Ön ve Arka Koruma Demirleri - Sis Farları Ruhsata İşlenebilir Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,281

veteriner

www.bagbasiveterinerklinigi.com
Mesajlar
1,931
Tepkime Puanı
34
Yer
DENİZLİ
Web
www.bagbasiveterinerklinigi.com
Arkadaşlar Denizli'de oturuyorum. Son bir kaç aydır trafik ekipleri ön koruma demirlerine ceza yazıyorlar. Dün ikinci kez ön koruma demiri ve sis farı yüzünden ikinci kez madde 32'den ceza yedim ve sorgulamada önceki ceza göründüğünden araç trafikten men edilecekti. Rica ile ön koruma demirini orada söküp aracı bağlatmadan kurtuldum. Aracım Suzuki Vitara ön ve arkada koruma demirleri ve ön koruma üzerinde iki sis farı var. Bunları aracın ruhsatına işletebilir miyim? Bu konudaki yasal prosedür nedir?
Ön koruma daha dikkat çektiğinden arkaya pek bakılmadı ben şimdilik sadece önü söktüm, fakat tedirginim acaba arka demirden de ceza yazılabilir mi, yoksa arka serbest mi?
Son olarak aracım bu şekilde TUV Muayenesinden geçti, fakat çevirmedeki polisler ya aracın bu şekilde muayeneden geçtiğine inanmıyor (muayeneye giderken sökmüşsündür diyor) ya da TUV'ün bir aracı muayeneden geçirmiş olması bizim için bir anlam ifade etmiyor diyorlar. Ben aracımı TUV'den bu şekilde geçirdiğimi nasıl ispatlarım? TUV Onayı bu konuda ölçü değil midir?
Madde 32'de geçen "Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir." ifadesi direk koruma demirleri ile ilişkilendirilebilir mi? Bu demirler teknik değişiklik midir?
 

Etiketler
Ynt: Ön ve Arka Koruma Demirleri - Sis Farları Ruhsata İşlenebilir Mi?

merhaba on koruma demırı ve sıs lambası ruhsata ısletılmıyor bıldıgım kadarıyla benım sıs lambamda kapak oldugu halde soktureceksın dıyorlar normalde kapaklı sıs lambasına kapakları takılıysa bıse demıyorlar ama yınede bu tur seyler polısın ınsıyatıfıne kalmıs bıse benım aracımda sıs lambalarıyla ve app plakayla az kusurlu olarak muayneden gectı ve muaynedekı arkadaslar koruma demırı ve sıs lambasın a karısmadıklarını soyluyorlar yuruyen aksamı elektrık ve sase numarası onlar ıcın onemlı oldugunu soyluyorlar aracın uzerındekı aksesuarlar bızı ılgılendırmıyor dedıler sonra eve donerken yolda polıs cevırdı ve sıze soyledıklerını banada soyledı bu plakalar muhursuz aracınızı baglıyacagım dedıler bende sımdı muayneden gectıgımı soyledım ve cevapları gectıkten sonra takmıssın oldu allahtan plakanın orjınalı arabadaydı orada sokup degıstırdım sıslerıde kapaklarını acmadıgın surede bıse olmaz demıslerdı sızde sıslere kapak taktırırsanız sanırım problemınız cozulmus olur ::smiley: yanı ınsallah ;D
 

Ynt: Ön ve Arka Koruma Demirleri - Sis Farları Ruhsata İşlenebilir Mi?



Sanırım size yardımcı olacaktır.





R.Gazete No. 27028
R.G. Tarihi: 18.10.2008

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:

MOTORLU ARAÇLARDA ÖN KORUMA SİSTEMLERİNİN
KULLANIMI HAKKINDA TİP ONAYI YÖNETMELİĞİ
(2005⁄66⁄AT)

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümleri uyarınca, motorlu araçların yapım ve kullanım bakımından karayolu yapısına ve trafik güvenliğine uyma zorunluluğunu yerine getirmek ve pasif tedbirlerle yaya ve araç güvenliğini arttırmak üzere, motorlu araçların ve araçlara orijinal teçhizat olarak takılan veya ayrı teknik ünite olarak tedarik edilen ön koruma sistemlerinin tip onayına ilişkin teknik kuralları belirlemektir.

Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, MARTOY'un 4 üncü maddesinde ve Ek II'sinde tanımlanan N1 kategorisi ve izin verilen toplam kütlesi 3.5 tonu geçmeyen M1 kategorisi motorlu araçlara orijinal teçhizat olarak takılan veya ayrı teknik ünite olarak tedarik edilen ön koruma sistemlerine ayrı teknik ünite tip onayı belgesi ve ön koruma sistemi takılı yukarıda belirtilen kategorilerdeki araç tipine AT tip onayı belgesi veya ulusal tip onayı belgesi verilmesine ilişkin hususları kapsar.
Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 13⁄10⁄1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 29 uncu maddesine dayanılarak ve Avrupa Birliğinin 2005⁄66⁄EC direktifine paralel olarak hazırlanmıştır.

Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Araç: Bu Yönetmeliğin amaçları bakımından, MARTOY'un 4 üncü maddesinde ve Ek II'sinde tanımlanan N1 kategorisi ve izin verilen toplam kütlesi 3.5 tonu geçmeyen M1 kategorisi motorlu aracı,
b) Ayrı teknik ünite: MARTOY'un 4 üncü maddesi kapsamında ve bir ya da daha çok araç tipine takılması ve kullanılması tasarlanmış teknik üniteyi,
c) Bakanlık: Sanayi ve Ticaret Bakanlığını,
ç) İmalatçı: Tip onayı işlemlerinin bütün unsurlarından ve imalatın uygunluğunun sağlanmasından onay kuruluşuna karşı sorumlu olan ve araçların veya ayrı teknik ünitelerin ticari isim veya markasının sahibi olan kişi veya kuruluşu,
d) MARTOY: 1⁄4⁄1999 tarihli ve 23653 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliğini (98⁄14 ⁄AT),
e) Onay Kuruluşu: Teknik hizmetler kuruluşlarını görevlendiren, bir araç tipinin, sistemin, aksam veya ayrı teknik ünitenin tip onayından bütün yönleri ile sorumlu olan, onay belgelerini veren ve gerektiğinde geri alan, diğer onay kuruluşlarıyla muhatap olan ve bunlarla temasları yürüten, imalatçının üretim uygunluk düzenlemelerine uyup uymadığını belirlemekten sorumlu ve yetkili kurumu,
f) Tanıtım dosyası: Başvuru sahibi tarafından teknik hizmetler kuruluşuna veya onay kuruluşuna tanıtım bildirimi gereğince verilen bilgi, çizim, fotoğraf ve bunun gibi belgeleri içeren dosyayı,
g) Teknik servis: Onay kuruluşunca deneyleri veya kontrolleri yapmak üzere görevlendirilen kurum veya kuruluşu,
ğ) Tip onayı belgesi: Bir aracın veya ayrı teknik ünitenin bu Yönetmelik hükümlerine göre imal edildiğini gösteren belgeyi,
h) Tanıtım paketi: Tanıtım dosyası ile teknik hizmetler kuruluşunun veya onay kuruluşunun görevlerini yerine getirmeleri sürecinde tanıtım dosyasına eklemiş oldukları deney raporları ve diğer belgeleri,
ı) Tanıtım paketi fihristi: Tanıtım paketi içinde bulunan belgelerin uygun bir şekilde numaralandırılarak veya bütün sayfaların tanımlanabilmesine imkan verecek şekilde işaretlenerek bir liste halinde yazılmasını
ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM
Uygulama Usul ve Esasları

