Öğrenci Evleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,011

erthem

Moderatör
Mesajlar
2,379
Tepkime Puanı
16
Yer
Ordu
Öğrenci Evleri(Bitmek Tükenmek Bilmeyen Öğrencilik Hayatıma İthafen)

· Her öğrenci evinde muhakkak 'nöbetçi sistemi' uygulanır ve günün nöbetçisi, resmi köle statüsünde kullanılır. Yemek sırasında en az elli kere mutfağa gönderilir.

· Evdekilerin temel gıda maddeleri makarna,yumurta ve patatestir. Bu üçünün birleşiminden 12 çeşit yemek yapılabilir. Çay yemekten sonra değil, yemekle birlikte içilir.

· Her gece kesinlikle saçma sapan bir tartışma konusu açılır. (Düşünmüyorum o halde yok muyum yani? Dünya döndüğü için mi güzel? Attan inip eşşeğe binilir mi?)

· Her evin muhakkak suyu, çayı deviren bir sakarı vardır. Ha bi de işlerden kaytaran tembeli bulunmaktadır.

· Yemek yapmaya karar verilir ve yemek yapmaya başlandığında eksikler ortaya çıkar, zamanla yarışarak yemek tamamlanır.

· Kesinlikle ama kesinlikle temiz çatal, kaşık, tava kalmayıncaya kadar bulaşıklar yıkanmaz.

· Her sabah derse geç kalınır ve öğle kalkıp okula yemek yemeğe gidilir. (Okulun yemeği ucuz olduğu için...)

· Sınav dönemlerinin favori cümlesi "bu gece yatmıycam ders çalışcam"dır. Gece yatılmaz ama ders de çalışılmaz.

· Evin duvarları vize-final tarihleri, ilginç sözler, nöbetçi listesi, harcama listesi gibi yazılı belgelerle süslüdür.

· Öğrenci evinin, öğrenci misafirleri de eksik olmaz ve gelen misafire önce "bi cola al da içelim"diye başlanılan ısmarlatma olayına, iyice sövüşleninceye kadar devam edilir.

· Ev genelde bodrum ve giriş katta olduğundan, pencereden girilebilir özelliktedir. (Her ihtimale karşı bi pencere muhakkak içeriden kilitlenmeyerek açık bırakılır.) Dış kapı ise zaten kilitlenmez.

· Ev fertlerinin aşağı yukarı tamamı leyla gibidir, yani aşk trafiği yoğundur. Kimininki platoniktir, kafayı yer ve yedirtir, kimi romantik takılır, şiirler ezberlenir, kimi ise akşam ansızın nişanlı olarak eve dönebilir.

. Her öğrenci evinde illaki bi muhalefet bulunur ama sadece konuşur konuşur..Sonunda dediği pek olmaz.

.Kiranın ve yakıtın zamanında yattığı pek nadir görülen bi şeydir.

.Öğrenci evlerinin vazgeçilmezlerinden biri de kura işlemidir..Kesinlikle yapılacak işler için bi yarışma veya kura düzenlenir Bi keresinde hiç unutmam bakkala gitmek için iki kişi gerekti 4 kişi poker çevirdik 5 saat sürdü sonunda hepimiz pes ettik hep beraber gittik ;D
 

Etiketler

Ynt: Öğrenci Evleri

Sene sanırım 85 ti...
İtü gemi den bir arkadaş kurtuluştan ev tuttuydu...
İstanbulun öğrencilerinin neredeyse yarısında evin anahtarı vardı...
6-7 ay sonra evi tutan arkadaşla yurttan çıkıp bir akşamüstü eve gittiydik...
Onu tanımayıp sen kimden aldın anahtarı dedilerdi...
Oda" yahu ev sahibinden aldım bu evi kiralayan kirayı ödeyen benim" dediydi... ;D

Öğrenci evlerinde (genel olarakta bekar mekanlarında) sofra örtüsü yerine gazete kullanılması ilgimi çekmiştir.
 






Ynt: Öğrenci Evleri

Öğrenci evlerinde her halt olurda, 98 senesinde PAU'da okuyanlar bilir, evi tamamen yakan bi biz vardık. Tarihe geçtik yani...
Ocakta kaynayan çay kızaran sosisin yağına sıçrayınca alev almış, çatı katı olduğundan tavana sıçramış ve yavaş yavaş yanmış çatı çaktırmadan...
Ev benimdi ama evde değildim, sabah sabah briç oynamaya gittiğimden olayın yarısını kaçırmıştım...Telefonla haber verdiklerinde inanmayıp "hade len, gelmicem ben eve, böyle yalan mı olur" demiştim :smiley:
Sonra kahveden dumanları görünce içime bir kurt düşmüştü ve eve giderken sokağa girdiğimde yol kesilmişti, polis durdurdu, kardeşim yanan ev benimmiş deyince poliste "kardeşim bari arabayı bırak burda o yanmasın, sen nereye gidersen git" demişti!
 

Ynt: Öğrenci Evleri

1990 yılının ilkbaharıydı,zemin katta karşılıklı 2 daireyi 9 arkadaş kiralamış;18 arkadaş kalıyorduk. Evde günün her saati uyuyan,ders çalışan, okey-briç-satranç-vs. oynayan birileri olduğu gibi masada 'kalksalar da ben otursam' tarzında bekleyen birileri mutlaka bulunurdu.
Birgün sabah 05 sıralarında uyumayan bir arkadaşımızın (Mahmut dayı-kulakları çınlasın) seslenmesi ile uyandık.Şiddetli yağan yağmur nedeniyle evimize su basmıştı.Hemen kapıcı dairesine koştuk Kapıcının evi bizimkinden yarım kat aşağıdaydı ve 7 çocuğu ile uykudaydı.Bizim uyandırmamızla boğulmaktan son anda kurtuldular.Ama evlerindeki bütün eşyaları kullanılamaz hale geldi...
Memleketin her yerini su basarken aklıma gelen anımı sizinle paylaştım...
 

Ynt: Öğrenci Evleri

ilk ün. basladığım yıldı end. elektronik hocamız. arkadaslar ilk ögrenceğiniz sey çalmaktır deyıp bıze elk. saatının nasıl gerı gerı saydırılacağını ve durdurdurulacağını öğretmişti ve tuglaya tel sarıp ocak yapmayı. şimdi bakıyorum çie dediğimiz ozamanlar aslında engüzel günlermiş. ogunlerden kalan bırsey daha tek çekyatta 4 kısı nasıl yatardı. biz bunları ogrendık kısmet diğerlerine
 

Ynt: Öğrenci Evleri

n5855124892846517503mj5.jpg


n5855124893264057163dy6.jpg


n5855124892880725895gw4.jpg


n6930486433889412720lm1.jpg
 



Ynt: Öğrenci Evleri

Haha evet hepimiz iğrenç insanlardık öğrenciyken. ;D ;D ;D
Yaşlandıkça anlıyorum tabi neden insanlar evlerini öğrenciye kiralamazdı ;D ;D ;D
 

Ynt: Öğrenci Evleri

Öğrenci arkadaşlarıma bir kaç tavsiyem olacak :smiley:

Püf Noktaları
Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten birkaç bilgi :

# Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz...
# Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın. Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin. Aynı işi görür.
# Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.
# Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir. Çok zor durumda kalmadıkça yememeniz tavsiyemizdir.
# Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
# Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. İkiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.
# Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
# Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur. Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
# Makarna paketini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun.paketin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer. Özellikle misafirlerin yanında yapmanızı tavsiye ediyorum. Bu size maço bir hava verir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Mesajlar
1,522,093
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst