Ynt: Off - Road Sevenler İşte Sizin Çekme Karavanınız...
Off road ve çekme karavan konusunu burada mı irdelesek yoksa ayrı bir başlık mı açsak bilemedim.
Gözlemlerim ;
Bugüne kadar fotoğrafı yüklenen örnekler hep camping trailller denen Avustralya ve Yeni Zellanda'da kullanılan modeller. Yeni Zellanda'yı bilmiyorum ama Avustralya'yı örnek alırsak daha çok çöl koşullarına uygun üretiliyorlar. Video bile çöl şartlarında çekilmiş.
Ülkemiz coğrafyası ele alındığında bir çekme karavan ile (teknik özellikleri ne olursa olsun) yaylalara çıkmak açıkçası bana göre nerede ise olanaksıza yakın. Dağlara doğru çıkılmaya başlandığında virajlar 270-290 derecelere varır. O an oluşacak bir geri kayma,durma anında yaşanacakları düşünemiyorum. En küçük kasa bile 4 metre civarında olacaktır. Artı arabanın boyu ile beraber ciddi bir uzunluğa varır. Aslında Özdal dostum biir ara kamperi ile beraber bir romörk çekiyordu, onun fikirleri de önemli tabii. Bunun bir de inişi var.
Tüm bunları göz önünde bulundurunca, eğer sadece ve sadece off road geziler planlıyorsam, gün içinde de kullanabileceğim bir arazi aracı ve buna uygun profesyonel araç üstü çadır (http://www.autohomeus.com/ vb.) planlardım. Börtü böcek, yabani hayvan kaygısı yaşamadan, bu tarz bir yaşam olabilir diye düşünüyorum. Yeterince teknik tecrübesi olmayan yerli üreticilerin Exodus camper tarzı bir çekme karavanı makul fiyatlara yapabileceklerini düşünmüyorum. Ki yapsalar bile ülkemiz şartlarında verimli olarak kullanılamayacağını düşünüyorum.
Görüşlerim bunlar.
Kendi gönlü de offroad kampingde olan, Oğuz.