Tip onayı belgesi başvuruları
MADDE 5 – (1) Tip Onayı Belgesi başvuruları aşağıda belirtilmiştir.
a) Bir araç veya ayrı teknik ünite tipi ile ilgili tip onayı belgesi başvuruları, tanıtım paketi içinde tanıtım paketi fihristine uygun olarak düzenlenmiş tanıtım dosyasıyla birlikte Ek II'de belirtildiği şekilde imalatçı tarafından Onay Kuruluşuna yapılır.
b) Belirli bir araç veya ayrı teknik ünite ile ilgili tip onayı belgesi başvuruları, ancak bir onay kuruluşuna yapılabilir. Başvuru sahibi, başka bir ülkenin onay kuruluşuna başvuruda bulunmadığını bir yazı ile Bakanlığa bildirir.
c) Onaylanacak her tip için ayrı bir başvuru yapılır.

Tip onayı işlemleri
MADDE 6 – (1) Tip onayı işlemleri aşağıda belirtilmiştir.
a) Onay Kuruluşu, bu Yönetmeliğin şartlarını sağlayan ön koruma sistemi tipine, örneği Ek II İlave IV'te bulunan AT tip onayı belgesini ve örneği Ek II İlave V'te yer alan AT tip onayı işaretini ve AT tip onayı numarasını verir.
b) Onay Kuruluşu, bu Yönetmeliğin şartlarını sağlayan araç tipine, örneği Ek II İlave III'te bulunan AT tip onayı belgesini veya ulusal tip onayı belgesini verir.

Tip onayı uygulama takvimi ve hükümleri
MADDE 7 – (1) Bu Yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren, ayrı teknik ünite olarak Ek I ve Ek II'de belirtilen şartlara uygun bir ön koruma sistemi tipine ve bu ön koruma sistemi ile teçhiz edilmiş yeni bir araç tipine AT tip onayı belgesi ya da ulusal tip onayı belgesi verilmesi reddedilemez; ön koruma sisteminin satışı veya hizmete girişi ve araçların tescil, satış ya da hizmete girişi yasaklanamaz.
(2) 1⁄1⁄2009 tarihinden itibaren tip onayı belgesi olmayan yeni bir araç tipi bu Yönetmeliğe uygun ön koruma sistemi ile teçhiz edilmiş ise, Ek I ve Ek II'de belirtilen şartlara göre AT tip onayı belgesi ya da ulusal tip onayı belgesi almak zorundadır.
(3) Tip onayı belgesi mevcut yeni bir araç tipi, 1⁄1⁄2010 tarihine kadar bu Yönetmeliğe uygun ön koruma sistemi ile teçhiz edilmiş ise, Ek I ve Ek II'de belirtilen şartlara uygun olarak AT tip onayı belgesi ya da ulusal tip onayı belgesi almak zorundadır. Aksi taktirde araçların tip onayı belgeleri iptal edilir. Ayrıca;
a) MARTOY'a göre düzenlenmiş olan, uygunluk belgeleri, söz konusu yönetmeliğin 9 uncu maddesinin amaçları bakımından yukarıdaki tarihten itibaren geçersiz kabul edilir.
b) MARTOY'a göre düzenlenen, beraberinde bir uygunluk belgesi bulunmayan yeni araçların tescili, satışı ya da hizmete girişi yasaktır.
(4) Ön koruma sistemleri, 1⁄1⁄2010 tarihinden itibaren ayrı teknik ünite olarak Ek I ve Ek II'de belirtilen şartlara göre AT tip onayı belgesi ya da ulusal tip onayı belgesi almak zorundadır. Tip onayı belgesi bulunan ön koruma sistemlerinin MARTOY'un 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre satışına ve hizmete girişine izin verilir.

Uygulama tedbirleri
MADDE 8 – (1) Bir motorlu araca takılı orijinal teçhizat ve ayrı teknik ünite şeklindeki ön koruma sistemlerinin kullanımına ilişkin, Yönetmeliğin Ek I, Bölüm 3'ünde belirtilen deneylerin yapılması için gerekli ayrıntılı teknik şartlar, bu Yönetmeliğin Ek III'ünde yer almaktadır.
(2) Bir araca takılı orijinal teçhizat şeklindeki bir ön korunma sisteminin tip onayı ile ilgili deneyler için, deneye tabi tutulacak sistemin birden fazla araç tipinde kullanılmak üzere tasarımlanmış olması durumunda, bu sistem tasarlandığı her araç tipi için ayrı ayrı tip onayı almalıdır. Ancak, araç tiplerinin ya da ön koruma sistemi modellerinin yeterince birbirine benzediğinin anlaşılması halinde, deney kuruluşu ilave deneyleri yapmayabilir.
(3) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girişinden önce ayrı teknik ünite olarak piyasaya arz edilen ön koruma sistemlerinin kullanımı yasaklanamaz.

Teknik servisler
MADDE 9 – (1) Teknik servis olarak, TS EN ISO⁄IEC 17025 ve⁄veya TS EN ISO⁄IEC 17020 veya eşdeğer ulusal veya uluslararası standartları sağlayan, deney ve analizleri yapabilecek laboratuvarı ve⁄veya teknik imkanları bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar, yapılacak protokolle belirlenecek şartlar çerçevesinde Bakanlıkça görevlendirilebilir. Teknik servisler, Onay Kuruluşunun izni ile deneyleri kendi laboratuarları dışında aynı özelliklere sahip laboratuarlarda yaptırabilir. Görevlendirilen teknik servisler Bakanlığın internet adresinde yayımlanır.

Muafiyetler
MADDE 10 – (1) Muafiyetlere ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir;
a) Teknolojik olarak gelişmiş motorlu araçların yaya korunmasına ilişkin tip onayı belgesi talep edilmesi halinde; Avrupa Birliği Komisyonuna ve diğer AB üyesi ülkelerin onay kuruluşlarına bilgi verilerek, ulusal tip onayı belgesi verilebilir.
b) Bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce trafiğe çıkmış mevcut araçlar, bu Yönetmelik hükümlerine tabi değildir.

Eklerin uyarlanması
MADDE 11 – (1) Avrupa Birliğindeki gelişmeler takip edilerek, bu Yönetmeliğin eklerinin teknik ilerlemelere uyarlanması için gerekli her türlü değişiklik, MARTOY'un 15 inci maddesinde belirtilen Komitenin çalışma usullerine uygun olarak yapılır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Son Hükümler

Yürürlük
MADDE 12 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 13 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür.

-----------------------------------------
NOT: EKLERİ ALINMAMIŞTIR
 

Ynt: Ön ve Arka Koruma Demirleri - Sis Farları Ruhsata İşlenebilir Mi?

veteriner kardeş, TÜV den şansına geçmiş, dikkat etmemiş ordaki görevli, işi kurcalama, adamın başını yakarsın ayrıca birdaha o şekilde orda TÜV den geçemen, takarlarsa sıkı kontrol yaparlar, sıkıntı yaratırlar :smiley: ok :smiley: slms...
 

Ynt: Ön ve Arka Koruma Demirleri - Sis Farları Ruhsata İşlenebilir Mi?

meriç kardeş, eleen sağluk :smiley: artıkın buna göre herkes tadilatını aracını ayarlasın :smiley: keyfin bedeline katlanacaklar :smiley:
 



Ynt: Ön ve Arka Koruma Demirleri - Sis Farları Ruhsata İşlenebilir Mi?

Uygulama tedbirleri
MADDE 8 – (1) Bir motorlu araca takılı orijinal teçhizat ve ayrı teknik ünite şeklindeki ön koruma sistemlerinin kullanımına ilişkin, Yönetmeliğin Ek I, Bölüm 3'ünde belirtilen deneylerin yapılması için gerekli ayrıntılı teknik şartlar, bu Yönetmeliğin Ek III'ünde yer almaktadır.
(2) Bir araca takılı orijinal teçhizat şeklindeki bir ön korunma sisteminin tip onayı ile ilgili deneyler için, deneye tabi tutulacak sistemin birden fazla araç tipinde kullanılmak üzere tasarımlanmış olması durumunda, bu sistem tasarlandığı her araç tipi için ayrı ayrı tip onayı almalıdır. Ancak, araç tiplerinin ya da ön koruma sistemi modellerinin yeterince birbirine benzediğinin anlaşılması halinde, deney kuruluşu ilave deneyleri yapmayabilir.
(3) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girişinden önce ayrı teknik ünite olarak piyasaya arz edilen ön koruma sistemlerinin kullanımı yasaklanamaz.
Ayrıca, yönetmelik eki liste ve eklere göre düzenlemelerde uygulamaya yön verir...(BÜROKRASİ İŞLEYİŞİ-KURALI:smiley:
Yani anlıyacağınız, ÖNCE TAKACAĞINIZ TADİLAT MALZEMESİNİN ONAYLI OLMASI SONRA ARACINIZA UYGUN VE PROJELİ-RUHSATA UYGUN OLMASI ŞARTLARI DA GEREKLİDİR... PROJE-RUHSAT İŞLEMİ YAPILDIKTAN SONRA KİMSE BİRŞEY DİYEMEZ ARTIKIN :smiley: ÖNEMLİ OLAN RUHSATA YAZDIRMAK YANÜ :smiley: Uygun ve güvenli olması sizin zevkinize ve tercihinize kalıyor, tadilat abartılı-sakat birşeyse ve polis-jandarma işi bilir-inat ederse, aracı bağlatıp onay kontrol isteyebilir :smiley: Burası Türkiye... Herşey olurda olmazda, olursada olmazsada garantisi yok yani :smiley: ŞARKİ KOD:smiley:
 

Ynt: Ön ve Arka Koruma Demirleri - Sis Farları Ruhsata İşlenebilir Mi?

Admine diyimde nikimi "analist" veya "APK Uzmanı" olarak değişsün :smiley: Allahtan benim fazla tadilat merakım yok, tuzum o yönden kuru, bu kadar prosedürle uğraşılmaz ya :smiley: Yada bascan parayı, ödicen cezayı, keyfen bakacan :smiley: Parasıyla deelmü kardeşim dicen adamlara :smiley:
 

Ynt: Ön ve Arka Koruma Demirleri - Sis Farları Ruhsata İşlenebilir Mi?

bilalr' Alıntı:
Uygulama tedbirleri
MADDE 8 – (1) Bir motorlu araca takılı orijinal teçhizat ve ayrı teknik ünite şeklindeki ön koruma sistemlerinin kullanımına ilişkin, Yönetmeliğin Ek I, Bölüm 3'ünde belirtilen deneylerin yapılması için gerekli ayrıntılı teknik şartlar, bu Yönetmeliğin Ek III'ünde yer almaktadır.
(2) Bir araca takılı orijinal teçhizat şeklindeki bir ön korunma sisteminin tip onayı ile ilgili deneyler için, deneye tabi tutulacak sistemin birden fazla araç tipinde kullanılmak üzere tasarımlanmış olması durumunda, bu sistem tasarlandığı her araç tipi için ayrı ayrı tip onayı almalıdır. Ancak, araç tiplerinin ya da ön koruma sistemi modellerinin yeterince birbirine benzediğinin anlaşılması halinde, deney kuruluşu ilave deneyleri yapmayabilir.
(3) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girişinden önce ayrı teknik ünite olarak piyasaya arz edilen ön koruma sistemlerinin kullanımı yasaklanamaz.
Ayrıca, yönetmelik eki liste ve eklere göre düzenlemelerde uygulamaya yön verir...(BÜROKRASİ İŞLEYİŞİ-KURALI:smiley:
Yani anlıyacağınız, ÖNCE TAKACAĞINIZ TADİLAT MALZEMESİNİN ONAYLI OLMASI SONRA ARACINIZA UYGUN VE PROJELİ-RUHSATA UYGUN OLMASI ŞARTLARI DA GEREKLİDİR... PROJE-RUHSAT İŞLEMİ YAPILDIKTAN SONRA KİMSE BİRŞEY DİYEMEZ ARTIKIN :smiley: ÖNEMLİ OLAN RUHSATA YAZDIRMAK YANÜ :smiley: Uygun ve güvenli olması sizin zevkinize ve tercihinize kalıyor, tadilat abartılı-sakat birşeyse ve polis-jandarma işi bilir-inat ederse, aracı bağlatıp onay kontrol isteyebilir :smiley: Burası Türkiye... Herşey olurda olmazda, olursada olmazsada garantisi yok yani :smiley: ŞARKİ KOD:smiley:
Birader ŞARKİ falan demişsin ama forumda bir yere arabanın fotoğrafını eklemişsin Maşallah arka camda yazılar osmanlı tuğrası gibi birşeyler. Bizim buralarda "DÖNDÜ'NÜN EVİ" derler, aynen öyle olmuş. Şarki dediğin her neyse asıl senin araba şarki galiba. Yazdığın mesajlarda milletle alay ediyorsun birileri birşeyler soruyor sen çözüm üretebiliyorsan yaz, üretemiyorsan kimseyle dalga geçme. Daha bilgi paylaşımı tarzında, daha saygılı ve düzgün bir Türkçe ile yazman temennisiyle . Saygılar.
 

Ynt: Ön ve Arka Koruma Demirleri - Sis Farları Ruhsata İşlenebilir Mi?

bilalr' Alıntı:
Admine diyimde nikimi "analist" veya "APK Uzmanı" olarak değişsün :smiley: Allahtan benim fazla tadilat merakım yok, tuzum o yönden kuru, bu kadar prosedürle uğraşılmaz ya :smiley: Yada bascan parayı, ödicen cezayı, keyfen bakacan :smiley: Parasıyla deelmü kardeşim dicen adamlara :smiley:
Konuyu açan adam bazı aksesuarları ruhsata işletebilir miyim diye sormuş. Bir de senin yazdığın cevaba bak, yorum yapmıyorum. Bu yaptığın şey bilgi paylaşımı mı, ukalalık mı dalga geçmek mi, yorumu sen yap.
 

Ynt: Ön ve Arka Koruma Demirleri - Sis Farları Ruhsata İşlenebilir Mi?

Karus nikini "Eleştirmen" diye değiştir bence... ben konulara genel olarak değinmişim, tercihleri belirtip değerlendirmişim, alay veya ukalalık maksadı da yok...sen özel değiniyorsun... ben kişisel eleştiri yapmıyorum, dalgada yok, espritüel olarak durum değerlendirmesi yapmışım... yazım şekline ve araba resmine göre psiko-analiz yapman da güzel bir yetenek... kahin gibisin yani... tavsiyem yazılanlara ve görüntüye göre kati analiz-eleştri yapma... yeni üyesin ama baya hızlı giriş yapıyorsun, saldırgan-eleştirel-tahrikkar tutumunla çok dikkat çekecen gibi... sitede admin-modoratör gerekli ikazı yapıyor, sen kendine durumdan vazife çıkarma bence... enerjini daha pozitif olarak sarfetmelisin... Ayrıca, bu tip bir iki eleştirmen daha vardı, muhtemelen onların versiyonu-klonu-aynısı gibi bir durum var...
Maksadını aşan, açık, ego tatminli ve kişisel eleştrilerini özel mesajla gönder de, milleti de tahrik ve huzursuz etmemiş olursun... tşk...
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Mesajlar
1,525,984
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst