Olumsuzluklar Bitmiyor; Soyut Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edessastelio Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,752

edessastelio

Kamp II
Yer
Antalya
Web
www.facebook.com
Merhaba,Gezenbilir üyeleri;
2007 yılından beri Motokaravanımdan dolayı yaşadığım olumsuzlukları birçok topikte dile getirmiştim.
Gerekirse roman gibi burada tekrar yazmaktan çekinmem.
Eski defterleri şimdilik karıştırmayalım.
Motokaravanımızı tadilat için bıraktığımız bir holding A.Ş.den Ankara'daki dostlar sayesinde Natamam vaziyette almak zorunda kaldık,Çünki 45 günlük iş için bizi 210 gün,sermayeleri olan yalan dolanla oyalamışlardı.
Aracımızın teslim süresini uzatmak için hergün yeni bir erteleme bahanesi bulan sözüm ona bu holding A.Ş.ye artık güven duyulması mümkün olmadığından dolayı,kesinlikle noksanlarıyla teslim almak için gittiğimiz 210'uncu gün( bitince çok beğeneceksiniz dedikleri) karavanımızı gördüğümüz anda büyük bir hayal kırıklığı ile almak zorundaydık.
Neyse ayrıntıya girmeyelim, aracınız teslime hazır dedikleri aracımızla ilk önce ankara'ya gittik.Yanlış yapılanları düzeltmek için 5000 Tl.daha harcadık.Arefe günü memleketime doğru yola çıktım.Bayram telaşından sonra Antalya'ya gittim.Konya altı pilajında Gezenbilir'den arkadaşlarla buluştum. konya altı plajındaki ikinci gecemizden sonra İlhan Güneş arkadaşımızla konuşmamız neticesinde Kumluca üzerinden yola çıkacaktık. Aracın güneş panellerinin beslemesi yeterli olmadığından sanayiye gidip şarj dinamosundan besleme yaptırmayı düşünerek yol alırken bir gürültü duydum ve Antalya'nın en işlek caddesinde aracı sağa çektim. Birde ne göreyim: Atık su deposu yerlerde sürünüyor, üstelik yere düşmesiyle alakası olmayan üst kısımlarından su sızdırıyor.Mahsur kaldığımız yer bir motosiklet tamircisinin önü.
Ondan yardım istedik, geçici olarak çelik tel ile bağladı. Antalya sanayiye gittik çok kalabalık olduğundan geçici bir işlem yaptırarak geri konyaaltı plajına döndük. Bütün yazı beklemekle geçirmemize sebep olan bu holding şirketi çürük yaptığı işler yüzünden çok kısa bayram tatilimizi bok etmiş oldu.
Malesef yola devam edemedik. Bu holding şirketinin adını açıklamak başkaları yanmasın diye farz oldu.Bizi 210 gün boyunca ve sonrasında mağdur eden holding şirketi: (Soyut Karavan'dır)
Tabiki ömrüm yettiği sürece bunlara her an beddua edeceğim. Benim gibi karı koca emeki kişilerin 15 - 20 bin lirasına sahip olmak için beceremiyecekleri bir iş için dalavera yaptılar. 23/03/2012 günü aracımızı tadilat için bırakmamızı ikna için; Baş rolü: Genel müdür S.A. ,A.K.,Z.f., G.A. ve kocası oynamıştı.
Halen utanmadan Ankara gazetelerinde röportaj yapıyorlar, yeni kurbanlar bulmak için.Bu gazetelerden yeni tarihli olanları bende mevcut.
Bu kadar madara iş yapanlar için yukarıdaki açıklamalar aklınızda bulunsun, hiç bir zaman unutmayın!
Burada başkalarının reklamını yapacak değilim, ama dalaveralı iş yapanlarıda açıklamak benim vatandaşlık görevim olduğunu düşünüyorum. Motokaravanın K'sından bile anlamıyorlar, sermayeleri yalan, dolan. Benim yaşadıklarım belgelerle ve şahitlerle sabittir.
Adı geçen atölyede 8 aydır yaşadıklarımdan dolayı sermayelerinin yalan ve dolan olduğu kesin olarak benden başka kişilercede bilinmekte.

Ynt: Olumsuzluklar Bitmiyor...

Yazınızı anlayıp değerlendirebilmek için açıklamalarınızı bekliyoruz.

tokalak' Alıntı:
Yazınızı anlayıp değerlendirebilmek için açıklamalarınızı bekliyoruz.
Merhaba,
Konuyu doğru anlatabilmek için birkaç defa düzeltme yaptım. Bu esnada tam okuyamamış olabilmeniz gayet normal.
Konu ile alakanız yeni karavan mağdurları olmaması için çok gerekli.
Selam ve saygılar.

Merhaba Ahmet Bey ,
Öncelikle geçmiş olsun . Ben soyut karavanın ne olduğunu çook çook iyi bilen biriyim. Maalesef ben de 2005 yılında onlara bir motokaravan yaptırma gafletinde bulundum. Ben Ankarada yaşadığımdan imalat süresince her gün denetleme yapmama rağmen kötü işciliklerine katlanmak zorunda kaldım. Firma karavan yapmaktan tamamen aciz. Ben konulara hakim olmasam yapacakları motokaravan , karavadan başka herşeye benzerdi. Neyse inşallah başka arkadaşlar bizim düştüğümüz yanılgıya düşmezler.

Ainesi işdir kişinin lafa bakılmaz diye çok güzel bir atasözümüz var var ama bunun gibiler nasıl oluyorda yeni müşteri buluyor anlamıyorum ???

Ahmet bey çok çok geçmiş olsun inanın çok üzüldük bunlara bir şekilde bir yaptırım lazım ama nasıl ??? yaptıkları yanlarına kar kalmamalı :(

Ahmet bey elinizde 23 Mart 2012'de yapılmış bir sözleşme var mı acaba.?

Karavanınızda yapılacak olan düzenleme,tadilatların plan projesi,yapılacak işlerin başlama ve bitiş zamanlarının yazdığı.

Ödenecek işçilik ve malzeme ücretlerinin yazılı olduğu bir SÖZLEŞME.??

En azından küçük dokunuşlarla halledebileceğiniz problemler oluşuyor artık.....Karavanın kullanımına engel olacak problemlerle karşılaşmamanız temennisiyle...
Kalın sağlıcakla

Merhaba;
Oğuz,Yusuf,Murat,Levent ve Süleyman beylere çok teşekkür ediyorum.
Bu işi sürdürme niyetinde olmamama rağmen inanın halen beni tahrik ediyorlar.
Şu an çok kısa bir gezideyim, bu olumsuzlukları geçmişte bırakmak istememe rağmen dün gelen bir haberle yine günümüzü zehir ettiler.
19/10/2012 Cuma günü Ankara'daki iki candan dost olan Seyfettin (Hoca) Başkurt ve Abdullah Tepe ile beraber muhatap şirkete gitmiştik. Bu arkadaşlar Ahmet beyi yeterince mağdur ettiniz, biz konuyu tatlıya bağlamaya geldik dediler. Ve aynı tarihli Ahmet Özdemirin aracından dolayı alacak verecek yoktur diye bir ibra düzenlendi.
Bu arada fatura düzenlemeleri gerektiğini fakat şu anda muhasebecilerinin olmadığını (yalan) söylediler. Yarın kargolayacaklarını belirttiler. Ben faturalarının ibra tarihiyle aynı tarih olmasını açık düzenlenirsede mutlaka tahsilat makbuzu düzenlemeleri gerektiğini defalarca söyledim.
Buna rağmen faturayı 30/10/2012 tarihli açık olarak düzenleyip tahsilat makbuzu olmadan kargolamışlar ve dün adresime bırakılmış.
Tabiki yine sinirlendim. Sekiz günlük süre içinde bu faturaya itiraz edip noterden ihtar göndereceğim.
Bu nasıl bir ticaret anlayışıdır çözemiyorum birtürlü.Hiçbir işleri düzgün değil. Sürekli halen dalavere düşünüyorlar.
Lütfen duyan duymayanlara bu konu hakkında bilgilendirsinki, başka soykar mağdurları olmasın.
Selamlar,saygılar.

Merhaba;
Birkaç dakika önce aşağıdaki maili göndermişler.
Acaba yeterlimi ? Bu konuda görüşünü belirtmek isteyen arkadaşlar olabilirmi?
Selamlar.

soyut yapı as kesılen fatura hakkında‏
09:56
Yanıtla ▼
Guler Aydin

Kişilere ekle
Kime: edessastelio@hotmail.com, 'Ali Colak', aynur@soyut.com.tr

Sayın ,

Ahmet ÖZDEMİR

Soyut Yapı ve Mühendislik A.Ş firması olarak tarafınıza kesilen 30.10.2012 tarih ve 215254 Nolu faturaya ıstınaden kesılen 16.980.,00 TL tarfımızdan tahsil edilmiştir.

Bu faturaya istinaden ve karavan işi ile ilgili tarafınızdan alacak yoktur. Bu hususta sizi ibra ediyoruz.

Guler AYDIN

Muhasebe Müdürü
--------------------------------------------------------------------------------

From: Aynur [mailto:aynur@soyut.com.tr]
Sent: Friday, November 02, 2012 9:53 AM
To: 'Guler Aydin'

Moderatör tarafında düzenlendi:

e-mail yazılı belge olarak kabul ediliyormu bilmiyorum,bukadar olaydan sonra bir yakınınız aracılığıyla hesabın açık kalan
kısımları ne miktarsa tahsilat makbuzunu elden almanız çok iyi olur sanırım.

Mesajı gönderen şahsın ibra edebilmek için imza yetkisi olup olmadığıda ayrı bir konudur. Dikkat lütfen.

Öncelikle geçmiş olsun demekten başka yapılacak bir şey bulamıyorum; soyut ile ilgili olarak benim de yazacak çok fazla şeyim var ancak 1 hafta daha beklemek istiyorum; ama şuan için en hayırlısı oraya hiç gitmemenizdir.

Gelecek hafta tüm olayları yazacağım buraya.

edessastelio' Alıntı:
Merhaba;
Oğuz,Yusuf,Murat,Levent ve Süleyman beylere çok teşekkür ediyorum.
Bu işi sürdürme niyetinde olmamama rağmen inanın halen beni tahrik ediyorlar.
Şu an çok kısa bir gezideyim, bu olumsuzlukları geçmişte bırakmak istememe rağmen dün gelen bir haberle yine günümüzü zehir ettiler.
19/10/2012 Cuma günü Ankara'daki iki candan dost olan Seyfettin (Hoca) Başkurt ve Abdullah Tepe ile beraber muhatap şirkete gitmiştik. Bu arkadaşlar Ahmet beyi yeterince mağdur ettiniz, biz konuyu tatlıya bağlamaya geldik dediler. Ve aynı tarihli Ahmet Özdemirin aracından dolayı alacak verecek yoktur diye bir ibra düzenlendi.
Bu arada fatura düzenlemeleri gerektiğini fakat şu anda muhasebecilerinin olmadığını (yalan) söylediler. Yarın kargolayacaklarını belirttiler. Ben faturalarının ibra tarihiyle aynı tarih olmasını açık düzenlenirsede mutlaka tahsilat makbuzu düzenlemeleri gerektiğini defalarca söyledim.
Buna rağmen faturayı 30/10/2012 tarihli açık olarak düzenleyip tahsilat makbuzu olmadan kargolamışlar ve dün adresime bırakılmış.
Tabiki yine sinirlendim. Sekiz günlük süre içinde bu faturaya itiraz edip noterden ihtar göndereceğim.
Bu nasıl bir ticaret anlayışıdır çözemiyorum birtürlü.Hiçbir işleri düzgün değil. Sürekli halen dalavere düşünüyorlar.
Lütfen duyan duymayanlara bu konu hakkında bilgilendirsinki, başka soykar mağdurları olmasın.
Selamlar,saygılar.

Ahmet Bey daha once de yazmistim. Bir avukat ile gorusun ve ticare bir mahhkemede dava acin. Surundurun.

Ahmet bey geçmiş olsun.Bu demek oluyorki artık yapılacak işler sözleşme altına alınacak ve cezai müeyyideler madde madde konulacak.Soyut karavan acaba müşteri bulabiliyormu? Şimdiden sonrada pek bulabileceğini zannetmiyorum '2012 nisan ayında kendileri ile görüşmeye gittim.Bahçelerinde 3 adet karavan vardı.çekme ve bir amerikan birde açık mavi mercedes unımog karavan restorasyon için geldi dediler.Bu araç sahiplerininde canı yandı galiba .Güneş enerjisi işine girdiklerini söylediler.Acaba çok cabuk iş değiştirmek sektörden ayrılmak için amaçları ne ? Geçmiş olsun dileklerimi iletiyor.SAĞLIK ve MUTLULUKLAR diliyorum. SEVGİ ve SAYGILAR.

metin0035' Alıntı:
Güneş enerjisi işine girdiklerini söylediler.Acaba çok cabuk iş değiştirmek sektörden ayrılmak için amaçları ne ?

Farklı bir şirket ismiyle piyasaya girme ihtimallerine karşı, demek ki bundan sonra karşımıza çıkan yeni güneş enerjisi firmalarına karşı da dikkatli olmamız gerekecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR