Off-road İçin Araç Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cliffhanger1212 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,312
Ynt: Off-road İçin Araç Tavsiyesi

XJ, f/p anlamında en iyi Jeep'tir. Bakımlı olduğu takdirde sizi arazide ve normal yolda üzmez.Günlükte kullanabilirsiniz.Yürütme maliyetli oldukça ucuzdur.

Pajero, kısa şaseleri özellikle hem sağlam hem de arazi kabiliyeti iyidir. Ama ilk alım maliyetli çok yüksek.

Vitara, offroaddan ziyade gezi aracı bana sorarsanız. Ön taraf özellikle çabuk bırakıyor zorlamada. f/p anlamında en iyi gezi aracı diyebilirim.

Patrol, temizini zor bulursun. Ayrıca piyadaki birçok iyi yürüyen Patrol'de birçok modifikasyon yapılmıştır. O yüzden biraz moda oldu son zamanlarda.

Jimny, 1.3 motor hacmi ile bu iş ne kadar olursa o kadar ilerler.Çok küçük bir araç,ayrıca yakıtı da az değil. Yeri geliyor 4 bin motor araçtan fazla yakıyor. Yapılış amacına göre mükemmel bir araç ama sert offroad için değil.

Listede LandCruiser'da geçmiş ama o da çok ağır bir araç ve alım maliyeti yüksek. Dünya seyahati için mantıklı ama bizim ülkemizdeki arazi kullanımı için fazla maliyetli ve büyük,tabi yakıyorda bundan dolayı. ( FJ kasalar hariç tabi ama onlar ülkemizde pek yok).

Ben olsam listeden XJ alırdım. Pajero'da eğer uygun fiyatlı 3.5 V6 bulunursa alınır yine.

tenekekutu' Alıntı:
XJ, f/p anlamında en iyi Jeep'tir. Bakımlı olduğu takdirde sizi arazide ve normal yolda üzmez.Günlükte kullanabilirsiniz.Yürütme maliyetli oldukça ucuzdur.

Pajero, kısa şaseleri özellikle hem sağlam hem de arazi kabiliyeti iyidir. Ama ilk alım maliyetli çok yüksek.

Vitara, offroaddan ziyade gezi aracı bana sorarsanız. Ön taraf özellikle çabuk bırakıyor zorlamada. f/p anlamında en iyi gezi aracı diyebilirim.

Patrol, temizini zor bulursun. Ayrıca piyadaki birçok iyi yürüyen Patrol'de birçok modifikasyon yapılmıştır. O yüzden biraz moda oldu son zamanlarda.

Jimny, 1.3 motor hacmi ile bu iş ne kadar olursa o kadar ilerler.Çok küçük bir araç,ayrıca yakıtı da az değil. Yeri geliyor 4 bin motor araçtan fazla yakıyor. Yapılış amacına göre mükemmel bir araç ama sert offroad için değil.

Listede LandCruiser'da geçmiş ama o da çok ağır bir araç ve alım maliyeti yüksek. Dünya seyahati için mantıklı ama bizim ülkemizdeki arazi kullanımı için fazla maliyetli ve büyük,tabi yakıyorda bundan dolayı. ( FJ kasalar hariç tabi ama onlar ülkemizde pek yok).

Ben olsam listeden XJ alırdım. Pajero'da eğer uygun fiyatlı 3.5 V6 bulunursa alınır yine.
Defender ve hoyota hılux 106 hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyim.

Hmtatl' Alıntı:
Defender ve hoyota hılux 106 hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyim.

Defender'ı eğer iyi yüklerseniz ( hd akslar,ön arka dif kilidi,yükseltme vs) asla sizi üzmez ve arazide çok iş yapar.Parça fiyatları da oldukça ucuzdur,anlayan ustası çoktur. Bu modifikasyonlarla birlikte maliyet 50-60 bin TL sınırına yaklaşır yalnız araç dahil. Motor olarak 200 ve 300 Tdi orjinal iş yapar ama Ford 2.9 denilen motor veya BD30 Nissan motoru çok daha başarılıdır haliyle bu motor uygulanmış olanını almak daha mantıklı.Eğer konforunu kafaya takmaz ve uzun vadeli bir araç düşünüyorsanız Defender en ideal seçenektir ülkemizde. Ama sevmek lazım,herkese göre bir araç değil.O yüzden hep Defender alacaklara aynısı söylenir mutlaka sürün ondan sonra karar verin.

Toyota Hilux her dönem sağlam bir araç olmuştur. LN 106 da bundan aşağı kalır yönü yok. Fakat bu versiyonuna 30 bin TL civarı isteniyor.Az buçuk masrafta ettiğinizde 35 bini buluyor. Bunun yerine yeni kasa 4x4 Hilux almak daha mantıklı bana sorarsanız.Ama 20-25 bin dizel LN 106 temiz bulunursa kesinlikle alınır. Dezavantajı uzun şase,haliyle arazide offroad anlamında bir yer kadardır daha çok gezi ve kamp aracı olarak düşünebilirsiniz. Her sene muayene,hız limitleri ve pick-up aracında yine Defender gibi onu seven kullanıcı kitlesine hitap eder.

Aslında kötü araç yok,bu işlere bir yerden başladıktan sonra yavaş yavaş tarzınız oturur.Madem Jeep'e gönlünüz ilk meyil etti XJ kasa 35 bin TL civarı bir araç alın ( 40 bin civarı yazanlar ile de pazarlık yapabilirsiniz önemli değil) biraz sürün ondan sonra yavaş yavaş diğer araçlar bakarsınız. XJ, gerek vergi gerekse yürütme maliyetleri olarak düşük bütçeli bir araçtır.

Dediğim gibi amacım karda kışta gitsin kamp yapıp çadır kurabileyim ama istediğim yere kadar gidebileyim öyle ciddi ciddi off road anlamında almak deil bu gibi yerlere rahatça gidebileyim cherokee lerin vergisi beni caydırıyor bu bağlamda tavsiye edebileceginiz ve 25.000 tl lik bir bütçeye ne tavsiye edersiniz o zaman öğrenebilirmiyim ayrıca aydınlatıcı bilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Cherokee 4 bin motordur, senelik 831 TL MTVsi, sigortada 200 TL civarı ( İstanbul gibi şehirlerin dışında). Ama 20-25 bin bütçe ile alabileceğiniz araç bana sorarsanız Suzuki Vitara 1.6. Jeep 20-25 bin bulursunuz ama birçok masrafı ile beraber.Haliyle mantıklı olmaz almak.

yani kısacası grand cherokee 4.0 almamı tavsiye ediyorsunuz anladığım kadarıyla sabırla cevapladığınız için teşekkürler....

Hayır, Jeep alacaksanız eğer XJ 4.0 lt alın demek istiyorum.Eğer Jeep almayacaksanız diğer araçlar için bilgileri yazdım zaten.Dediğim gibi kötü araç yok bütçeye göre tercih meselesi var. Jeep ilanları aşağıdaki linkte olanlar.

http://www.sahibinden.com/arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-4.0

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-engel-tanimaz-223145724/detay peki bu araçla ilgili dü?üncelerinizi alabilrmiyim.

Hmtatl' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-engel-tanimaz-223145724/detay peki bu araçla ilgili dü?üncelerinizi alabilrmiyim.

araç ki?inin bütçesi ve keyfi oran?nda toplanm?? oldu?u a?ikar yak?ndan incelemek laz?m

merhabalar 4X4 tutkunlari!
ben bu sitede ve bu ülkede yeniyim. son 3 aya yakindir Türkiyedeyim. kuzeybati Avrupadaki outdoor freak (doga ve macera kesif) alanlarinin profesyonel bir üyesiyim. kutup iklim sartlari ve cografyasina hakim bir insan olarak (dag ve ormanda dahil) Türkiyedeki doga/macera potensiyalini fark etmis bir kisi olarak, bunun keyfini az cok amatör olarak cikartmaya, kesfetmeye basladim. amacim Türkiyede ekonomik ve sosyal sartlar elverdigince bu alanda gelismelerde katkida bulunmak. tabii hersey yolunda giderse (hersey kelimesi relatif bir kavram) burada uzun bir süre daha kalmak isterim.
uzun lafin kisasi, komple bir "outdoor freak" (maceraci doga insani ve dalımda survival expert) olarak, her doga, iklim ve cografik sart icin ekipmanim (kizak ve jorring köpek dahil) ve tecrübem var. tek eksigim kendi aracim. burada tanistigim bir iki dagci arkadasin araciyla dogaya ciktik bir kac kez, tirmanis ve kamp icin ve Türkiyenin cografik/yol sartlarini göz äönüne alirsak bir off road arac gerekli oldugunu anladim. Iskandinavyadaki Volvo Cross Country 4X4 aracim benim isimi yeterince görüyordu, hem performans hemde güvenlik ve hacim acisindan. ama o aracin buradaki versiyon ve fiyatlarina baktim, SHOCK oldum. fazla uzatmadan, durum bu, uymak gerek. tecrübe ve arastirmalarim bana Land Rover Defender 110 (belki 90?) sonucunu cikardi. burada tanistigim herkesin degisik fikri oldugundan birde bu forumdakilere, sizlere sorayim dedim. bu konu hakkinda buradada biraz sohpetlerinizi okudum ve ciddi bilgili ve tecrübeli bireylerin samimi düsüncelerini olabildigince anladim.
ortaya söyle bir soru zinciri atayim;
Land Rover Defender 110? 87 model ve üstü? yerli yada original Ingiliz? düz dizel, TDI yada Benzin/LPG combo? (not olarak ilk amac Türkiye, sonra gelecek bir zamanda "bir ihtimal" Asya/Afrika vs)
Toyota Hilux?
bu araclarin parcalari Türkiyede bulmasi zor degilmis ve cok pahali degilmis, dogrumu?
LR Defender icin bir arkadas bana "bir tanidigin Defender i var ve cok bas agritan bir aracmis" demesine ne anlam verirsiniz? yorumlariniz nedir?
PS; bütce olarak 25000TL (max 30000TL) sinirim var.
simdiden tesekkürler :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR