Off - Road Sevenler İşte Sizin Çekme Karavanınız...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,885

yasiko

Kamp III
Yer
İstanbul
Arkadaşlar işte sizin çekme karavanınız.Güle güle kullanın... :D

http://www.backtrax.com.au/gallery/showGallery.php?g2_itemId=137

backtrax4.jpg

backtrax5.jpg

backtrax6.jpg

backtrax7.jpg

backtrax8.jpg

Ynt: Off - Road Sevenler İşte Sizin Çekme Karavanınız...

süpermiş, paylaşım için teşekkürler,

not: fiyatının 14.500$ dan başladığı sitesinde belirtiliyor.

Güzel bir ürün...

Her ne kadar offroad tayfası için yağmur ve çamur vazgeçilmez ikiliyi oluştursa da, gene de kullanılabilir diye düşünüyorum...

Bu arada Sn.Yasiko da dönse foruma, bizlerle böyle güzel siteleri-bilgileri paylaşsa, hayat bayram olsa...

Fiyatını duyunca güzelliği kalmadı.

Ahmet Abi'nin başka bir topikte gösterdiği şu çekme karavanın biraz daha sadesini uygun fiyata yerli üreticiler yapamaz mı acaba? Yapsalar eminim ki off-road cılardan büyük talep görür. Ben bile almayı düşünebilirim.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

kingston1.jpg

kingston2.jpg

kingston3.jpg

aslanahmet' Alıntı:
Ahmet Abi'nin başka bir topikte gösterdiği şu çekme karavanın biraz daha sadesini uygun fiyata yerli üreticiler yapamaz mı acaba? Yapsalar eminim ki off-road çılardan büyük talep görür. Ben bile almayı düşünebilirim.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Yaklaşık 50 bin dolares... :D

http://www.vime o.com/7305541

http://www.vimeo.com/7305541

Ya da Özdal Bey'in başka bir topikde örnek gösterdiği şu model de olabilir. Daha sade bir model.

[attachment=1]

Haldun hocam daha sade bir model daha ucuza mal edilebilir. Karavan üreticileri bence bunu araştırması lazım. Erba karavan hafta sonu modelini 8500 TL ye satıyor bunun şasesini güçlendirse tekerleklerini değiştirse, karkasına biraz takviye yapsa maaliyet ne kadar artar ki? Olsun fiyatı en fazla 12.000 TL, satmaz mı? Şu an karavan piyasasından çok off-road piyasası daha canlı. Üreticilerin bu yöne yönelmesi lazım. Off-roadcıların talep edeceği ürünleri üretmeleri piyasayı canlandırır. Bu gün beğenmediğimiz Carettaların bile en büyük müşteri kitlesi Off-roadcılar.

news_oztech1.jpg

aslanahmet' Alıntı:
Ya da Özdal Bey'in başka bir topikde örnek gösterdiği şu örnek de olabilir. Daha sade bir model.

[attachment=1]

Üstü westy gibi açılıyorsa tadından yenmez...

aslanahmet' Alıntı:
Erba karavan hafta sonu modelini 8500 TL ye satıyor bunun şasesini güçlendirse tekerleklerini değiştirse, karkasına biraz takviye yapsa maaliyet ne kadar artar ki? Olsun fiyatı en fazla 12.000 TL, satmaz mı?

Açıkçası neden denemiyorlar bilmiyorum...

Caretta yı çıkardılar uçuk fiyattan, şimdi eldekini eritmeye çalışıyorlar... :mad:

Üstü açılabilir, OZTECH çapında/boyutlarında hatta daha ufak hafif bir karavan yapsalar, sanırım çok kişiye uyar...

Bu ülkede bugüne kadar yapılan çekme karavanların çoğu kampingde senelerce yerinden kımıldamayacakları düşünülerek yapıldı, belki de şimdi farklı bir işlev için, bol gezmeye dayalı bir karavan üretmek düşündüğümüzden daha zordur yada üreticilere zor geliyordur...

Şöyle bir model de olabilir. Dikkat ederseniz altı bayağı yüksek. Tavanıda pop-up tavan. Çeki demirine takılan okun boyu da çok kısa olduğu için manevrası kolay olur.

[attachment=1]

RoughRoader%20large.jpg

Off road ve çekme karavan konusunu burada mı irdelesek yoksa ayrı bir başlık mı açsak bilemedim.
Gözlemlerim ;
Bugüne kadar fotoğrafı yüklenen örnekler hep camping trailller denen Avustralya ve Yeni Zellanda'da kullanılan modeller. Yeni Zellanda'yı bilmiyorum ama Avustralya'yı örnek alırsak daha çok çöl koşullarına uygun üretiliyorlar. Video bile çöl şartlarında çekilmiş.
Ülkemiz coğrafyası ele alındığında bir çekme karavan ile (teknik özellikleri ne olursa olsun) yaylalara çıkmak açıkçası bana göre nerede ise olanaksıza yakın. Dağlara doğru çıkılmaya başlandığında virajlar 270-290 derecelere varır. O an oluşacak bir geri kayma,durma anında yaşanacakları düşünemiyorum. En küçük kasa bile 4 metre civarında olacaktır. Artı arabanın boyu ile beraber ciddi bir uzunluğa varır. Aslında Özdal dostum biir ara kamperi ile beraber bir romörk çekiyordu, onun fikirleri de önemli tabii. Bunun bir de inişi var.
Tüm bunları göz önünde bulundurunca, eğer sadece ve sadece off road geziler planlıyorsam, gün içinde de kullanabileceğim bir arazi aracı ve buna uygun profesyonel araç üstü çadır (http://www.autohomeus.com/ vb.) planlardım. Börtü böcek, yabani hayvan kaygısı yaşamadan, bu tarz bir yaşam olabilir diye düşünüyorum. Yeterince teknik tecrübesi olmayan yerli üreticilerin Exodus camper tarzı bir çekme karavanı makul fiyatlara yapabileceklerini düşünmüyorum. Ki yapsalar bile ülkemiz şartlarında verimli olarak kullanılamayacağını düşünüyorum.
Görüşlerim bunlar.
Kendi gönlü de offroad kampingde olan, Oğuz.

Oğuz Ağabey yazdığın her cümleye katılıyorum. Ama ben kendi adıma söyleyeyim. Off- Roaddan vazgeçtim (zaten 4x4 aracım yok) , bozuk köy yolarına girebilecek, alt takımı biraz daha sağlam, altı biraz daha yüksek, hafif ve küçük (Caretta tipi değil) bir çekme karavan arayışındayım. Otomobilimin girebildiği her yola girebilmeli. Gördüğüm sıfır ve 2. el çekme karavanların hiç biri bozuk yola girebilecek kabiliyette değiller. Girse bile biyerlerini kopartıp çıkarlar.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,701
Kaydolan Son Üyemiz
GanemL

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR