Öğretmenevleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,241

gezmen

Karavan Yönetim
Mesajlar
4,757
Tepkime Puanı
77
Yer
Akhisar
Merhaba,

Birçoğunuzun bildiği ama sanırım yeterince yararlanmadığı/yararlanamadığı öğretmenevlerinden söz etmek istiyorum.

Son 20-25 yılda sayıları hızla artan öğretmenevleri, sanıldığı gibi, yalnız öğretmenlere hizmet sunmaz. Konaklama olanağından herkes yararlanabilir. Özellikle Anadolu'ya çıktığınızda iyi bir seçenek olabilir. Hizmet-fiyat dengesi, tartışılabilir; sonuçta bir kamu kuruluşu. Çok şikayetçi olduğumuz noktalar olmakla birlikte, olmadık yer ve zamanda çeşitli sürprizlerle!? karşılaşmamızı önlemektedir. Büyüklüklerine bağlı olarak, otel, restoran, lokal, bahçe, berber-kuaför, otopark....gibi olanaklara sahiptirler. Bir bölümünün bahçesi, camper-motokaravan parketmeye uygundur. Konaklama ücretleri,
1.Üye öğretmen,
2.Kamu mensubu (üye olmayan öğretmen, memur ...) (%25 fazla)
3.Sivil (%50 fazla)
olmak üzere değişkenlik gösterir.

http://www.meb.gov.tr/iletisim/ogretmen_evleri/ogretmen_evleri.asp
http://www.meb.gov.tr/baglantilar/okullar/linkdetail.asp?KOD=93
http://www.ogretmenevleri.net/alt.asp

Cavid Sezen
 

Etiketler

Ynt: Öğretmenevleri

yeri gelmişken,konu açılmışken kamu kesiminde hizmet veren sadece öğretmenevleri yok.Diyelim orduevleri,polisevleri,haki ve savcılar için sanırım hakim evleri,ve diğer kamu kuruluşları ile ilgili ;Örneğin karayolları,dsi,vs.vs. vs. gibi birçok kamu sektörü evleri de var.Sayın gezmen bu gibi alternatifleri denemeniz belki daha avantaj sağlarınız .Denemenizi tavsiye ederim.Bu arada hizmet nitelik ve niceliği ve hizmet ettiği (müşteri ?) yelpazesi itibariyle öğretmenevleri de kendisini değerlendirmeli derim.Hem üyesi dışında kesime hizmet eden ve bu kesimden bile eleştiri alan öğretmenevi sistemi esas hizmet alanı olan öğretmene çoğu zaman hizmet etmek konularında kusur işlerken dışarıdan gelen müşteri diyebileceğimiz kesime olanakları ve kapasitesi dahilinde hizmet vermeye çalışırken elbette aksağıyla eksiğiyle hizmet veriyorsa bu da iikinci bir kusurdur.Öğretmenevleri hedef kitlesi olan kesimden çok hedef olmayan kitleye belirttiğniz üzere hizmet sunmaya çalışıyorsa ve en yoğun zamanlarda hedef kitle öğretmenevinde yer bulamazsa ve aidatını ödediği bu kurumda sıkıntı yaşarsa belki amiyane tabir olacak ya "yolgeçen hanı" olur.Hizmeti de o şekilde olur.Hadi gidebilirseniz gidin yukarda ismini zikrettiğm birçok kamu sektörü evlerine.Kapılarından,nizanmiyelerinen bile gimekte güçlük çekersiniz üye değilseniz yada gerekli özellik vreferansları taşımıyorsanız.Bahsettiğiniz öğretmenevlerinin büyük çoğunluğu hatta hemen hemen tümü bu anlamda ve genel anlamda ta baştan bürokratik mekenizması içinde kendini sağlıkl bir şekilde değerlendirmelidir.Diyecek çok çok da sayfa kısa .Onun için uzun lafın kısası öğretmenevleri misyon vizyon ve fonksiyon vs.vs.vs. yönleriden kendini değerlenirmeli ve ona göre rotasını iyi belirlemli.En önemli foksiyonu ve görevini ihmal etmeden....
l
 

Ynt: Öğretmenevleri

aynı fiyata gidin otelde kalın boşuna canınız sıkılmamış olur
para veriyorsunuz ama adam sanki size lütuf yapıyor
gecenin 02 sinde boş oda var tanımadığınız adamla aynı odada kalmayı teklif ediyor vs vs

öğretmenevi hakimevi polisevi gezeceğinize 2-3 yıldızlı otele gidin paşa paşa kalın hepsinin de otoparkı da var envai çeşit hizmeti de üstelik parası da aynı
 

