Off-Road Size Göre ''Araç''mıdır ; ''Amaç'' mıdır ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,575

Off-Road Size Göre ''Araç''mıdır ; ''Amaç'' mıdır ?

• Amaçtır

Kullanılan: 9 29.0%
  • Araçtır

Kullanılan: 10 32.3%
  • Her İkisi

Kullanılan: 12 38.7%

• Kullanılan toplam oy
    31
Ynt: Off-Road Size Göre ''Araç''mıdır ; ''Amaç'' mıdır ?

Deep' Alıntı:
Bana göre geçilen onca engelden sonra sonunda bir mükafat olmalı, güzel bir doğa köşesi, şelale vs. yani benim için araçtır.

+1 Bence de en güzeli bu, ter içinde kalmış stresse girmişken birden böyle bir güzellikle karşılaşınca inanılmaz bir keyif alıyorum bende...

Etiketler

Deep' Alıntı:
Mustafa abi ben bu filmi gördüm ya, böyle aşarsın engelleri falan ondan sonra o ulaşılmaz doğa harikasında bir reno 9 :D :D ;D ;D

Günlerce uğraşıp hazırladığımız orman içi yarış etaplarında, son kontrolleri yaparken ve kurtarıcı araçları yerleştirirken yarışın başlamasına saniyeler kala duyduğumuz -vereceğim örnekteki gibi- bazı anonslar ile "şok" geçirdiğimiz olmuştur...
"Etapta Anadol kamyonet var, hem de tersten girmiş!"

Haklısın Mert... Kader utansın... Araçta bir de Orhan Baba'dan bir CD taşıyacaksın... ;)
"Batsın Bu Dünya ..." ??? ??? ???

sanıyorum bir süre sonra herkesin duyguları aynı.. deliler gibi debelenmek; aracı kırarcasına uğraşmak; aracını ve kendini tanıdıktan sonra da bu aracı, yapabileceklerini ogrendikten sonra doğa ile başbaşa kalabilmek için; hatta hatta günlük kullanımda kimse bir parl yeri bulamazken kaldırıp bir şeyin tepesine koyup kilitlemek bile.. Bence güzeli bu.

Benim için geçerli olan bir durum var ki eminim pek çok arkadaşım da ara sıra böyle hissediyor...
Zorlu bir etaptan sonra yorgun argın, aracım ve ben çamura bulanmış halde eve dönerken hele birde aracımın canı yanmışsa her defasında aynı şeyi söylüyorum içimden ;
"yok ya bu akıllı adam işi değil, birdaha yapmıycam, ben daha hafif doğa gezileri yapmak istiyorum"
Sonra araç bakıma girer, temizlenir, yenilenir.Bir süre park edildiği yerde öyle durur, bakarsınız aracınıza mutlu olursunuz ama dokunmazsınız.Pazar günleri tembel tembel yatıp pazartesi günü gezi yapmış olan arkadaşların fotoğraflarına bakarken biraz içiniz yanar ama siz artık off-road yapmayacaksınız ya, çamur, kan-ter içinde kalıp sadece 100m. ilerlemiş olmaya, araç kırmaya veda ettiniz ya...
Günün birinde "azıcık çalıştırayım da kendini bulsun araç" diyerek direksiyon başına geçtiniz mi olay bitmiştir....
Araçtaki o eski çamur kokusu birden size bütün yorgunlukları, maddi kayıpları, ailenizden yediğiniz fırçaları ve kararlarınızı unutturur. En zor yerlerden geçmeye, kıvamlı bir çamur bulmak için kilometrelerce yol gitmeye, tamircilerde sürünmeye, yorgunluğa kısacası herşeye, en ufak bir kıvılcımda yanmaya hazırsınızdır.
Birlikte gezdiğim ve yakından tanıdığım arkadaşlarım arasında doğru yolda giderken bir su birikintisi görüpte buna dalmayacak biri yok bence :smiley:
Ben bilemedim araç mı, amaç mı ?

Ama şundan eminim -virüsü almış olanlar için- İHTİYAÇ !...

Sanırım benim ruh halime göre değişiyor.Gün geliyor amaç oluyor,başka bir gün araç.Ama en önemlisi,İLAÇTIR , İLAÇ :D :D

Sevtap öyle güzel anlatmışsınki söylediklerin %1.000.000 haklısın.Araçlarımızın hepsinde hali-hazırda savaş boyaları sürülmüş vaziyette (çizikler).Birde o içine sinmiş çamur kokusu yokmu...insanı aniden yoldan çıkarıyor. :D
Aracını servisten çıkarıp,üstelikte detaylı iç temizlik yaptırdıktan sonra ''Ben birdaha ağır off-road yapmıycam,efendi efendi gezicem'' ;D ;D dedikten bir gün sonra,asfaltta efendi efendi gezerken yol kenarında gördüğü çamurlu,kanallı orman içine dalıp aksını kıran arkadaşlar tanıyorum :D :D

evet doğru, ilaçtır ama dozajı ayarlayamayınca biraz pahalı bir ilaçtır :smiley:
ayrıca en iyi offroad başkasının aracıyla yapılan offroadtur ;D ;D ;D

Ben doğada gezmeyi seviyorum. Amacım ise gezerken bir noktaya ulaşmak amacıyla çıkmıyorum. Gezinirkende türlü olasılıklarda tıkanmak istemiyorum. İlk gezilerimi normal binek araçlarla yapıyordum. Sonrasında motosiklet sonrada 4x4 deneyimim başladı. Kimi zaman halen motosikleti daha konforlu ve daha kolay buluyorum.

Gezilerimde ise belli noktada araçı bırakıp, yürümekde var. Ama beni ormanda, dereden geçiren, engelleri daha kolay aşmamı sağlayan, aynı zamanda güvenliğimi sağlayan aracım.

Sonuçta benim için off-road bir "ARAÇ". Offroad yapacağım diye şimdiye kadar bir parkura girmedim.

Bence off road ınsanın ıcındekı kesfetme durtusunu ortaya cıkaran bı aractır bunuda basarmak ıcın 4x4 lerımızı kullanırız..
ben nezaman manzaralı bır yoldan gıtsem, yolun yanından sapan ufak talihi yolları hep kucuklugumden beri merak etmısımdır hep bırılerının benden once oraları kullanıp bıyerlere gıtıgını ama ben yoldan gecerken sagımda solumda guzel bıyerlerı atladıgımı dusunurum..
oyuzden elimden geldıgınce bılmedıgım o talihi yollara gırerım kesfetmek ıcın....

ıcımde sureklı bıyerlerı kefetme durtusu beni bazen karlı, bazen tozlu bazende çamurlu balçıklı yerlere alır goturur ööledirki batıp kaldıgımda yada karda 4 saat boyunca askıda kalan aracımı kurtarmak ıcın kazarken hıc sormam ;

- ben burda ne yapıyorum ..
- ne arıyorum nıye evımde yatıyo değilim dıye... ıste orda doga ıle bır olmusumdur camurlanmısımdır terlemısımdır ama ıste bu benım ıcın ınanılmaz bı zevtır
dıfransıyelı kıtledıgınızde cıkan o motorun farklı sesı,ısınan vıtes kutusu, bıten cam suyunuz, yanmış alternatörüm, dalların araca surterek cıkardıgı sesler dıslılerın sesı benım ıcın muhtesem seslerdır,sudan gecerken aracın altına vuran suyun sesını bıle zaman zaman tekndeki seslere benzetırım... çamur ve su batagından cıktıktan sonra kaputtan cıkan buhar bazen yanmış baskı balata kokusu, işte buu derım aractan ıner ooyle hayran hayran bakarım artan rölanti kızımında zorlandıgını gosterır..

ama hıc bır zaman dusunmedım acaba bozulurmu kalırmıyım dıye ne mutluyumki kızım benı hıc yarı yolda bırakmadı onu cok ozledım.. :( sımdı ayrıldık ama yakın zamanda umarım bende on road şeklimden tekrar off road şeklime dönebilirim cunku kesfetmem gereken binlerce talihi yol var...

saygılarımla
Berk Güneri

ya abiler bir amaca ulaşmak için offroad a karşıyım ben. Eğer o amaca ulaşmak için güzel bir parkur bulmuşsak, bayağı da debelenebilmişsek amaç ta araçta orada vuku bulmuştur. Zaten biz gezilerimize şuraya gidelim diye değil, şu yolda çamur güzelmiş yada şu dağda hala kar varmış diye çıkarız. Offroad amaçtır benim için. Doğa gezi çiçek böcek 2. planda.

Sadece off road'u değil, belki insanın hayatı boyunca uğraştığı herşeyi araç olarak görüyorum. Herhangi bir "şey" o insan için amaçsa zaten pek fazla yapacak birşeyi yoktur herhalde.

İşte sorunun cevabı.....!!!! ;D ;D ;D ;D ;D

th_Sizedebulaabilir.jpg

Ynt: Off-Road Size Göre ''Araç''mıdır ; '.' mıdır ?

Off-Road Araç olarak yapılıyor ise beraberinde katı kuralları ,disiplini ve tam donanımlı aracı getiriyor ,mutlaka ki belli bir cemaatle yapılması gerekiyor 3-5 arkadaş ne zaman nereye gidilecek neyapılacak plan proje ve sonunda keyifli gün yaşanıp sonu sanayide bitebilme olasılıgı da var .
Off-Road Amaç olarak yapmak doga da tek başınıza ailenizle beraber olmak ,,dag başında araca zarar verip orada mahsur kalma korkusu ile biraz daha ligh olsada ,biraz daha keyifli , cok uzaklara gitmeden yayla selale gezip tozmak stres atmak yaşamı renkli hale getiriyor.
şilede yarış seyretmek ve ara sıra çamura girmedende olmuyo nedendir bilmem . :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR