Offroad Aracı ile Karavan Çekmek.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,578

dalyan

Zirve
Merhaba arkadaşlar,

Yeni tamamlamış gezi sayfamda bu konu ile ilgili bir hayli bilgi ve görsel olmasına rağmen,zamanla sayfalar arasında kaybolacağından bu topikte konu açmayı uygun gördüm.Yıllar sonrada olsa birilerinin işine yarayabileceğini düşünerek not düşüyorum.

İlk evela,ofroad araçlarında mutlaka yükseltme kiti vardır ve bu yükseltmeler ile karavan çekmek çok sağlıksız olacaktır.Herhangi bir demircide çeki demirinizin topuz tutan aparatının yerine yenisini yaptırmanız olacaktır.

167.JPG

168.JPG

169.JPG

170.JPG

171.JPG

Etiketler

Ynt: Offroad Aracı ile Karavan Çekmek.

Eski çeki demirimizi bagaja koyduk ve yeni çeki demirimizle araçlarımızın yeni hali.

Mevcut,ruhsata işli olan çeki demiriniz olacağından bu yaptıracağınız yeni çeki demiri size yasal açıdan bir zorunluluk doğurmayacaktır ancak,yaptıracağınız yeni demirin oldukça etli yaptırmanızda yarar var.

417.JPG

418.JPG

419.JPG

420.JPG

421.JPG

gezi notlarınızı takip etmiştim. bu başlık altında yeniden açmak çok daha iyi olmuş paylaşım için teşekkür ederim. özellikle benim işime yarayacak.
selamlar

Benim 2. bir aracım ve onunla bahçeme su çekiyorum,aracım LR Defender .

Bu benim karavan çekmekle ilgili ilk tecrübemdi fakat Defender'imle 1 ton su çekiyordum,çekmek ile taşımak arasındaki farkı tam olarak kestiremiyordum açıkcası.

Şöylede düşünebiliriz sanırım,Def ile taşıma durumu Motokaravan gibi,üzerinde fazladan yaklaşık 1 ton ekstra ağırlık.

Def.rampa.jpg

def.sulama.jpg

xkirpix' Alıntı:
gezi notlarınızı takip etmiştim. bu başlık altında yeniden açmak çok daha iyi olmuş paylaşım için teşekkür ederim. özellikle benim işime yarayacak.
selamlar

Selam,Bende sizin gibi düşünerek açtım bu konuyu ayrıca tecrübelerimden faydanalabilinsin istedim.

Karavanı çektiğim aracım çok güçlü,3000 turbo dizel.Bu durum 700kg yazan ama üzerindeki 65 kg akü,paneller ve ocak,soba tüpü ile yaklaşık 1 tonluk karavanı çok rahat,hiç zorlanmadan çekti.

Çok dik,dağ çıkışlarında özellikle Kömür limanında zorlanmadı değil.Hatta hızlı 4 çekerdeyken fotoğraf çekmek için durduğum yerde yaniden kalkışı ağır 4 çekere alabilerek çıktım.

072.JPG

148.JPG

149.JPG

150.JPG

154.JPG

Kömür limanına inmek bize,arka denge ayaklarının birisini koparmaya mal oldu.

Bu konu ile her hangi bir sorusu olacak arkadaşa yanıt vermek benim için zevk olacaktır,selamlarımla.

110.JPG

164.JPG

165.JPG

166.JPG

167.JPG

Yanılmıyorsam ben bu karavanı son gezim sırasında bir bahçe içinde park halinde gördüm, yanından geçtim fakat neresi hatırlamıyorum.

Sayın Aka,büyük bir ihtimal ile yanılıyorsunuz.Bundan önce bu karavan 3 yıl boyunca Çanakkale,ford Arslanlar plazanın karşısında,son 1 aydırda bende.Çanakkale gezimde gezdi ve Tekirdağ/Çeşmeli'deki bahçemde duruyor.

ertan abi öncelikle yapılan işlem için kolay gelsin diyorum ve naçizane yanlış anlamazsaanız bir tavsiyede bulunacağım.alt köşeden çeki topuzunun olduğu yerden de çeki demirinin şase kısmına bir bağlantı yapsanız fena olmaz çünkü ben bundan daha kalın malzemelerin zamanla metal yorgunluğundan yada yolun durumundan dolayı vuruntulardan dolayı aniden kırıldığını gördüm.sizin de başınıza böyle bir olayın gelmesini istemem.hem sizin hemde trafikte sseyreden diğer araçların güvenliği için.saygılarımla

yasakşehir07' Alıntı:
ertan abi öncelikle yapılan işlem için kolay gelsin diyorum ve naçizane yanlış anlamazsaanız bir tavsiyede bulunacağım.alt köşeden çeki topuzunun olduğu yerden de çeki demirinin şase kısmına bir bağlantı yapsanız fena olmaz çünkü ben bundan daha kalın malzemelerin zamanla metal yorgunluğundan yada yolun durumundan dolayı vuruntulardan dolayı aniden kırıldığını gördüm.sizin de başınıza böyle bir olayın gelmesini istemem.hem sizin hemde trafikte sseyreden diğer araçların güvenliği için.saygılarımla

Estafurullah kardeşim neden yanlış anlayacakmışım.

Olabilir mantıklı,şaseden vidalı yapılabilir,teşekkürler.

Arkadaşlar,Çekme karavan konulu forum sayfalarında biraz gezindim bu akşam ve çekilen karavanların yolda gezinmeleri,savrulmaları vs gibi sorunlara rastladım.

Bu durum benim başıma gelmedi,gelen sadece çok dik dağ çıkışlarında aracı 4 çekere almam ve hatta bir ara fotoğraf çekmek için çok dik bir yamaçta durduğumda hızlı 4 çekerde kalkamadım,ağır 4 çekere alarak çok rahat bir şekilde hiç zorlanmadan kalkış yaptım.

Tabiki aracımın gücü yadsınamaz ama Avrupa bir çekme karavan olmasınında payı olabileceğini düşünüyorum.Heleki uzun yolda inanın sanki arkamda hiç bir şey çekmiyormuşcasına rahat yol aldım.

Uzun yolda,rampa çıkışlarında sadece ara arada olsa aracı tutar gibi oluyordu ve yokuş inişlerinde,sanırım fren yaptığından ufak dokunuşlar hissettim.

Şimdi bu benim ilk çekme karavan tecrübemdi ve uzunluk,hız sınırlaması,tümseklerde karavanı düşünerek yavaşlama,geniş viraj alışlarını saymazsak,sanki tek araç kullanıyormuşcasına rahat bir seyir yaptım.

Bu konu ile bilgisi,tecrübesi olan arkadaşların deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum,form sayfalarını okuduğumdaki şaşkınlığımı hazmedebilmek adına,

Salamlarımla.

Çekme karavan kullanmadim ama duruma, toplamda 7 8 metrelik bir heyulayi sehir iclerinde veya kamp disinda kalirken ne yapiliri bilemedigimden temkinli yaklasiyorum.
Gece bazen sekizden sonra bir sehire girip sadece emniyeti ve sabah nerede uyanmak isterizi dusunmek yerine nereye sigarız diye dusunmek gercekten cok can sıkıcı. Tabii cekmenin avantajlari cok cazip. Yeni bir araba ile cekilmesi, gittiginiz kampta araba ile gezebilmeniz gibi durumlar cok etkileyici. Ne dersiniz dezavantajlari konusunda yaniliyor muyumdur?

Evet halklısınız,çekme karavanın bir çok dez avantajı var.Ama Motokaravanında var unutmamak lazım,en azından motokaravanı günlük hayatta kullanamama gibi :smiley:

Camperler ayrı katagori olayıdır,tam karavan sayılmazlar bence tabiki :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR