Off-Road Modifiyeli XJ Satış İlanlarındaki Artış ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zorbey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,768

Zorbey

Ana Kamp
Yer
Muğla
Uzun zamandır Jeep Cherokee' leri (XJ) takip ediyorum. Son günlerde sahibinden.com da Modifiyeli XJ ilanlarında dikkate değer bir artış oldu.

Bunun bir nedeni var mı? Yoksa tamamen duygusal sebeplerden mi kaynaklanıyor? Beni aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Off-Road Modifiyeli XJ Satış İlanlarındaki Artış ?..

Bugün bende ilanlara bakarken aynı şeyi düşünmüştüm. Sanırım insanlar başta heves ediyor off road araçlarına, en iyi aracı hazırlamak içinde ciddi bir şekilde çalışıyorlar. Fakat sonra bakıyorlarki off road yapmıyorlar (zamansal veya başka nedenlerle) araçlar satışa çıkıyor. Benim gördüğüm araçların birçoğunun üzerinde çizik bile yoktu. :D

Çok isabetli bir konu başlığı olmuş. Keşke araç sahiplerinden cevap alma şansımız olsaydı. Sebep duygusal mı, vakit darlığı mı yoksa farklı modele geçiş mi öğrenebilseydik.

son günlerde müthiş bir xj hevesine kapılan biri olarak bu konuda beni biraz ürkütüyor aslında. İnsanlar sanayilerde parçacılarda o kadar para ve emek harcıyarak bu görkemli sanat abidelerini yaratıyorlar ve şu an birçoğu satılık. zamanları yoktur diye bende düşündüm zamanı olmayanın bu işlere hiç başlamaması lazım gibi, problem para mı? parası olmayan modifiye için 10000 dolar harcamaz sanırım, yada tekrarında buna çok ihtiyacı olmaz gibi, daha iyisini arıyor desem gördüğüm kadarıyla o da yok. bu nedenle bu araç korkutuyor beni...

Yılbaşı yaklaşıyor, yeni vergi dönemi ;)

Bu dönemlerde bu tip büyük motorlu araçların satış ilanları doğal olarak artar.

XJ korkutacak bir araç değil, parçaları Defender kadar olmasa da gayet makul fiyatlara bulunan ve kolay kolay bir yeri bozulmayan oldukça sağlam bir araç. Ancak 4 litre motor vergisi özellikle yoğun bir şekilde araçtan faydalanmayanlar için rahatsız edicidir mutlaka...

Off-road zaman ve off-road ile doğa sever bir hatun isteyen bir hobi. Hem paranız olacak, hem bekar olacaksınız ya da off-road, kamp v.s. seven bir eşiniz, kız arkadaşınız olacak, üstüne zamanınız olacak v.s.

Bir çok kişi heves edip bir şeyler yapıyor ama bazıları bu nedenlerle vazgeçiyor, bazıları da off-road hobisini en uç noktalarda yaşamak istediğinden daha rahat kullanacağı daha basit ve ucuz araçlara yöneliyor. Bence olayın özeti bu...

Bırakın harcasınlar paracıklarını....

Hazır araç alırsınız, fena mı.... Nasıl olsa üstüne harcadıklarını tam ekleyemeyecekler rakama....

Olayın özetini Murat gayet güzel yapmış.

Maddi durumu müsait olup, 2. araç olarak olarak otomobil kullananlar daha istikrarlı olabiliyor. Off-road aracınıda günlük kullanmadıkları için, şehir hayatını düşünmeden daha rahat hazırlayabiliyorlar.

Kimide ayran gönüllü olup, zırt pırt satıp başka araçlara yönlenebiliyor.

Ama XJ'yi off-road'a tam yapılı hazırlayıpta bunu elden çıkarmanın 2 mantığı olabilir. Ya maddi ihtiyaçtan satmak ister, ya da maddi durumu çok müsait olduğu için macerayı başka araçta denemek ister.

Değerli yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Murat ve Uğur abi güzel özetlemiş, araçlar offroad için hazırlandıktan sonra şehir içinde kullanma maliyeti çok yüksek 2. araç alacak bütçeniz varsa sorun yok.
İçiniz rahat olsun xj çok konuda offroadla ilgili liderliği elden bırakmaz ;)

Aslında bugünlerde bir xj arayan biri için güzel gelebilir.Lakin aracını satmak isteyenlerden bazılarıyla yaptığım görüşmelerde 'bunu satıp yerine rubicon alacağım' dediklerini duyduğumda tok satıcı olduklarını ve araçlarını hiç te uygun fiyata satmadıklarını anlayınca hayalkırıklığı yaşamadım değil.Hani diyordum belki heveslerini aldılar veya yapamadılar bari biz meraklıları alsın böyle araçları.Maalesef YOK ÖYLE BİR ŞEY.

Son zamanlarda, burada geçen yazışmaların sayesinde JEEP markası altında birlik ve beraberliğin artması...
Bu sayede arazi araçlarını daha fazla kullanabilmek, daha rahat parça getirmek, daha kolay parçalara ulaşmak vs sayesinde...
XJ araçlar daha önce popüler oolmadıkları kadar popüler oldular.

Bu durumda talep arttı, talep artınca araç fiyatları arttı, fiyat artınca XJ sahibi der ki, bu fiyattan vereyim hazır imkan verken...
Arz artar, arz artınca fiyat düşer :smiley:
Başa döneriz....

Temel ekonomi bilimi ile açıklanabilir.

ZJ içinde durum aynı aslında, ilk zamanlar çok fazla araç piyasaya girdi, normal kullanımda çok ayağa düştü...
Sonra pek çoğu off-road için yapılınca değer kazandılar. Bakımlı ve temiz araç ise hala iyi paralar ediyor...

LRTD5' Alıntı:
Son zamanlarda, burada geçen yazışmaların sayesinde JEEP markası altında birlik ve beraberliğin artması...
Bu sayede arazi araçlarını daha fazla kullanabilmek, daha rahat parça getirmek, daha kolay parçalara ulaşmak vs sayesinde...
XJ araçlar daha önce popüler oolmadıkları kadar popüler oldular.

Bu durumda talep arttı, talep artınca araç fiyatları arttı, fiyat artınca XJ sahibi der ki, bu fiyattan vereyim hazır imkan verken...
Arz artar, arz artınca fiyat düşer :smiley:
Başa döneriz....

Temel ekonomi bilimi ile açıklanabilir.

ZJ içinde durum aynı aslında, ilk zamanlar çok fazla araç piyasaya girdi, normal kullanımda çok ayağa düştü...
Sonra pek çoğu off-road için yapılınca değer kazandılar. Bakımlı ve temiz araç ise hala iyi paralar ediyor...

Haklısınız, benzer bir durum Toyota grubunda VX80 de de var. Bu araçok popüler oldu. Satıcılar aracın değerinin %50 fazlasını istiyor şimdi

Söylemedi demeyin...

LR D2 td5 ler çok yakında daha düşük vergi dilimine girecekler. D2 ler elektronik oldukları için eleştirilseler de, bu durum hemen her marka için geçerli olduğundan hükmü kalmayacak. Düşük motor hacimleri ciddi avantaj. Chip ile gayet yeterli güç üretiyorlar. Uzun soluklu keşif gezilerine xj ve zj lerden çok ama çok daha uygun olduklarını yakın zamanda karadenizde test ettim. Fiyatları pek ucuz değil ama yakında çok daha fazla talep göreceklerdir emin olun.

Aynı döngüyü bu araçlar için de yaşayacağız.

Tabi ki öyle,
Land Rover'ların V8 Disco I'leri alıcı bulamzken birden bulunmaz oldular.
Keza TD5 makinalı araçlarda ileride en uygun off-road aracı olarak bilinecekler,
çünkü off-road anlayışı yavaş yavaş uzun mesafeler katedilerek yapılan geziler olacak.

Yavaş yavaş herşey...

Her aracın bir on-road ekonomik ömrü var. Bu ömür bittiğinde bir süre düşük rakamlardan el değiştiriyor.
Sonra off-road ömür başlıyor ki... Orada biraz değer artışı olağandır.
TD5 çok ekonomik bir araç olduğundan on-road değerini kaybetmesi zaman alıyor :smiley:
Ancak tabi ne kadar yürütme çabası olursa sahiplerinde, off-road dönemine o kadar bakımlı giriyorlar.

Yakında bir motor getirme konusu olur ise toplu bu araçlar için, enjektör efsaneleri son bulur..

Özellikle motor parçaları o kadar pahalı olan bir araba vergisi ne olursa olsun prim yapmaz. ;) D2 TD5'lerin km.leri genelde yüksek, enjektörü, turbosu, elektronik kontrol ekipmanları bu kadar pahalı ve km.si bu kadar yüksek araçların eskidikçe pek tercih edileceğini sanmam. Aynı RRC dışında ki RR.lar gibi. D1-V8 ve XJ parçaları nispeten ucuz ve araçlar nispeten mekanik olduğu için prim yapıyor. İsterseniz 1-2 yıl önce ki TD5 fiyatlarını ve şimdikileri baz alıp öyle kıyaslayın. XJ ve D1-V8 fiyatlarında son bir yılda fazla bir değişim olmadı, standart araçlardan bahsediyorum.

Konumuz olan XJ.e dönersek, sorunsuz olarak biliniyor ve bir Japon kadar olmasa da bence öyle, vergiler eski modellerde baya düşük. Özellikle Kyoto nedeniyle LPG ve CNG kullanan araçların vergilerinde indirim olursa asıl o zaman görün prim yapmayı :smiley: Yürütme maliyetleri düşük olan araç her zaman değerli olur, TD5'in iki enjektör parasına hatta daha ucuza XJ için komple otomatik şanzıman satılıyor. (Sitede geçen rakamlara göre konuşuyorum ki Mert yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam)

Araç prim yaptıkça bir çok kişinin istediği fiyatlarla elinden çıkarmak istemesi doğal. Son zamanlarda burada da yapılı XJ.ler istenilen rakamlarla el değiştirdi, bu hafta satıldı mesela birisi site içine ;)

merhaba,

kyoto nedeniyle LPG ile çalışan veya LPG dönüşümü yapılan araçlarda bir vergi indirimi gibi bir durum mu var?
ben ilk defa duydum ama bence de çok mantıklı olurdu. hem doğayı korumak adına hem de ekonomik anlamda...

bu arada LPG'nin motor ömründen yediğini duyuyorum hep. satılık araç ilanlarına da bakıyorum ve genelde hep lpg nin yeni takıldığı özellikle belirtiliyor. bu gerçekten böyle midir? mesela lpgli XJ'yi motor anlamında sorunsuz olarak ne kadar kullanabilmek münkün olur?

teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri