Olay Aşılmıştır!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan absinthe_brk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,911

absinthe_brk

Ana Kamp
Yer
izmir
facebookta bugün gördüğüm bir video çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.adamlar tam bir offroad aracı yapmış.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=108619895818099

Etiketler
Ynt: Olay Aşılmıştır!

evet bu videoyu bend eizledim çok önceden paylaşmak istedim ancak facebook videosu olduğu için biraz çekindim gerçekten harika, bütün tekerler birbirinden bağımsız difransiyel yok :D harika bişey yapmışlar Mutlaka izleyin görün ;)

İnsanoğlunun aşamıyacağı tek şey çaresiz kaldığı an herhalde... bu arada tekerlere hareketi ne ile gönderdiği hakkında bilgisi olan varmı.? şaka maka teker mesafeleri anormal derecede açılıyor.

bende izleyince bu sisteme sahip bi karavan yapma fikri geldi :D (şeytan dürtüyo) :D sürekli düz duruyor araç süper bişey teker hareketlerine geince zincir ,dişli veya hidrostatik olabilir

Harika bir alet yapmışlar, çok yetenekli :D
Ama bu aracın hidrolik kumandalarını öğrenmek için ciddi anlamda eğitim gerekir ;D

Evt araç gerçekden süper ama normal bir yolda bunun la viraja girilmez ama off road sistemi devre dışı bırakılırsa ozaman tamam. Bence bu videoda anlamamız gereken araçlarımızın zorlu koşullarda tekerleri yere nekadar sağlam basıyorsa okadar güvenli birşekilde ilerleriz .Bizim araçlarda salınımlar helezon ve süspansiyonların tekerlerin aynı yükde yere basmasınını sağladıklarını biliyorsunuz bu görez denge çubukları sayesinde mekanik bir şekilde oluşur.
Videodaki araçda tamamen farklı olduğu gözüküyor olay şöyle araç kabinine bağlı sağa sola ve öne arkaya olan eğimleri ölçen elektronik bir su terazisi, terazideki bu değerleri hidrolik veya pnömatik valflere aktaran devre düzeneği ve valfler açılıp kapandığında gelen emirlere göre pistonların aracı terazide tutması sorun bile değil aktarıma gelince difarensiyel araçda gene mevcut olmazsa olmaz zaten. Yanlız ön ve arka dif aracın gövdesine sabit aksları kesilmiş bir şekilde aktarımı ise tekerleklerin bağlı olduğu mafsallardan meydana geliyor başka sorusu olan varmı ?

Hakikaten aşmışlar hayretler içinde izledim..
Her bir teker ayrı çalışıyor ve inanılmaz makas sistemi ile her zeminde yere basıyor.

Anlamadığım şey,,, tekerleklere aktarım nasıl oluyor ??... veya iş makinalarındaki gibi hidrolik sistem mi ??? acaba ??

Araç dört tekerlekten hidrolik tahrikli (iş makinalarında olduğı gibi);
aracın dengesi her tekerlek kolundaki paralel kol sistemi ve hidrolik olarak sağlanıyor,
tekerlelerin basar değerleri hidrolik olarak eşit ve istenen tekerleğe göre yük aktarımı yapılıyor;
viraj dönüşlerinde problemyaşanmaz hidrolik yürütme sistemi var (hidrolik çok tekerlekli yürütücülerdeki gibi)

Bence en önemli problem mevzuat ve maliyet,böyle bir araç yapsan trafikten izin almak bence türkiyede imkansız,yok illa alıcam dersen üniversite kapıları(işten analayan ulemanın yorumları :smiley: ) arşınlamak ve arabanın maliyetinin herhalde 2-3 katı dosya masrafı ,öl daha iyi anlıyacağınız.
Saygılarımla

İmkan olsa yaparım böyle bir taşıt hayalimi gerçek kılarım ama yukarıdaki sorunları aşmak bence imkansız (mevzuatlar)

bununla offroad değilde daha çok dağcılık yapılır gibi :smiley: Tüm sistem hidrolikle çalışıyor gibi geldi.Yanlız böyle bir sistemi dengede tutmak için sıkı bir yazılım ve bilgisayar desteği gerekir bence arkada oturan kişilerde bu desteği manuel olarak veriyor :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR