Öğrenmek İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asperger_hhs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,980

asperger_hhs

Yeni Üye
merhabalar, suzukı vıtara 3 kapı araclar dıkkatımı cektı. japon uretımler sağlam motor demek tabı bakımlı olursa . arastırmaya calısıyorum. ama benım fazla butcem yok 10-11 bın e 90yada 92 modeller goze carpıyor. ben aracı sehır ıcı kullanacağım bazende zor olmayan arazıye cıkabılırım arazıde kullanmayı bıraz öğrendıkten sonra da zor sartları da denemek ısterım yanı bıır spor halıne getırebılrırım.

1. 90-92 mdel 1.6 jlx benım ıcın doğru tercıh mıdır?
2. ben öğretmenım yakıt tuketımı benı yormaması lazım. ayda ort 600-700 km yol yaparım iş yada gezme amaclı.
3. yedek parca pahalı mıdır?
4. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-orjinal-90-model-boyasiz-kazasiz-hardtop-lu-sahibinden-44575298/detay/ bu arac malatya dan kalkıp gıdıp gormeye değer mı ?

sız değerlı tecrubelı arkadasların dusuncelerını ve yardımını beklıyorum . çok teşekkurlerr...

Etiketler

Ynt: Öğrenmek İstiyorum

Geçenlerde aynı model aralığında bir suzukinin yağ pompası arızası sebebi ile motorunun yatak sardığını okudum.
Bu kadar eski araçlarda olabiliyor böyle şeyler.
Ama işin bir de şu yönü var, yağ pompası bozulana kadar motora birşey olmamış.
Demek ki aracı alır, bozulabilecek kritik parçaları değiştirirseniz uzun yıllar ciddi bir sorunla karşılaşmadan kullanırsınız.

Bu parçalar:

Su pompası
Yağ pompası
Radyatör (değiştirmek yerine temizlenebilir)
Triger seti (genelde zaten değiştirilir her 100bin km de bir)

(başka kritik parça varsa arkadaşlar ekler, benim bildiklerim bunlar).

Bir de otomatik vites varsa güzel kontrol ettirmek, yağı zamanında değişmiş mi mümkünse öğrenmek önemli.

Bazı diğer markalarda (opel) termostat değiştirildiğini de gördüm ama ben şimdiye kadar termostatı bozulan japon araç görmüş duymuş değilim.

8 valf alacagınıza 16 valf olan serısını almanızı tercıh ederımdaha kullanıslı ve serıdır ayrıyettenn dedıgınız gıbı suzukı cok amaclı kullanıla bılır

cevaplayan arkadaslara tesekkur ederım ... 16 v olduğunu nerden bılebılırım kı ılanlarda genelde yazılmıyor.

dediğim paraya sız ısın ustalarından bılındık arac varsa da dusunebılırım. malatya ya cok uzak olmamak ama ıst ve eskısehır ve ızmır benım ıcın ayrıcalıklı oraları severım ve ara ara gıtmek de ısterım . hem ıs hem gezı olmus olur :smiley:

asperger_hhs' Alıntı:
cevaplayan arkadaslara tesekkur ederım ... 16 v olduğunu nerden bılebılırım kı ılanlarda genelde yazılmıyor.

dediğim paraya sız ısın ustalarından bılındık arac varsa da dusunebılırım. malatya ya cok uzak olmamak ama ıst ve eskısehır ve ızmır benım ıcın ayrıcalıklı oraları severım ve ara ara gıtmek de ısterım . hem ıs hem gezı olmus olur :smiley:
vanda bırtane suzukı vıtara var meslektasım alıconun yesıl 2001 o ısıne yarar

10 yıldır 93 Vitara 3K Hardtop kullanıyorum. sıkıntısız bir araç. Bu araçlarda motor ve kaporta durumu dışında Dikkat etmeniz gereken hardtop ne durumda ve araç rent görmüşmü. Aracın plakası biraz rent gibi kokuyor. ayrıca bu kasa almanızı tavsiye etmem çünkü Çok feci bağımlılık yapıyor imkanınız olduğu halde aracınızı değiştiremiyorsunuz. aldığım günden beri araca her bindiğimde lunaparka gitmiş bir çocuğun heyecanıyla direksiyonun başına gecip yola çıkarım. Çok eğlenceli sempatik bir araç işte bu nedenle daha ruhsuz model ve markalara bakın derim.

[/quote]

2001 e butcem yetmez galıba ama yıne de sorayım nasıl bişey arac fıyt ne ıstıyor?

(bır de kullanıcı adınız 5234 ıle bıtıyor en sevdiğim sayılar cunku bırı memleketım bırı en sevdiğim sehır :smiley: )

MİCOMİCO' Alıntı:
10 yıldır 93 Vitara 3K Hardtop kullanıyorum. sıkıntısız bir araç. Bu araçlarda motor ve kaporta durumu dışında Dikkat etmeniz gereken hardtop ne durumda ve araç rent görmüşmü. Aracın plakası biraz rent gibi kokuyor. ayrıca bu kasa almanızı tavsiye etmem çünkü Çok feci bağımlılık yapıyor imkanınız olduğu halde aracınızı değiştiremiyorsunuz. aldığım günden beri araca her bindiğimde lunaparka gitmiş bir çocuğun heyecanıyla direksiyonun başına gecip yola çıkarım. Çok eğlenceli sempatik bir araç işte bu nedenle daha ruhsuz model ve markalara bakın derim.

eğer o kadar bağımlılık yapacaksa ben razıyım aracları cok severım doğal olarak arcın benı kendısıne bağlamasını isterım :smiley:

asperger_hhs' Alıntı:

2001 e butcem yetmez galıba ama yıne de sorayım nasıl bişey arac fıyt ne ıstıyor?

(bır de kullanıcı adınız 5234 ıle bıtıyor en sevdiğim sayılar cunku bırı memleketım bırı en sevdiğim sehır :smiley: )
bende aynınedenle ekledım tekımemleketım dıgerı yanı 34 en evdıgım sehır :D

gokhan kardes ben de alayım bıt vıtara olma mı yaw :smiley:

su senın arkadasının arabası cok mu para ıster kı ? benım uno 70sx var.onu satıp vıtara alacağım inş. bu rada ordu nun neresındensın. ben merkez ŞAHİN ailesindenım...

asperger_hhs' Alıntı:
gokhan kardes ben de alayım bıt vıtara olma mı yaw :smiley:

su senın arkadasının arabası cok mu para ıster kı ? benım uno 70sx var.onu satıp vıtara alacağım inş. bu rada ordu nun neresındensın. ben merkez ŞAHİN ailesindenım...
ben unyelıyım senın adına konustum 20 lıra dıyor hıcbır aksesuar yok bende benım jlx sı bızım sıteden bır arkadasa soz verdım oncelık onun yoksa benım arabay bak derdım suan daha farklı monster kıttlı bır grand topluyacam bakalım begencenmı ;D ;D

gokhan5234' Alıntı:
ben unyelıyım senın adına konustum 20 lıra dıyor hıcbır aksesuar yok bende benım jlx sı bızım sıteden bır arkadasa soz verdım oncelık onun yoksa benım arabay bak derdım suan daha farklı monster kıttlı bır grand topluyacam bakalım begencenmı ;D ;D
işi bilen yaparsa beğenmemek mumkun mu ? valla 20 butcem mumkun değil elımdekı arac 7-7 bucuk ancak uzerıne kredı cekeceğim. ort 4-5bın cekebılırım sanırım. daha sonraları belkı dusunebılırım daha guzel bır arac sanırım.

kardes benım msn hasan.hasret@hotmail.com eklersen sevınırım. bu konuda bılgılı bır arkadasa ıhtıyacım var. hem hemserım hem de aradığım ractan anlayan bırı ıle rakladas benı cok memnun eder.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR