Ynt: Off-Road Size Göre ''Araç''mıdır ; ''Amaç'' mıdır ?
Benim için geçerli olan bir durum var ki eminim pek çok arkadaşım da ara sıra böyle hissediyor...
Zorlu bir etaptan sonra yorgun argın, aracım ve ben çamura bulanmış halde eve dönerken hele birde aracımın canı yanmışsa her defasında aynı şeyi söylüyorum içimden ;
"yok ya bu akıllı adam işi değil, birdaha yapmıycam, ben daha hafif doğa gezileri yapmak istiyorum"
Sonra araç bakıma girer, temizlenir, yenilenir.Bir süre park edildiği yerde öyle durur, bakarsınız aracınıza mutlu olursunuz ama dokunmazsınız.Pazar günleri tembel tembel yatıp pazartesi günü gezi yapmış olan arkadaşların fotoğraflarına bakarken biraz içiniz yanar ama siz artık off-road yapmayacaksınız ya, çamur, kan-ter içinde kalıp sadece 100m. ilerlemiş olmaya, araç kırmaya veda ettiniz ya...
Günün birinde "azıcık çalıştırayım da kendini bulsun araç" diyerek direksiyon başına geçtiniz mi olay bitmiştir....
Araçtaki o eski çamur kokusu birden size bütün yorgunlukları, maddi kayıpları, ailenizden yediğiniz fırçaları ve kararlarınızı unutturur. En zor yerlerden geçmeye, kıvamlı bir çamur bulmak için kilometrelerce yol gitmeye, tamircilerde sürünmeye, yorgunluğa kısacası herşeye, en ufak bir kıvılcımda yanmaya hazırsınızdır.
Birlikte gezdiğim ve yakından tanıdığım arkadaşlarım arasında doğru yolda giderken bir su birikintisi görüpte buna dalmayacak biri yok bence
Ben bilemedim araç mı, amaç mı ?
Ama şundan eminim -virüsü almış olanlar için- İHTİYAÇ !...