Ynt: Öğretmenevleri

evet sayın yaşarergun benim söylemek istediğimin başka bir şeklini de siz isabetli şekilde söylemişsiniz.CANINIZ SIKILMASIN demişsiniz.doğru vede az bile söylemişsiniz.AYRICA SİNİRLERİNİZİ HARAP ETMEYİN BOŞYERE tabirini de kullanmak mümkün olduğu gibi daha çok şey de söylenebilir.Şahsen ben bu müesseseye 32 yıl emek vermiş bir öğretmen olarak inanın çarpıklığı aksaklığı eksikliği ve buna benzer bir dizii sevimsizliğ görmemek için inanın öğretmenevi yanından bile geçmem.Nnedenlerini sıralarsam uzun sürer.Fakat kısacası adı öğretmenevi olan bu yerlerin çoğunun fonksiyonu niteliği ve niceliği üzerine çok çok konuşulabilir.Gereksiz yere yorulmamak adına lafı kısa kesiyorum ve diliyorum ki öğretmenevleri statüsü ve işlevleri ve hedefleri doğrultusunda görevlerini layıkıyla üstlenirler.Bakmayın orduevleri hakimevleri gibi kurumlar kendililerini disipline etmiş ve fonsiyonları hedef -hizmet kitleleri belli olan öğretmenevi gibi bir sistemle kıyaslanmayacak kadar fonksiyonel ve niteliklidirler.Zaten belirttiğim gibi belli hizmet alanları ve hedef kitleleri bellidir.Hizmet kaliteleri mensupllarına en ekonomik ve en lüks sunan ve herkesin elini kolunu sallayarak girdiği yerler değillerdir.Öğretmenevi örneğiyle hiçbir şekilde kıyasları mümkün değildir.Ne diyelim dileriz öğretmenevleri sistemi de böyle olur.Dileriz.....
 



Ynt: Öğretmenevleri

Bu konuda tüm doğru söylenenlere ek olarak şunu söylemek istiyorum.
Küçük bir kasabada bir bakıyorsunuz otel yok ama diğer taraftan incelediğinizde.Askeriye var misafirhanesi var.T.Elektrik kurumu var misafirhanesi mevcut,DSİ, Köy Hizmetleri vs vs her kamu kurumu kendi misafirhanelerini oluşturmuş.Kurum dışı giden ya açıkta kalır ya da kurumda tanıdığı birinden torpil bulup konaklamak zorunda kalır.
Bu nedenle özel girişimci iş yapamam ve batarım korkusuyla otel açamıyor.Hani bu kuruluşlar bir de dediğiniz gibi hizmet verse neyse o da kaliteli değil.Benim görüşüme göre zaten iktidarların ve o birimi yönetenlerin arpalığı haline gelen bu yerlerden çok özel konumu olanlar hariç (askeriyeninkiler daha disiplinli hariç tutuyorum) kapatıp/kapattırıp daha kaliteli hizmet verecek özel girişimciyi desteklemek daha uygun olur.
Üstelik öğretmen evi gibi kendi çalışanının katkısıyla kurulmayanlar bizim vergilerimizle geçinir ama bize faydası dokunmaz!
 

Ynt: Öğretmenevleri

Evet deyiminiz çok doğru "ARPALIK" tabiri güzel bir tabir böyle eksik aksak işleyen ve hizmet hedef kitlesi dışında bir acayip işleyişe arpalıktan öte daha güzel isimler de bulunabilir.Fakat isim aramaktansa bu gibi kurumların öncelikle kendi misyon ve vizyonları dahilinde güzel arayışlar içinde olmaları önerilir.(TABİ DUYAN,ANLAYAN VE ÇÖZÜM ARAYANLAR OLDUĞU MÜDDETÇE.)Burada sözkonusu olan müessese özellikle ve özellikle öğretmenevleri sistemidir.Bu müessese ile ilgili aksaklık lar ve arpalık tabiri diğer kurumlar için değildir.Özellikle ve özellikle öğretmenevleri için söylenmiştir.Umarız bu olumu eleştiri olumlu sonuçlara vesile olur.Dediklerimizin aksini ispatı lafla olmaz.Belki ve mutlaka bu böyle değil, iyi işler bizim müessese diyen yetkili yada yetkisiz varsa icraatla bu işi göstermelidir.Yoksa denilenler yalnızca "laf-ı güzah"tır.Ve yine bu müesseseler böyle işlerse yazıktır günahtır.İlgililere ilgisizlere yetkililere yetkisizlere etkililere etkisizlere ..... duyurulur.Eğer biliyoruz diyen varsa hadi görelim güzel ,adil amaca uygun hizmetleri de alkışlayalım.Yoksa lafımız dediğmiz gibidir.Eğriye eğri doğruya doğru.Doğru işlere vesile olan herkese başarı dileklerimle.
 

Ynt: Öğretmenevleri

Hopa'da öğretmen evi işe yaramıştı, tüm otellerde fuhuş yapıldığı için orası sığınak gibiydi :smiley: Doğunun çok ücra yerlerinde de işe yaradığı bir gerçek, ama tabii ki malesef arpalık.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,688
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

SON KONULAR



Geri
Üst