Olimpos - Phaselis Camping

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hilal Whocares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,893

Hilal Whocares

Yeni Üye
Selamlar Herkese,

Seçim sonrası (Kıyamet kopmazsa) 5-6 günlüğüne 2 arkadaş'la camping ve gezi için Istanbul'dan Olimpos'a gidelim dedik.
9 Haziran’da Antalya'dan direk Olimpos'a geçip orda Çadır kurmayı planladık. 3 gün sonra Phaselis'e gidip orda Pantomim oyunu için uygun yerler bulup, kısa bir video çekmeyi hedefliyoruz.
Deniz’e girmek de güzel olacak sanırım.

Ilk defa gideceğimiz için, tecrübelerenize dayanarak burda bir kaç sorularım olacak:

1. Belirlenmiş Camp alanlarında kalmak istemiyoruz. Kimseyi rahatsız etmeden istediğimiz yere / ormanlığa çadır kurabilirmiyiz? Zabıta vs. olay çıkarırmı?
2. Ekmek / Su vs. stoklamamız mı gerekiyor yoksa çevre’de bakkal çakkal var mıdır?
3. Phaselis veya yakınlarında çadır kurma ihtimalimiz varmı? ( olmazsa matlarımı serip, açık hava da uyulur mu? )
4. Tesettürlü olduğum için ana plaj’a giremeyeceğim maalesef. “ Az ötedelerde “ gizli saklı deniz’e girme şansları varmıdır acaba :D ?
5. Verebileceğiniz başka bir tavsiye, görülmesi değer yerler varmı?

Türkcem pek iyi değil, yazdıklarım yine de anlaşılmıştır umarım :smiley:

Çok teşekkürler,
Hoşcakalın

Etiketler
Ynt: Olimpos - Phaselis Camping

merhaba;
ben ailemle birlikte kısmet olursa ramazandan sonra kampa gitmeyi düşünüyorum.
araştırmalarım sonucu 3 kampı uygun buldum
1- GÖKOVA (AKYAKA) ORMAN KAMPI marmaris muğla
2- fethiye katrancı orman kampı
3- çubucak mesire yeri marmaris datca yolu hisarönü

tabii birkaç sorun var geziyle ilgili
eşimde tesettürlü kalabalık yerlerde duramaz. bu nedenle gezmek pek istemiyor. ikna etmeye çalışıyorum.
gittiğimiz kamplarda sakin yerlerde denize gireceğiz kalabalık olmayan yerlerde.

sorulara gelince
belirlenmiş kamp alanında kalmak güvenlik açısından gerekli, tabii kalmak istemiyorsan yabani hayvanlara ve insanlara katlanmak zorunda kalabilirsin.
ikinci sorunun cevabı ise bir numaralı kampa çok yakın yerleşim yeri var market vs. bulunabiliyor.
3 sorunun cevabını bende bilmiyom :smiley: hiç gitmedim.
4. sorunun cevabı ise dediğim gibi eşimde tesettürlü ve tesettür mayosu var. her istediğin yerde denize girersin. genellikle tercih edilmeyen yerler ya çok derin yada ıssız yada zemin taşlık kayalık, denize girdiğine pişman olabilirsin.
beşinci sorunun cevabı ise
-Boncuk Camping - Marmaris - Muğla

-Didim Tavşanburnu Kamp Alanı

-Gökova- Akbük Azmakbaşı Kamping ---- denize 100 metre uzak

izmir Selçuk

buraları da gezmeyi düşünüyorum.

ben izmirdeyim kısacası izmir selçuktan başlayıp Antalya mersin adana gezmeyi planlıyorum

Erkan Selam,

Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Sürekli yol'da olacağımız için, kampları sadece gece kuracağız sanırım.
Sabah toplanıp yola devam ederiz. Yabani hayvanlar'dan korkmam insanlardan korktuğum kadar :smiley:
Zabıta vs sorun çıkarırsa da en fazla çadırı toplatırlar...
Deniz'e girme mevzusu yattı o halde, tesettür mayosu pek benlik değil.
Uzun lafın kısası, ok beklentilere girmeden günübirlik ve spontane yaşayacağız herşeyi.

Iyi geziler size şimdiden ve tekrar teşekkürler,
Hoşçakal

Kemer Kumluca arasında en iyi çadır kurulacak yer Çıralı veya Adrasan dır. Antalya dan gelirken Olimpos dan öncedir Adrasan Olimpos dan sonradır. Sahili uzundur sakin bir yerinde denize girersiniz yalnız kalmak isterseniz buralarda zor sahil sürekli insanlarla dolup taşar. Çıralı sahilinin devamı Olimposa çıkar, çok kalabalıktır, Olimpos tarafında pek çadır kuracak yer olmaz izinde vermiyorlar zaten, Olimpos denizine giriş ücretlidir (Olimpos tarafından giriş yaparsanız). Phaselis ve kemerin diğer koyları küçüktür ve günü birlik gezmeye uygundur. Ama çadır kurmak için ücretli yerleri çoktur.

olimpos ta ücretsiz cadırımız atıp 1 gecelik kalacak bir yer bulamazmıyız ? bulunur bulunmasınada jandarma felan sıkıntı yapar mı ?

Olimposun girişinde orman içinde yerler var ama eğlence yerlerine ve marketlere uzak olur pekde tavsiye etmem çünkü Olimpos çok kalabalık bir yer çadır kurarak pek rahat edemezsiniz, çadırınızı çıralıda kurun sahilden yürüyerek Olimposa geziye gidin veya Çadırınızı Adrasan da kurun Araba ile Olimposa gidin derim. Olimpos içindeki kampinglerde ücretli çadır kurmak için yer verirler. Olimpos daha çok eğlenceye yönelik bir tatil yeri dir, diskolar sabaha kadar açıktır ve buraya yakın yerlerden günü birlik eğlenmeye gelindiği için çok kalabalık olur. Çıralı ,Olimpos ,Adrasan birbirlerine çok yakın yerlerdir, buraya geldiğinizde üç yeri hızlı bir şekilde incelemeniz en fazla 4 saatinizi alır , kendinizin görüpte karar vermeniz daha iyi olur.

asoygul' Alıntı:
Olimposun girişinde orman içinde yerler var ama eğlence yerlerine ve marketlere uzak olur pekde tavsiye etmem çünkü Olimpos çok kalabalık bir yer çadır kurarak pek rahat edemezsiniz, çadırınızı çıralıda kurun sahilden yürüyerek Olimposa geziye gidin veya Çadırınızı Adrasan da kurun Araba ile Olimposa gidin derim. Olimpos içindeki kampinglerde ücretli çadır kurmak için yer verirler. Olimpos daha çok eğlenceye yönelik bir tatil yeri dir, diskolar sabaha kadar açıktır ve buraya yakın yerlerden günü birlik eğlenmeye gelindiği için çok kalabalık olur. Çıralı ,Olimpos ,Adrasan birbirlerine çok yakın yerlerdir, buraya geldiğinizde üç yeri hızlı bir şekilde incelemeniz en fazla 4 saatinizi alır , kendinizin görüpte karar vermeniz daha iyi olur.

Çok teşekkür ederim hocam saolasın. Son olarak olimposta 1 gece cadır kurmak istersem kamp alanlarından birinde tahmini ücreti nedir ?

alejandro001' Alıntı:
tamamdır tekrardan çok teşekkürler eğlenceye düşkün değilimdir uzak diyarlarda kalabilirim :smiley:
Çadır kuracaksanız olımposta fiyatlar konuşarak belırlenir. ;) uzak yakın, sohbet uygun bir fiyata anlaşılır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.