Off Road Camiasinda Gruplasma Ve Cikar Meselesi :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hakan555 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,925

Hakan555

Kamp III
Yer
Çekmekoy-Çavusbası
Sagolsun siteden bi arkadas bi kisa yol atmis alternatif kucuk bi sitede acilan basliktan.
Gulmem gectikten sonra uzuldum bu spordan magdur olanlarin haline :smiley:
Gruplar birbirini cekemiyormus kiskaniyormus biraraya gelemiyormus :smiley:

Hepimiz insaniz hata yapariz sasariz basiretimiz baglanir ama iyi ornek olamayacak
Once insan dostluk arkadaslik sonra off road diyemeyecek kimsenin sikayetede birlestirmeye davetede hakki yok diye dusunuyorum.
Gruplasmanin en buyuk hatasi en buyuk siteden kopup kucuk kucuk dogru duzgun yararli konu acamayan pek cok site acmakla baslamistir.
Bu sitede konu grup sohbet acilamadimi ? Ben 2 site biliyorum bu kadar özgür rahat ve demokrat olsun.

Bu kadar bolunmeseydi bazen acil yardim isteyen bi kac kisi bir gece yardim beklemezdi.

Koca koca araclarda kocaman tekerleklerle lopezi gecmek offroad degil diyen duydum. Vincim bozulur diye arkadasimizi cekmeyen duydum. Gizli gizli arabasinda yiyen, araci bozulunca arkadaşıni birakip giden duydum. Her hafta gezipte 1 kez geleyim diyen adami cagirmayanlar duydum. Icip icip sapitanlar duydum. Hatta grup diyen ve once kendi grubundaki arkadaslarina saygi gostermeyen gizli gezi yapan aciga cikincada sudan mazeretleri kimse yemeyince kimseye hesap vermem ulen silerim bu konuda bi daha yazani diyen ve tum konusmalari silen gordum. Tum bunlara dost bildigimiz insanlarin off road menfaatleri geregi sessiz tarafsiz kaldigini hatta bisey bilmedikleri halde birde durumu savunanlar gordum :smiley: Birde durumu hatayi bilipte bizi destekleyenlerin abi gezilere sende gelsen diye aramizda konustuk denince 180 derece donenler gordum :smiley: ilk amac dostluk arkadaslik insanlik olmayinca bunlari zamanlada hosgordum herkes kendine uygun gruplasir taraf olur diye dusundum. Hatta unuttum gitti tavsiye uzerine ve bu spordanda sogudum :(

En sonunda bunca hatayi yapanin bu konudan magdurmus sikayetciymis gibi yazi yazdiginada gordum sukur :smiley:

Hic bir hata ahir zamanda karsiliksiz kalmaz. Sessiz kalan hepsi az cok bu tarz şeylerle karsilasinca hatalarini anlarlar diye dusunmustum ama yasamadanda yanlislar anlasilabiliyormus :smiley:

Insanlar cesit çeşit huy huy o yuzden gruplarda tip tip insanlarda nasılki hayatin heryerinde varsa off road dada olmasi normal degilmi :smiley:
Herkes parasina arabasina gorusune tarzina semtine gore grup olur kopar ayrılır hayatin doğası gibi...

Hayirsizlarla kopsakta hala cok guzel arkadaslarimiz var camiadan yeni yeni guzel insanlarlada tanisiyoruz sukur :smiley:

Isoff Beyoff v.s organizasyonlardada biraraya gelir.
O kadar cok aracla birlesmemek daha iyi. Bi abimin dedigi gibi en az 2 arac en cok 3 arac yeter :smiley:

Varmi sikayeti magduriyeti keske soyle olsa gibi yapici elestirisi olan ?
Yada yasadigi tecrubeyi tatsizligi anlatmak isteyen ?

Etiketler
Ynt: Off Road Camiasinda Gruplasma Ve Cikar Meselesi :smiley:

Yanitlari genel verelim ozel degil. Ve soz meclisten disari seklinde.
Boylelikle camiada kilere belki azicikta faydasi olur...

birde bloglar çıktı.blog yapıp sensin sineksin filanblog özfilaan blog diye bölündüler.utanmadan buraya bir iki resim koyup bloğunun linkini verende var.partiler gibi camia.asabı bozulan blog yada alternatif site açıyor.maksat bir iki sponsor bulup ufak maddi hesaplar.birde bu kadar 4x4 var bunlara incik boncuk lazım mantığıyla nemalanmaya çalışanlar var.gezenbilir sadece offroad forumu değil.üyelerin hepside offoadçu değil.fotoğraf bisiklet vs ama birleştikleri nokta doğa ve dostluk.arada birbirimizi üzsekte ,nerde o eski günler falan desekte uzak kalamıyoruz gezenbilirden

tyt.fan' Alıntı:
birde bloglar çıktı.blog yapıp sensin sineksin filanblog özfilaan blog diye bölündüler.utanmadan buraya bir iki resim koyup bloğunun linkini verende var.partiler gibi camia.asabı bozulan blog yada alternatif site açıyor.maksat bir iki sponsor bulup ufak maddi hesaplar.birde bu kadar 4x4 var bunlara incik boncuk lazım mantığıyla nemalanmaya çalışanlar var.gezenbilir sadece offroad forumu değil.üyelerin hepside offoadçu değil.fotoğraf bisiklet vs ama birleştikleri nokta doğa ve dostluk.arada birbirimizi üzsekte ,nerde o eski günler falan desekte uzak kalamıyoruz gezenbilirden

Yonetim cok iyi niyetli. Musamaha edilmemeli. Baska sitede malum site denebilirken en bildik siteye evet burda kendi reklamini yapacak kadar ozgurler :smiley:

Her konu var burda ve bence en dolu off road sitesi...

Selamlar

Beyler yazılanlar maalesef hayatın gerçeği, insanlar bazen bir birlerini hiç düşünmeden suiistimal edebiliyor kendi çıkarları maddi manevi tatmin peşinde koşabiliyor,
bizim sevgi ve saygıyı esas alan alkolsüz geziler düzenleyen bir grubumuz var şimdiye kadar arazide gezide hep memnuniyetle buluştuk hep memnuniyetle bir birimizle vedalaştık ve amaçladığımız gibi ne kimsenin aracı nede kimsenin kalbi kırılmadı
bence bu durumu korumak ve sürdürmek daha doğru bir yaklaşım olur diye düşünüyorum, yani şimdi biri gelip bir şey yazacak biz cevap vericez huzur ve sinir bozulacak bazı kavga tartışma severlere gün doğacak bence bizler ve gezenbilir şahsen hedef alınmıyorsak görmezden gelmek tartışmaya hiç girmemek yazılanları moderatörlere bildirmek yeterli olur diye düşünüyorum.

Saygılar.

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

Beyler yazılanlar maalesef hayatın gerçeği, insanlar bazen bir birlerini hiç düşünmeden suiistimal edebiliyor kendi çıkarları maddi manevi tatmin peşinde koşabiliyor,
bizim sevgi ve saygıyı esas alan alkolsüz geziler düzenleyen bir grubumuz var şimdiye kadar arazide gezide hep memnuniyetle buluştuk hep memnuniyetle bir birimizle vedalaştık ve amaçladığımız gibi ne kimsenin aracı nede kimsenin kalbi kırılmadı
bence bu durumu korumak ve sürdürmek daha doğru bir yaklaşım olur diye düşünüyorum, yani şimdi biri gelip bir şey yazacak biz cevap vericez huzur ve sinir bozulacak bazı kavga tartışma severlere gün doğacak bence bizler ve gezenbilir şahsen hedef alınmıyorsak görmezden gelmek tartışmaya hiç girmemek yazılanları moderatörlere bildirmek yeterli olur diye düşünüyorum.

Kavga ve tartisma seven arkadaşlar buraya gelip konulara bakmiyorlarki haberleri olsun. Gerci benim attigim mesajları takip edenleri var belki görürler.
Gormeseler bile burada konusulanlari dokum halinde ilgili CESUR kisiye gonderen ispiyoncu yalakalar var zaten...
Birde off road bolumune yeni katilan uyeleri kendi takildigi siteye davet eder bu sahis.... Site yonetimi dilerse malum sahsin rumuzunu veririm inceler.

[/td][/tr][/table]

Ahmet bey,
size katılıyorum.. Zira, onemli olan tartışmadan/kırmadan gezmek ve hatta "gruplaşmak".. Zaten, belirttiğiniz gibi moderatorler olarak konuyu izliyoruz.. Kimseyi "hedef almadıktan ve kışkırtmadıktan" sonra mesele yok..

Hakan bey,
sizin de yazdıklarınız doğru ve "kimseyi hedef almadıktan" ve de KIŞKIRTMADIKtan sonra. Ancak, son mesajınızda bu çizgiyi görmediğimi belirtmeliyim. Yani, mesajınızda "ey bu mesajı okumamış olabilen kişiler, gelin bana cevap yazın" diyorsunuz ki.. işte bunu uygun bulmuyorum. Kaldı ki, bir üyemiz (her kim ise bilmiyorum) , başka bir üyeyi aralarına davet edebilir bunda da yanlış birşey yok...

NEDEN? derseniz.. Ben bayağı bir süredir offroad yaparım, "ticari olmamak ŞARTI" ile aktivite yapar, katılırım ... Ve her zaman da şunu söylerim... "offroad bir ekip, dostluk ve kafaların uyuşması" hobisidir. Dolayısı ile gruplaşma son derece doğaldır ve de bunu kutuplaşma olarak görmemek gerekir. Ayrıca, gezenbilirdeki diğer arkadaşlarımız da bunu benimsediği için de "gürültü patırtı" istemiyoruz. Bizleri seven, beğenen, paylaşacak bilgisi, soracak sorusu olan arkadaşlarımızla birlikte olmaktan mutlu oluyoruz ve "başka yerlere üye olmalarını da yadırgamıyoruz"

Son olarak, başka sitelere link verilmesini (ticari olmadığı sürece) hiç problem yok ama ticari olduğu zaman da "ya, yapmasanız iyi olur, lütfen vermeyin" diyoruz o kadar.. burada NAZİ sitesi yönetmiyoruz, sadece birlikte mutlu/huzurlu ve faydalı paylaşımlar hedefliyoruz.

SONUÇ: fikirlerinizi berlittiyseniz bu yeterlidir, ortamı GERECEK yazılar yazmamanızı RİCA ediyorum..

herkese güzel bir pazar dilerim, reha

Reha Bey sitenin tavrınıda iyi niyetini gayet iyi biliyorum. Yazdiklarinizin cogunada katiliyorum.
Burada amac biliyorsak yardimci olmak bilmiyorsak sorup ogrenmek buna aynen katiliyorum.
Zaten sorunun temeli buradan basliyor. Mayis ayinda bir arkadas destek istedi sitede ve su cevap gitti
Oralari iyi bilirim her senede giderim ama rota bilgisi vermem. Sonra bu sahisin mesaji iyi niyetli bulunmadigi icin silindi.
Iste sizin bile uygun bulmadiginiz mesajin silinmesi sebebiyle bu arkadaslar huzursuzluk yarattilar. Bi arkadasa rota bilgisini bile cok goren
paylasimdan yardimdan uzak kisi bugunde camiada birlik yok kimse kimseyi cekemiyor v.s yazarsa bu ne kadar inandirici olabilirki ?
Guzel bir soz var herkes bilir. Ya Gozuktugun Gibi Ol. Yada Oldugun Gibi Gozuk...
Ayrica son mesajim okumayanlar icin degil bize dost gozukup laf soz yazi tasiyan biri icindi. Oda zaten mesaji almis kinini kusmus mesajimizida sikayet etmis :smiley: adam 7 sinde neyse 77 sinde odur :smiley:

Burasi herkese acik bi site cevaplari herkes gorur ve cevaplayabilir. Ama arkamizdan konusanlara kendi sitelerine girip tek tek
Cevap verecegimide bilsinler.
Gerci her sitede demokrasi yok her sitede dogruya dogru yanlisa yanlış diyecek adam yok.
Yandaslar ya silerler yada yazdiklarinizi radikalliklerinden dolayi anlayamazlar.
Yeterki dediginiz gibi bu guzel sitenin ve degerli site uyelerinin huzuru kacmasin gurultu patirti olmasin.

Selamlar
hepimiz farklı insanlarız ve kendi kurallarımız var.. Rota paylaşmamak da kişisel karardır.. Çok pozitif gelmese de, birşey diyemem.. Aynı "evet, defender im var.. ama kaça aldığımı paylaşmak istemiyorum" şeklinde. Bunun üzerine karar/yorum okuyan üyelere aittir, bunun üzerine de çok yargı etmemek gerek.. yeter ki "ağzımızın tadı kaçmasın..."

Ayrıca, konunun şikayet edilmiş olup/olmaması ayrı mesele... zira, konu başlığını görünce zaten "otomatik" olarak konuyu takip etmeye başladım... Zira, bu tür başlıkların her zaman arkası "tatsız" gelir ve bizler de (sadece site yönetimi değil, bilgi almak için gelen diğer üyeleri de) tedirgin oluyoruz.. ve HOŞLANMIYORUZ .. ki, siz de mesajınızın sonun da bunu belirtmişsiniz..

Münferit konuların hepsine "elimizden geldiğince, gözümüze takıldıkça" zaten müdahale edip "sitemizin çizgisini" korumaya çalışıyoruz... Ha, becerebiliyoruz? umarım beceriyoruzdur.. zira hepimiz insanız, elimizden geleni yapıyoruz..

Son olarak, ilk mesajımda da belirttiğim gibi... ilk mesajınızın içeriğine itirazım yok... ama sonrakine var... zira, bir kez daha belirtiyorum bu "hassas ayrımı" ... burası "şahsi tatsızlıkların" tartışma yeri değil... bilgi ve deneyimlerimizi paylaşacağımız bir sitedir..

herkese güzel bir pazar diliyorum. reha

Birlesip ortak kurallar koysaniz ve uysaniz harika olur.
Zira gecenlerde aracimla ziyarete gittigim ust duzey bi yonetici aracimi
Gorunce sat bunu dedi. Neden dedim bir sikayet dilekcesi ve suc duyurusundan bahsetti.
Camurda orman yollarina girip yolun kanal olmasi bisikletci koylu orman ve kamu araclarinin
Girisine engel oluyormus. Dogal hayata zarar verip cevreyi kirletiyormus. Hayvanlari huzursuz ediyormus.
Off road cu olmayan ama kotu amaclilarda 4x4 araclarla tenha yerlere gidebiliyormus. Kacakcimi fuhuş cetesimi mafyami
Belli degilmis. Poliste 4x4 araç yokmus buralar kontrol edilemiyormus. Bu araclar lastik yukseltme ve demir aksam yuzunden
Olum tehlikesi saciyormus. Yaya veya küçük araclar icin olum riskiymis bu. By pass yol acarken agac kesiliyormus. Yaz kis yasaklansin aksi taktirde
Olum yangin faili mechul gibi olaylarin sorumlusu ormaniye polis jandarma ve ic isleri bakanligi sucludur denilmis.
Ormana girmek yasakmis madem ormaniye hafta sonu denetim ve ceza neden uygulamiyormus musamaha ediyormus v.s Yazi bir bakanın tanidiginca
Kaleme alinmis pek cok siteden foto ve yazilar eklenmis 40 sayfalik bi rapor.
Keyfim kacti ama benim isim yok zaten ormanda girme deseler girmemde ama daha bi geziye katilmadan su isi bi öğrenmedende bu olsun istemem. Avrupada zaten yasakmis ayni yasalar uygulanabilirmis v.s :(((

Hillfiger' Alıntı:
Birlesip ortak kurallar koysaniz ve uysaniz harika olur.
Zira gecenlerde aracimla ziyarete gittigim ust duzey bi yonetici aracimi
Gorunce sat bunu dedi. Neden dedim bir sikayet dilekcesi ve suc duyurusundan bahsetti.
Camurda orman yollarina girip yolun kanal olmasi bisikletci koylu orman ve kamu araclarinin
Girisine engel oluyormus. Dogal hayata zarar verip cevreyi kirletiyormus. Hayvanlari huzursuz ediyormus.
Off road cu olmayan ama kotu amaclilarda 4x4 araclarla tenha yerlere gidebiliyormus. Kacakcimi fuhuş cetesimi mafyami
Belli degilmis. Poliste 4x4 araç yokmus buralar kontrol edilemiyormus. Bu araclar lastik yukseltme ve demir aksam yuzunden
Olum tehlikesi saciyormus. Yaya veya küçük araclar icin olum riskiymis bu. By pass yol acarken agac kesiliyormus. Yaz kis yasaklansin aksi taktirde
Olum yangin faili mechul gibi olaylarin sorumlusu ormaniye polis jandarma ve ic isleri bakanligi sucludur denilmis.
Ormana girmek yasakmis madem ormaniye hafta sonu denetim ve ceza neden uygulamiyormus musamaha ediyormus v.s Yazi bir bakanın tanidiginca
Kaleme alinmis pek cok siteden foto ve yazilar eklenmis 40 sayfalik bi rapor.
Keyfim kacti ama benim isim yok zaten ormanda girme deseler girmemde ama daha bi geziye katilmadan su isi bi öğrenmedende bu olsun istemem. Avrupada zaten yasakmis ayni yasalar uygulanabilirmis v.s :(((

Neresini düzeltmek lazım bilmem tamamı düzeltilmeli bence
1- suç duyurusu neymiş belli değil 2- anayasal haklar ve kamuya açık alanlar şikayete bağlı kapatılmaz 3- sel ve yağmur suları kanalı açar ve modifiyeli offroad araçları o kanallardan geçmeye çalışırken belki biraz daha derinleştirir vs. 4- bölge polis yetki alanında değildir polis ilgilenmez yetkisi yoktur jandarma bölgesidir jandarma ve orman idaresi gereken donanım ve araca sahiptir vs. 5- yaban hayvanları üretim ve koruma alanları sınırlanmış ve uyarı tabelası konmuştur 6- milli parklar zaten kontrollü ücretli ve girişe açıktır 7- gereken durumlarda jandarma ve gerekirse ormandan izin alınır 7- sadece iç işleri bakanlığı sorumlu değildir 8- avrupada yasak olmadığı gibi parkur düzenlemeleri bile yapılır 9- ağaç kesmek zaten yasak ve çok ağır cezaya tabidir ormanda kamp için satın alınan odunun faturasını taşımak gerekir bazen odun orman idaresinin gösterdiği yerden alınır 9- araç modifiyesi yani yükseltme vs TÜV den geçtikten sonra bunun ölüm tehlikesi vs. muhabbetini yapmak abesle iştigaldir yani yüksek araba öldürüyorda yere yapışık giden F1 sağmı bırakır yazıya yakışır bir final yapıym gereksizce uzadı araziye bisikletle giren masum köylü offroad aracıyla giren uzaylımı yada potansiyel katil mafya yada gözü dönmüş zamparamı
bu bir camiaya hak kısıtlaması getirmeye çalışan iftira atan ve zan altında bırakan hakaret dolu bir saçmalık isterse 4000 sayfa yazsın
eğer samimi ve dürüst bir yazı olsa idi ormanda çöpünü bırakan bazı kişleri kapsayan tüm offroad camiasını hedef almayan bir yazı uygun olabilirdi bu bütün offroad camiasını töhmet altında bırakan iftiradır
eğer bir insan suç işlerse şehirdede suçtur dağdada suçtur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri