Off-Road’da Yapılan Yanlışlar…

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,437
Ynt: Off-Road’da Yapılan Yanlışlar…

evet arac factoru oldukca fazla ama, yukaridada belirtilen gibi herseyden once tecrube bir cok konuyu cozer. Bilgiye yatirimi tercih ederim aractan once.

Etiketler

öncelikle off-road un ciddi bir spor olduğunun bilmek lazım. 2.cisi bu sporun terbiyesini anlamak lazım nasıl trafikte emniyet kemeri mecbursa arazide bunu 5 ile çarpın ve öyle kullanın. geçmiş zamanlardaki tecrübelerimizden ilk kalkış anında aracı devrilen ciddi yaralanmalar ve hatta ölümleri gördük ve duyduk.normalde alkollü araç kullanmak nasıl yasak ise arazide araç kullanırken gözüne dahi temas etmemeli sonuçta can sizin . ve altınızdaki makinanın ateşsiz bir silah olduğunu çok iyi idrak etmelisiniz.hiç kimse anasını karnında öğrenmiyor İSOFF a girdiğimde meğer hiç birşeyi bilmediğimin farkına verdım, zamanla öğreniyorsunuz ama en önemli olanı yanlış kişilerle bu işe başlamamak.

Teşekkürler :smiley:

Umarım 3-5 kişi okur bişeyler çıkartır kendisine.

Çok fazla off-road tecrübem olmamasına rağmen ben de yanlışların çoğunlukla pilotaj hatasından kaynaklandığı fikrindeyim.
Sonuçta altınızdaki araç (aşırı donanımlı dahi olsa) belli bir güce ve kabiliyete sahiptir ve bu aracın sınırlarını pilotunun bilmesi ve ona göre davranması gerekir. Sadece bu şekilde davranarak bence %90 risklerin ve kırılmaların önüne geçilmiş olur.

Tempus' Alıntı:
gelecek yıl bu konuda ciddi çalışmalarım olucak bu sezon başı araçsızlıkdan yapamadım planlarımı.
Zaten doğru Usta derken bunları kastetmiştim :smiley:

Kürşat Bey, ellerinize sağlık, çok doğru tespitler.

Bu arada şu sıralar aracınız var mı? şimdiler de ne kullanıyorsunuz?

Serko' Alıntı:
Kürşat Bey, ellerinize sağlık, çok doğru tespitler.

Bu arada şu sıralar aracınız var mı? şimdiler de ne kullanıyorsunuz?

Aracım var ama komple restorasyon yapıyorum henüz bitmedi

89 model nissan patrol tek kapı 3300 td

teşekkürler :smiley:

İnsanların egolarını tatmin etmesine ben artık takılmıyorum bile ama doğaya verilen zarar affedilir gibi değil.
Öyle arkadaşlar var ki, bölgenin erozyon bölgesi olduğunu bile bile, bilmem kaç inch diye bahsettikleri kocaman lastikleriyle, toprağın hareketini o bölgede arka arkaya yaptıkları off-road keyifleriyle hızlandırıyorlar. Bu çok daha sinir bozucu...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri