merhabalar 4X4 tutkunlari!
ben bu sitede ve bu ülkede yeniyim. son 3 aya yakindir Türkiyedeyim. kuzeybati Avrupadaki outdoor freak (doga ve macera kesif) alanlarinin profesyonel bir üyesiyim. kutup iklim sartlari ve cografyasina hakim bir insan olarak (dag ve ormanda dahil) Türkiyedeki doga/macera potensiyalini fark etmis bir kisi olarak, bunun keyfini az cok amatör olarak cikartmaya, kesfetmeye basladim. amacim Türkiyede ekonomik ve sosyal sartlar elverdigince bu alanda gelismelerde katkida bulunmak. tabii hersey yolunda giderse (hersey kelimesi relatif bir kavram) burada uzun bir süre daha kalmak isterim.
uzun lafin kisasi, komple bir "outdoor freak" (maceraci doga insani ve dalımda survival expert) olarak, her doga, iklim ve cografik sart icin ekipmanim (kizak ve jorring köpek dahil) ve tecrübem var. tek eksigim kendi aracim. burada tanistigim bir iki dagci arkadasin araciyla dogaya ciktik bir kac kez, tirmanis ve kamp icin ve Türkiyenin cografik/yol sartlarini göz äönüne alirsak bir off road arac gerekli oldugunu anladim. Iskandinavyadaki Volvo Cross Country 4X4 aracim benim isimi yeterince görüyordu, hem performans hemde güvenlik ve hacim acisindan. ama o aracin buradaki versiyon ve fiyatlarina baktim, SHOCK oldum. fazla uzatmadan, durum bu, uymak gerek. tecrübe ve arastirmalarim bana Land Rover Defender 110 (belki 90?) sonucunu cikardi. burada tanistigim herkesin degisik fikri oldugundan birde bu forumdakilere, sizlere sorayim dedim. bu konu hakkinda buradada biraz sohpetlerinizi okudum ve ciddi bilgili ve tecrübeli bireylerin samimi düsüncelerini olabildigince anladim.
ortaya söyle bir soru zinciri atayim;
Land Rover Defender 110? 87 model ve üstü? yerli yada original Ingiliz? düz dizel, TDI yada Benzin/LPG combo? (not olarak ilk amac Türkiye, sonra gelecek bir zamanda "bir ihtimal" Asya/Afrika vs)
Toyota Hilux?
bu araclarin parcalari Türkiyede bulmasi zor degilmis ve cok pahali degilmis, dogrumu?
LR Defender icin bir arkadas bana "bir tanidigin Defender i var ve cok bas agritan bir aracmis" demesine ne anlam verirsiniz? yorumlariniz nedir?
PS; bütce olarak 25000TL (max 30000TL) sinirim var.
simdiden tesekkürler