkcası fakat... gerçekten her ihtiyacım için tek aracım olacağı için yanlış bir karar vermek de istemiyorum... yardımlarınızı bekliyorum... şimdiden tşkler... hatta ankara için temiz 2.el konusunda yardımı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim
gsm: 0505 389 11 03

Etiketler

Jeep'ler (Cheroke veya Grand Cheroke) büyük benzinli motorları ile yakıt tüketimi olarak size yük olacaklardır, tabii bunun karşılığında güçlü ve karizmatik bir araca ve gayet tatminkar seviyede konfora sahip olacaksınız.
Suzuki Vitara'da ise ekonomik kullanımla beraber ancak makul seviyede konfor olur.
Eğer işletim masrafları sorun olmayacaksa GC öncelikli tercih olur.

cumhurkose@msn.com' Alıntı:
Selam arkadaşlar... biraz benzer bir hedefle bende önerilerinizi bekliyorum...
Şu anda vw binek aracım var yaklaşık 18.000 TL değerinde. Ben de 4x4 almak istiyorum. Binek aracımı satıp 18.000 TL değerinde bir araç almak istiyorum. Tabii ki alacağım bu aracı günlük ihtiyacım için, uzun yolda ve offroad gezilerinde kullanacağım... ben dış görünüş ve iç komfor bakımından jeep grand cherokee leri beğeniyorum. Fakat hem yakıt hemde servis yedek parça yönünden masraflı olacağını söylediler. 2 arkadaşım suzuki vitara önerdi. Bende şimdi suzuki vitara bakmaya başladım. Fakat açıkcası hala gözüm jeep lerde sadece suzuki ye alışamadım... jeep ile suzuki arasında kaldım... diğerleri konusunda da hiç fikrim yok açıkcası fakat... gerçekten her ihtiyacım için tek aracım olacağı için yanlış bir karar vermek de istemiyorum... yardımlarınızı bekliyorum... şimdiden tşkler... hatta ankara için temiz 2.el konusunda yardımı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim
gsm: 0505 389 11 03

grand cherokee sahibiyim 4.0 motor tartarini marka sıralı sistem lpg takılı istanbul trafiğinde 280-300 kr. yakıyorum , aracı zorlarsam şehir içi 350-400kr a kadar çıkabiliyor ...

5.2 tercih ederseniz lpgde şehir içi normal kullanımda 330-370 kr arası yakarsınız . zorlarsanız 450-500kr yi buluyor.

4.0 motor ile uzun yolda 230 ykr yakıyorum ...

parçası ucuzdur , kolay kolay arıza vermez , temizini bulursanız alın derim konforludur gerçekten , off road yapacaksanız standart hali ile bir çok araca taş çıkartır bu kadar off road kabiliyetini , lüksü ve otoban keyfini hiçbir standart arabada bulamazsınız ...

kişisel tavisyem ( belki ben almayı düşünüyorumdur diye bilemiyorum :smiley: ) suzuki olacaktır ...

1.6 2.0 farketmez alın gitsin :smiley:

Anlamadığım bir şey var,

fire.sky' Alıntı:
İhtiyacım olan bir masrafsız 4*4 arazi koşullarında kullanacağım ama arazi koşulları çok da ağır değildir.Ben hatayda oturuyorum portakal bahçesine gitmek için şuan vectra aracımla bile gidiyorum en ağır koşulu stabilize yoldan yaylaya çıkmaktır ve bir karış çamurda çöküp kalmayacak uzun yolda yormayacak bir 4*4 istiyorum.

asilhector' Alıntı:
Oncelikle CJ 5 derim ama Sizin istek ve taleplerinizi Defender karsilar.

kokteknik' Alıntı:
defender diyor kaçıyorum :smiley:

Eğer "ağır arazi koşulu" dese ne önerecektiniz acaba? Unimog falan mı? ;D

yorumları okumama rağmen karar veremedim yazmışsınız.
karar veremiycek birşey yok. sakın freelander a bulaşmayın diyorum. başka bişi ilave etmeye gerek yok bu araç için. 30 liraya wj cherokee alın bakın keyfinize. 99 modeli lpg li işinizi fazlasıyla görüren azından ihtiyaç olunca altınızda arazi aracı olur..(hem de babasından)

Eşim için pajero pinin lere bakıyorum bu aralar. Pek net yorum yapılmamış. Satıcılar ekonomik diyorlar. Hiç birine lpg takılmamış, demek ki ekonomik.
Parçası pahalıymış. Ama arziye girmeyince pek parça da kırmayacak.

20 liraya alın bir 4 kapı pinin. 10 liranız da cebinizde kalsın.

yok o nedenle değil lpg takılamıyor o nedenle lpg siz. pinin zor bir araçtır. bilginize. uzak durunuz...

bahsettiğiniz mevcut kullanım tarzı ve hedeflediklerinizden anladğım kadarıyla ve freelander de ihtimaller arasında bir süre varolduğuna göre,
sizin almanız gereken araç suv sınıfında bir 4x4 olmalıdır bence
bu da sizi rav4 öncelikli olmak üzere cr-v, forester, outlander tarzı araçlara yönlendirmeli bence işin içinde off-road kısmını artırırsanız vitara dahil olur konfor kısmını artırırsanız 4x4 orta sınıf bir sedan olur
bence rav4 beklentileriniz karşılayacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR